Пляжный футбол

sanches

SportFun
Гідропарк збирає найсильніших
8 серпня в київському Гідропарку стартує фінальний турнір чемпіонату України з пляжного футболу серед клубів вищої ліги


Шістка провідних колективів, що завоювали це право у відбірному раунді, протягом п’яти днів визначатиме володарів нагород. До компанії найсильніших пробилися столичні «Нова Ера» й «Плесо», одеські «Марріон» і «Глорія», кременчуцький «Кремінь» і «Старт» з Іллічівська. Спеціально для фінального турніру споруджено стадіон на 2,5 тисячі місць.

Два по три
Учасників фіналу розбито на дві групи, згідно з місцями, що їх команди посіли у підсумковій таблиці кваліфікаційного турніру. Групу А склали «Нова Ера», «Марріон» і «Старт», групу В – «Плесо», «Кремінь» і «Глорія». За результатами зустрічей в одне коло визначаться учасники півфіналів: переможці груп зіграють із командами, що посядуть другі місця.

Гарячий уїк-енд
Календар змагань. 8 серпня (середа), 17.00 – «Плесо» – «Глорія»; 18.00 – «Нова Ера» – «Старт-Іллічівець». 9 серпня (четвер), 16.00 – «Старт-Іллічівець» – «Марріон», 17.00 – «Глорія» – «Кремінь». 10 серпня (п’ятниця), 16.00 – «Марріон» – «Нова Ера» (пряма трансляція по УТ-1), 17.00 «Кремінь» – «Плесо». Півфінали призначені на суботу, початок зустрічей – о 13-й (пряма трансляція по УТ-1) та 14-й годинах. Поєдинок за третє місце – в неділю об 11.45, фінал – о 13.00. Вирішальний матч також транслюватиметься в прямому ефірі.

Є за що боротися
Нагадаємо, що бюджет цьогорічного чемпіонату України – 2,5 мільйона гривень! Вперше учасники змагань отримають відрахування від реалізації комерційних прав. Загальна сума призового фонду складе 250 тисяч гривень. Переможець кожного з чотирьох етапів Гран-прі отримав від організаторів по 15 150 гривень. Друге місце «оцінювалося» в 10 100, третє – у 5 050 гривень. Чемпіон України поповнить клубну касу на 70 700 гривень, фіналіст збагатиться на 40 400, третій призер – на 20 200 гривень.

ФФУ
 

sanches

SportFun
Пляжний футбол: Одеса проти Києва
Півфінальний день чемпіонату України з пляжного футболу позначиться подвійним протистоянням клубів Києва й Одеси


«Нова Ера» екзаменуватиме «Глорію», а «Марріон» триматиме іспит на міцність у зустрічі з «Плесом». Обидва столичні клуби, що вважаються фаворитами турніру, завершили групові змагання розгромами своїх суперників.

«Марріон» злякався. Сам себе
Втім, якими ж різними вийшли ці великі перемоги! «Нова Ера» виходила на третій тайм поєдинку з «Марріоном», поступаючись – 3:4. Одеситам удалася друга 12-хвилинка, що її вони виграли у грізного опонента з рахунком 4:1 (по два голи провели Фомук і Войников). Та й, мабуть, самі злякалися такої спритності. Зокрема, не витримали нерви у резервного голкіпера команди Кравченка, котрий протягом двох хвилин тричі витяг м’яча з сітки. А остаточно поклав гостей на лопатки гол воротаря «Нової Ери» Лисенка. Протягом нинішньої першості Влад постійно обстрілює ворота суперників, і навіть забивав. Цього разу – зі штрафного, практично через увесь майданчик! Підсумок зустрічі – 9:4 на користь киян. Голи в них забили Борсук (4), Арановський (2), Боженко, Лисенко й Головін.

Дубль один. Дубль два... Дубль три!
Про біди «Кременя» я писав у вчорашньому звіті з Гідропарку. Кваліфікованим гравцям «Плеса» не треба було особливо напружуватись, аби довести свою перевагу. Вже на першу перерву вони йшли, маючи відрив у три м’ячі – 4:1 (на «дублі» Мозгового й Мандрики відповів Солнишкін). Надалі ще один киянин – Сапронов – стрільнув «дуплетом», а у кременчужан відзначився невгамовний Розка. Отже, 6:2. У суботу, 11 серпня, «Плесо» й «Марріон» розпочнуть свій півфінал о 13.00, а годиною пізніше на майданчик пересувного стадіону «Євроформат» вийдуть «Нова Ера» й «Глорія».

