"Чует мое сердце, что мы накануне грандиозного шухера"

National

Новачок
Зустрічаю знайомого. Колись ми разом працювали над одним проектом, а сьогодні він агітатор у наметі Наталії Королевської. Ми приємно привітались і я не стримався - запитав його, як так вийшло, що розумний юнак, який знає, "що до чого", працює агітатором, ще й у кого... Відповідь, яка пролунала, відображає сучасний стан всіх працюючих у "наметах-рупорах": треба виживати, потрібно хоч якось забезпечити себе та сім’ю. Ця безвихідь і штовхає на таку роботу. Стоїть намет, і в ньому молода людина вже професійно "втюхує" тобі газету та завчений агітаційний матеріал, намагаючись переконати тебе в тому, у що не вірить і сама. Насправді ж думки її не про партійні гасла, а про ту нещасну сотню гривень, яку їй пообіцяли передати у конверті, якщо вона буде переконливо намагатися заагітувати перехожого.
Але подальша розмова трохи втішила. Друг-агітатор запитав мене, чи не маю для нього хоч якоїсь роботи, навіть у районі. Я перепитав, чи платять вчасно їм у наметах, чи не "кидають?" Якщо ні, то чому він збирається йти? Сумніваюся, що в Сумах хтось більше буде платити за роботу у наметах, хіба що регіонали. Відповідь була коротка, як дівочий ляпас: "Вони ж працюють з вертикаллю". Така позиція вразила мене. Я запитав, чи багато їх таких у цій псевдоопозиційній партії. "Та не так що дуже, але є. Більшості просто все одно на кого працювати. З серпня, коли почнуть роботу кандидати на округах, багато хто розбіжиться," - відповів він.
Ми попрощались і я пообіцяв, що якщо буде робота - зателефоную. З ввічливості узяв партійну газету. На першій сторінці була фотографія незнайомих людей. Усміхнула думка: скільки ж їх, ось таких Попандопалів, як мій друг, що агітують за "Народний список", а самі стоять "накануне грандиозного шухера" й готові в будь-який момент розбігтися в різні сторони?
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Чует мое сердце, что мы накануне грандиозного шухера"

Завжди спостерігаю за агіт-ботами у часи виборчої кампанії. І весь час чекаю: ну от, зараз, ось цей новенький щось видасть цікаве... і знову облом. І знову нудні третьосортні "вброси". І знову вентилятор працює без діла... Скільки можна? Дайте цікавинку! Дайте драйву! Більше скандалів, більше інтриг, більше піни на губах!

P.S. І да: який ще "шухер"? Ви про що? Ви бачили натовпи цих безпринципних, байдужих людей? Вони агітують за прихід до влади тих, кого ненавидять. Ви думаєте вони творитимуть "шухер"? Та вони скоріше вилизуватимуть туалети аніж підуть на барикади - бо "треба ж якось вижити"...
Подивіться міні-серіал Черное зеркало (Black Mirror), першу серію (там серії не пов'язані між собою), вона невеличка - 50 хвилин. Оцініть вибір, що стоїть перед прем'єр-міністром. Всі ці люди зроблять те саме, що зробив він. А що б зробили ви?
 
Останнє редагування:

21h

Вернулся
Завжди спостерігаю за агіт-ботами у часи виборчої кампанії. І весь час чекаю: ну от, зараз, ось цей новенький щось видасть цікаве... і знову облом. І знову нудні третьосортні "вброси". І знову вентилятор працює без діла... Скільки можна? Дайте цікавинку! Дайте драйву! Більше скандалів, більше інтриг, більше піни на губах!
У Штайна голодание, save the Troll!!!
 

hello moto

народный контроль
Стоїть намет, і в ньому молода людина вже професійно "втюхує" тобі газету та завчений агітаційний матеріал, намагаючись переконати тебе в тому, у що не вірить і сама.
БЮТ и компания? Точно, у нас рядом с Шарой их палатка :mrgreen:
 
Зверху