Виправдання фашизму по-сумськи

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Виправдання фашизму по-сумськи

Одно, что у меня вызывает омерзение - это то, что какие то клоуны-лгбт посланые на 3 веселые с УНА-УНСО за свои ЛГБТшные принципы, теперь эти принципы "впроваджуют" в жизнь (за еду), позоря ту же УНА, и многих тех, кто по глупости оказался в свое время с "точной копией Ляшка" Димой
Я дивлюсь ви одним Ляшком не обмежуєтесь - ви вже ЛГБТ марите... Всьо пропал [STRIKE]пацан[/STRIKE]... :facepalm:


Може на основі одного факту узагальнювати й некоректно, але для мене тенденція чітка - пофігістське відношення до хреста на честь святині солдат німецького вермахту є яскравим свідченням отієї реальної байдужості до антифашистських ідеалів дідів "вдячних" внуків.
Зараз вже інші реалії і інші загрози. Добре бути антифашистом в Москві 40-х. Але бути антифашистом в Москві 2010-х - маразм. Світ змінився. Сьогодні загрозу для московита являють не німці, а кавказці.

Мені видавалося, що коли я поставлю цю статтю Артюха, то форумчани мене, принаймні, зрозуміють, а натомість почалися якісь "стрибки в бік". Мені дають зрозуміти, що твій антифашизм - то архаїка. Треба спокійніше, "неупереджено", дивитися на той хрест. Чи може на цьому форумі якісь особливі учасники?
Давайте поглянемо, що являла радянська армія для України?
1. Україна була приєднана до СРСР шляхом окупації її території військами Радянської Росії. Тобто РККА були прямими окупантами для українців. За 20 з лишнім років окупації деяким індивідуумам мізки таки промили і окупант різко став "как барт родной".
Воювати в 41-му за того, хто окупував тебе у 18-му ані трохи не краще ніж воювати в 43-му за того, хто окупував тебе в 41-му.
2. Хто керував Україною? В товариша Лазаря Кагановича українськості ані трохи не більше ніж в гауляйнера Еріка Коха. То яка різниця який окупант заправляє?
3. І не треба розповідати про "звірства" - нічого "звірячішого" за Голодомор німці українцям не зробили. То чому українцеві воювати на боці тих, хто виморив голодом 7+ мільйонів його братів - це гут, а воювати на боці тих, хто повісив кілька євреїв - це ай-ай-ай?
 

nazar_ukr

Member
Ну, що я буду завершувати, завершувати з точки зору свої віри.

Ще раз подивимося на фотографію і переживемо це дійство зради своїх дідів, борців з фашистською заразою , "вдячними" внуками.



І від імені цих дідів, які воювали з фашистською наволоччю і їхніми прихвостнями з Російського корпусу хочеться сказати на адресу деяких сумських можновладців: СВОЛОЧІ.

Як видно з фотографій на майдані Незалежності святиню солдат вермахту Курську корінну ікону 22 травня 2010 року зустрічали СВОЛОЧ Чмир, СВОЛОЧ Мінаєв, СВОЛОЧ Волонтирець.

Але особливо гидотно від байдужості сумської біомаси - простого совєтського народу.

Ось і все.
 

loyer_1

той самий Otto
nazar_ukr!

Ви збурили надто делікатну тему. Мені от лише цікаво: якщо провести соціологічне опитування по питанню "Чи знаєте Ви що Курська корінна ікона в роки 2-ої Світової Війни перебувала у якості святині для допоміжного російськомовного "хіві"-персоналу вермахту" - то яка б кількість людей на це б питання відповіла ствердно? Впевнений, що кількість обізнаних про такий факт була би "в межах арифметичної похибки", навіть серед тих, хто цікавиться вітчизняною історією. Про звичайних обивателів, мабуть, й говорити годі. (Все це нагадує радянський анекдот. СРСР. 1980-ті роки. Лектор-пропагандист читає лекцію про Олександра Македонського у обшарпаному й вщент заповненому сільському клубі. Він достає зі свого саквояжа череп і промовляє: "Ось череп Олександра Македонського, коли йому було 20 років". Достає ще один череп і продовжує: "А ось череп Олександра Македонського, коли йому було 30 років". Тут не витримує один слухач і запитує доповідача: "Товарише лекторе, а як це може бути щоб одній людині належало б два черепи?" Лектор питає у відповідь: "Товариш, а ви самі звідки?" Слухач відповідає: "Та я з сусіднього санаторію". Лектор: "Ну то й ідіть до себе, у санаторій, ця лекція - тільки для "местного насєлєнія").

По правді сказати, особисто мені нічого не було відомо про "славетний бойовий шлях Курської корінної ікони". Та й взагалі я аніскільки не переймаюся з такого свого "нєвєжества". Мені якось байдуже до сумнівної історії чужих сумнівних святинь. І чому тут можна дивуватись? Особисто мене дивують куди більш глобальні речі. Ну наприклад те, що 95% з покоління нинішніх тінейджерів майже нічого вже не знають про 2-гу СВ. І хоча вони - покоління лише правнуків учасників 2-ої СВ, - їхнє сприйняття тих подій за "ступенем віддаленності" таке саме, як начебто мова йде про якесь там древнє "Лєдовоє побоїще". Мабуть, вже наступне покоління буде сприймати 2СВ взагалі як якийсь епізод з епохи "пунічних війн".
Тобто так вже сталося: спочатку була ПОВНІСТЮ зміфологізована радянська історія про "вєликую отєчєственную", бо як вважали замполіти-комуністи: "Патриотизм у молодого поколєнія на правдивой истории не воспитаєшь". А потім раптово Болонський процес разом з Інтернетом накрили взагалі все "мєдним тазом", в підсумку чого більшість з правнуків переможців сьогодні не можуть навіть пригадати з ким і проти кого 70 років тому воювали їх прадіди.
Та й хто їм тепер розкаже про те, як в 1941 р. 3 млн. радянських солдат здалися в німецький полон й ще приблизно стільки ж було вбито й поранено; про найбільший за всю історію світових війн "Київський котьол" 1941 року (800 тис. оточених радянських військових), який танки Гудеріана замкнули по лінії "Ромни-Лохвиця"; або про те, як німецький фельдмаршал Ерих фон Манштейн, не маючи в своєму розпорядженні жодного танку, командуючи вчетверо меншим військом, знищив глибокоешеленовану та насичену радянськими танками оборону РККА в районі Красноперекопського перешийка, після чого захопив весь Кримський півострів.