ФФУ
 

sanches

SportFun
Сумщина провела чемпионат по пляжному
На Сумщине впервые провели чемпионат области по пляжному футболу


16 августа впервые состоялся первый в истории Чемпионат Сумской области по пляжному футболу, организованный центром «Спорт для всех». Его доверили провести городу Шостка, которая добилась серьезных успехов в популяризации этой игры. В турнире принимали участие 6 команд.

Кроме четырех клубов хозяев («Вант», «Колос», представляющих Шосткинский район, и двух команд «Импульса») за чемпионство боролись конотопчане и сумчане. «Сражались все на равных», - говорит председатель городской Федерации футбола Александр Сидоренко (известный многим, как боковой арбитр, не так давно обслуживавший матчи высшей лиги по футболу). В финал вышли команды Конотопа и Шосткинского района. «Немного предпочтительнее выглядели гости. Футболистам Конотопа повезло больше», - отметил Сидоренко. Они и стали чемпионами области. На втором месте команда «Колос», замыкают тройку призеров сумчане. Победители и призеры получили медали, грамоты и ценные призы.

Источник: Шосткинский портал
 

eMIKO

New Member
Ответ: Пляжный футбол

Поехали поиграли в свое удовольствие :)
Мне понралилось в следущем году если организуют то тоже можно будет поехать
 

sanches

SportFun
Ответ: Пляжный футбол

Улюблений брат у великій сім’ї
У Будинку футболу розпочався семінар ФІФА з пляжного футболу для представників країн СНД і Балтії


Участь у ньому взяли представники Міжнародної футбольної федерації пані Єва Паск’є й пан Амареллє, а також делегат від організації BSWW (Beach Soccer Worldwide) Габіно Реналес.

Розвиток і популяризація
Гостей привітав віце-президент ФФУ Володимир Лашкул. «Нинішній семінар ФІФА − черговий доказ того, що Міжнародна федерація неухильно виконує свої плани з розвитку й популяризації футболу в усіх його проявах, допомоги всім клубам та асоціаціям на шляху досягнення високого рівня майстерності й організації справи, − зазначив він. − Пляжний футбол має всі підстави, щоб стати не тільки молодшим, а й улюбленим братом у великій міжнародній футбольній сім’ї, завойовуючи все нові й нові континенти, країни й регіони, перетворюючись на яскравий телевізійний продукт, викликаючи все більшу цікавість у спонсорів».

Пляжний конвеєр
«В Україні пляжний футбол поступово займає своє унікальне місце в системі підготовки резерву для футболу великого, − продовжив Володимир Лашкул. − Ідея така: перетворити пляжні майданчики на своєрідний конвеєр, де дітлахи не тільки вчилися б техніці поводження з м’ячем, а й набували б координації, пластики, зміцнювали здоров’я. До того ж, пляжний футбол − літній вид спорту, а літо − пора канікул, коли діти опиняються перед вибором: на що витратити вільний час. То нехай краще замість вулиць та прокурених приміщень поводять дозвілля на природі, біля води, де зможуть отримати загальне загартування організму».

Свято вартістю 720 тисяч
Цього року Асоціацією пляжного футболу України успішно здійснено спробу централізувати дитячі турніри, перетворити цю мережу на повноцінну всеукраїнську лігу. Про це, зокрема, розповів виконавчий директор АПФУ Андрій Кунцевич, підбиваючи підсумки вітчизняного пляжно-футбольного сезону-2007. Він зазначив, що організація національної першості серед клубів вищої ліги обійшлася приблизно у 720 тисяч доларів. А, скажімо, фінал чемпіонату Росії, проведений у Сочі, коштував 600 тисяч.

Як прибрати пісок
До речі, в столиці зимової Олімпіади 2014 року, де змагання проводилися на центральній площі міста, на високому технічному рівні вирішили проблему вивезення піску. Це ноу-хау стане у пригоді керівникам асоціацій усіх пострадянських республік. Делегати семінару ділилися досвідом, набутим протягом звітного року, розповідали про особливості проведення національних турнірів та вивчали можливості подальших міжнародних контактів на рівні клубних і збірних команд. Пані Паск’є презентувала програму ФІФА з розвитку пляжного футболу, а Амареллє, екс-гравець іспанської національної збірної, виступив із промовою на тему «Технічні аспекти й розвиток гри».

Розклад на середу
У середу, 10 жовтня, учасники семінару обговорюватимуть проблеми маркетингу й популяризації молодого, але вже вельми популярного різновиду футболу. Із відповідною промовою виступлять президент Асоціації пляжного футболу України Сергій Харченко та представник групи компаній «Євроформат», головного партнера АПФУ. На порядку денному також питання розвитку жіночого пляжного футболу. Тренерських аспектів торкнуться пан Амареллє й наставник збірної України Віталій Шишов. За підсумками семінару відбудеться прес-конференція. Її початок − о 15.00. Акредитація − у Будинку футболу за редакційними посвідченнями.