Цілком зрозуміло, що знати "як саме це було в дійсності" - то доля та вдача лише маленької купки професійних істориків. А всі інші люди всюди й завжди сприймають історію крізь призму створених до них історичних МІФІВ. Чому? Та саме тому, що, як виразився раніше той же ветеран: "Патриотизм у молодого поколєнія на правдивой истории не воспитаєшь".

nazar_ukr, Ви, здається, досить освічена людина (що витікає з викладених Вами думок). Але краще буде - не надто перейматися чиїмось обскурантизмом чи "темністю". Всі ми (в тому числі, й Ви, й я) живемо певними міфами. Важливо лише те, щоби кількість тих міфів в нашій свідомості не перевищувала гранично допустимі межі.

Наостанок ще про один міф, як ілюстрацію нашої колективної заангажованої свідомості.
Найменнування цієї теми теж є деяким історичним перекрученням. Я маю на увазі, що не було ніякого "німецького фашизму". В чистому вигляді ідеї фашизму, як прагнення створення "корпоративного суспільства" і як антитеза комуністичному суспільству, зародилися й процвітали в Італії на чолі з дуче Б.Мусоліні. А партія в Німеччині, очолювана А.Гітлером, як відомо, називалась "націонал-соціалістська робітнича партія". Нічого не нагадує?.. Саме так: РСДРП(б) - російська соціал-демократична робітнича партія більшовиків.
Колись, внаслідок того, що Колумб переплутав сторони горизонту, північноамериканські туземні племена помилково охрестили "індіанцями". Щось схоже спідкало й німецьких нацистів. Різниця лише в тім, що з американськими туземцями це трапилося внаслідок ненавмисної помилки. А от більшовики, свого часу, свідомо екстраполювали назву "фашизм" на гітлерівських націонал-соціалістів лише з тією метою, щоби в мізках середньостатистичного радянського пролетаря не виникало ніякої ідеологічної плутанини. Гітлерівці теж, як і більшовики, декларували "построєніє СОЦІАЛІЗМа в Німеччині". Але соціалізм у них був в межах "німецького національного простору", більш розумний й поміркований (ніж бачили його більшовики) - без винищення приватної власності і без тотального колгоспу. Не могли більшовицькі ідеологи допустити такої плутанини в політичній термінології - інакше, як пояснити радянському пролетарю, що гітлерівці теж будують соціалізм??? Тому з легкої руки радянських пропагандистів за німецькими нацистами ярлик "фашисти" остаточно "застолбілся". Коротше кажучи, саме по собі є термінологічно некоректним застосування цього терміну до членів партії NSDAP, а тим більше, - до всього населення Третього Рейху.

Тож, не переймайтеся вже так щодо їхнього "сволочизму". Вони просто "невігласи", бо "нє вєдают, што творят"...
 

ANGRYMAN

Забанен
Урра товарищи!!!! Хоть кто-то тут кроме меня всуе сказал что немцы не фашизды, они нацизды. Кстати, в Италии до сих пор пьют за Дуче!!! Я гарантирую это!
Цілком зрозуміло, що знати "як саме це було в дійсності" - то доля та вдача лише маленької купки професійних істориків.
- брехня
 
Останнє редагування:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Виправдання фашизму по-сумськи

Історія була, є, і завжди буде ідеологізована, і в цьому ключі міфологізована. Не буває істинної історії в підручниках. І не буває її в офіційних промовах та позиціях. І ніколи не буде. Ні де.
 

nazar_ukr

Member
Правильно Ви все сказали, пане Stein, але потрібно уточнити, що все це стосується масових варіантів сприйняття минулого і тих істориків, які обслуговують цей рівень. "Історія для професійних істориків" все таки не така.
 

ANGRYMAN

Забанен
nazar_ukr, ці всі "професійні" історики оперують фактами, які їм дозовано надають спеслужби. Я стосовно новітньої історії.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Виправдання фашизму по-сумськи

Історія, чим більше вона уходить в давнину - тим більше перетворюється на релігію: ви вже нічого не знаєте - вам лишається тільки вірити.
 

ANGRYMAN

Забанен
Stein, А ты много знаешь? Для меня история - инструмент. Для тебя - религия.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Виправдання фашизму по-сумськи

Вона для всіх релігія. От ви берете книгу і читаєте те, що там написано і вірити йому не знаючи правди. Ви не бачили ані загранотрядов, ані процесів в газенвагенах, але вважаєте, що все це існувало насправді. Бо так написано в книгах. Так само, як ніхто не бачив воскреслого Іісуса, але вважають, що він таки воскрес.
 
Зверху