Юрій Корзаченко

ФФУ
 

sanches

SportFun
Ответ: Пляжный футбол

Бразильцям на пляжі немає рівних
Збірна Бразилії стала переможцем чемпіонату світу з пляжного футболу, що проходив у Ріо-де-Жанейро

Переможна серія

На шляху до тріумфу чаклуни м’яча посіли перше місце в групі з командами тієї ж Мексики (6:4), Росії (2:2, пенальті − 5:4) та Соломонових Островів (11:2), у чвертьфіналі не залишили шансів португальцям (10:7), а в півфіналі − французам − 6:2.

Порушена гегемонія
Цей титул − уже одинадцятий для збірної Бразилії. Гегемонію родоначальників пляжного футболу порушували лише двічі − у 2001 році португальці й 2005-го − французи, в рамках першого чемпіонату світу під егідою ФІФА.

Усім − по заслугах
Один із голів у фіналі у ворота мексиканців провів Буру, котрий із десятьма забитими м’ячами став найвлучнішим снайпером змагань, додавши «Золоту бутсу» до «Золотого м’яча» найкращого гравця чемпіонату. Він випередив португальця Маджера й мексиканця Плату, другого голеадора першості (9 голів).

Принцип ротації
Досі першості планети проводилися виключно в Бразилії. З наступного року ФІФА вводить принцип ротації − у 2008-му турнір пройде у французькому Марселі, а потім форум найсильніших команд прийматиме Дубай (ОАЕ).

ФФУ
 

sanches

SportFun
Ответ: Пляжный футбол

В іспанському Бенідормі наші земляки обіграли команду Андорри − 6:2.

Непростий старт
Андоррці − дебютанти міжнародних змагань, наші ж земляки належать до кола провідних команд Старого Світу, тож із фаворитом у цій парі все було ясно. Втім, невідомий суперник − завжди небезпечний суперник. Додайте стартове хвилювання, проблеми з пахом в одного з лідерів команди Сергія Боженка, незвично ранній початок матчу (9.00 за місцевим часом) на тлі ранкової прохолоди − й вийде картина дуже непростого старту.

Хвилювалися недовго
Поруч із «синьо-жовтими» їхні опоненти виглядали навіть трохи кумедно. Переважно невисокого зросту, важкуваті й у солідному для футболу віці. Однак це не завадило їм відкрити рахунок − мети досяг удар здалеку, український голкіпер Віталій Сидоренко нічого не зміг вдіяти проти рикошету. Відігралися наші завдяки індивідуальним діям Мозгового. У притаманному йому стилі, звільнившись від опікуна елегантним фінтом, Олег невідпорно пробив у ближній кут − 1:1.

Згідно за табелем про ранги
Стартового запалу андоррців вистачило ненадовго, зрозуміло було, що довести свою перевагу в класі для українців − питання часу. Й під завісу першої третини зустрічі, коли Євдокимов ефектним ударом у «дев’ятку» завершив двоходівку за участю Головіна, все почало ставати на свої місця. У другому таймі суперники обмінялися голами. Бакуменко поцілив у дальній кут, «обікравши» захисника, а в наші ворота м’яч влетів після штрафного удару − з тих, що майже не беруться.

Гру «розморозило» сонце
У заключній третині зустрічі далася взнаки значно краща фізична й технічна підготовка української команди. До того ж на небі з’явилося сонечко, грати стало куди приємніше − скресла крига й у колективних діях підопічних Віталія Шишова. До 4:2 рахунок довів капітан нашої команди Олександр Пилипенко, реалізувавши пенальті. Збільшив відрив Головін, пройшовши правим флангом і більярдним ударом вразивши дальній кут. А крапку поставив Максим Назаренко, який розіграв «стіночку» з Євгеном Вареницею й виграв мікродуель у голкіпера.

Наступний суперник − Словаччина
Отже, 6:2 − перший млинець не вийшов глевким, хоча й випікався досить складно. Напевно, наші хлопці почали «ловити» ритм турніру, «відчули» пісок Бенідорма, а за кілька годин після свого матчу побачили в грі суперників − словаків та поляків. Тепер є з чим співставляти, порівнювати. Поєдинок проти збірної Словаччини почнеться в понеділок, 12 травня, о 12.30 за Києвом, зустріч із Польщею запланована на 13.45 вівторка.

Під скандування «Мо-лод-ці!»
Треба зазначити, що стартовий матч у Бенідормі українська збірна провела за палкої підтримки − на трибунах резервної арени зібралося близько трьох десятків наших земляків, які працюють тут. Для них виконання державного гімну стало цілою подією. Після матчу гравці подякували прихильникам за підтримку. Вболівальники проводжали переможців гучним і дружним скандуванням: «Мо-лод-ці!»

Юрій Корзаченко

ФФУ
 

sanches

SportFun
Ответ: Пляжный футбол

Украина идёт без поражений

Сборная Украины по пляжному футболу уверенно идёт к завоеванию путёвки на чемпионат мира


У сборной Украины по пляжному футболу, выступающей сейчас в отборочном турнире мирового первенства, пока все идет по плану. Наша команда заняла первое место в своей группе Е, выиграв все три матча, и теперь в 1/8 финала встретится с англичанами.

Первая встреча – в воскресенье против команды Андорры – открывала программу соревнований. Необычно раннее начало (9.00 по местному времени), прохладная погода, соперник – темная лошадка из тех, что могут взбыкнуть, повреждение паха у одного из лидеров команды Сергея Боженко. Вот таким непростым вырисовывался старт нашей команды. А тут еще и счет открыли андоррцы. Но довольно быстро все встало на свои места. В итоге голы Мозгового, Евдокимова, Бакуменко, Пилипенко, Головина и Назаренко обеспечили «сине-желтым» победу со четом 6:2 и оптимистический настрой.

Правда, не обошлось и без ложки дегтя – Александр Пилипенко в «рубке» с андоррцами серьезно повредил мизинец на ударной левой ноге, и на следующую встречу – со Словакией – вышел «на уколах». Однако это не помешало капитану украинской сборной стать одним из главных «виновников» нового успеха. В победе со счетом 7:4 львиная доля его заслуги. В середине второго тайма, при счете 2:1 в пользу соперника, Саша блестяще исполнил штрафной с центра поля. А на последней минуте второй трети матча упрочил преимущество нашей команды – 4:2.

Словаки оказались крепеньким орешком, их не обескуражил даже пропущенный на пятой секунде гол, когда Вареница с Евдокимовым настолько остроумно и стремительно разыграли ввели мяч в игру, что соперник опомнился уже после того, как Андрей поразил цель ударом «ножницами». Сравняв счет на последних секундах первого тайма, во втором словаки наказали оппонентов за ошибку вратаря Гладченко, который вышел с мячом за пределы своей зоны. Однако Пилипенко и Вареница, реализовавший пенальти, вернули игру в устраивавшее нас русло. А в заключительной 12-минутке отличились Бакуменко, Головин и Мозговой, что в сумме составило на гол больше, чем пропустил Гладченко.

Свои две победы одержали и главные конкуренты в группе – поляки. Встреча с ними в последнем туре должна была выявить сильнейшую команду квартета, которая в плей-офф могла бы рассчитывать на более удобный график (если, конечно, можно говорить о каком-либо удобстве в играх с выбыванием).

Первый свисток судья в матче Польша – Украина был сигналом ко вводу мяча в игру. Второй оказался для подопечных Виталия Шишова холодным душем. Артистичное падение капитана поляков Зукиньо в борьбе с Назаренко рефери посчитал достаточным основанием для пенальти. Фактически «сине-желтые» начали игру с форой «минус один». Впрочем, довольно быстро наша команда отыгралась – Головин рикошетом от песка поразил дальний угол. Но тут же поляки снова вышли вперед – это их лидер Саган выстрелил после розыграша мяча с центра.

Начало второй 12-минутки снова ознаменовалось судейскими неожиданностями. Итальянский арбитр в течение минуты предъявил две желтые карточки Головину. Причем второй «горчичник» был показан Юрию за симуляцию. Хотя эпизод был точь-в-точь таким же, после которого тот же рефери назначил пенальти! Отыграв две минуты в меньшинстве, украинцы вернулиьс к осмысленным созидательным действиям. Снова сработала «пушка» Пилипенко, реализовавшего фирменный штрафной. А на еще один гол Сагана эффектным ударом через себя ответил дебютировавший на турнире Боженко. Причем когда мяч затрепетал в сетке, до сирены оставалась 1,4 секунды.

И, наконец, еще один штрафной в исполнении Пилипенко за шесть минут до конца основного времени стал победной точкой. А последние минуты встречи превратились в бенефис нашего голкипера Виталия Сидоренко, вытянувшего несколько «мертвых» мячей и не позволившего полякам перевести игру в овертайм.

В среду в Бенидорме – день отдыха. А в четверг играются поединки 1/8 финала. Начало встречи Украина – Англия – в 17.30 по киевскому времени. Остальные пары составили: Чехия – Венгрия, Италия – Белоруссия (победитель этой пары в четвертьфинале встретится с победителем спора украинцев и англичан), Португалия – Латвия, Германия – Греция, Россия – Эстония, Польша – Швейцария и Испания – Норвегия.

Юрий КОРЗАЧЕНКО из Бенидорма,
 
Зверху