Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

nazar_ukr

Member
Та Ви ж бачите, що дві заяви-спростування вже є. І Олексій Шевченко з "Просвіти" обурювався (правда поки що в усній формі), що ніякої заяви не підписував. Але особливо його допікає ота підроблена електронна адреса "Просвіти".
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Справа в тому, що спростування мали б бути вже того ж дня. Не таке в нас велике місто щоб щось "загубилося", або було непомічене. Тим паче такого роду заяви. Те ж, що відбувається зараз - це "зречення" на фоні скандалу у Львові.
 

nazar_ukr

Member
Та ні, мені видається, що "зречення" тут ні при чому. Просто такого звернення не було. Представники проукраїнських сил його не приймали. Оце основне. У цьому випадку прийняти у відповідь заяву-спростування РУХу чи "Свободі" означає всього-навсього виступити за істину. І відносно того, яке їхнє особисте ставлення до зривання прапорів, то вже справа інша. Зрозуміло, що абсолютна більшість, принаймні керівництва, тих опозиційних сил за зривання. Ось тільки заяви такої вони не приймали. Що заява - фальшивка Ви самі можете легко пересвідчитися, подивившись на підписи під заявою керівників опозиційних сил. Таке враження, що ті, хто підробляв навіть і не намагалися зробити підписи більш-менш схожими на оригінал:
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Виходить, що ЗМІ - брешуть. Тоді чи будуть судові позови до журналістів та редакцій видань, що розповсюдили підробку, з метою явної дискредитації представників певних політичних сил в очах громадськості?
 

nazar_ukr

Member
Ось і заява-спростування від РУХу підоспіла:

Заява Сумськоi ОО Народного Руху Украiни щодо так званого "Звернення до жителів Сумщини стосовно використання червоних прапорів 9 травня"


Сумська обласна організація Народного Руху України є послідовною в позиції, що спроби нав'язати українському суспільству тоталітарну символіку, прикриваючись пролитою кров'ю і подвигами ветеранів Другої світової війни є цинічним злочином перед минулими, сьогоднішніми і майбутніми поколіннями українців.

Ініціативи окремих керівників державних і недержавних установ та організацій Сумщини по вивішуванні червоного прапора 9 травня були незаконними і мають отримати належну правову оцінку з боку правоохоронних органів. Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 рр.. (Щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)" до сьогодні не підписаний Президентом України. В цій ситуації жителі Сумщини мали повне законне право протидіяти окремим спробам по вивішуванні червоних прапорів поряд з державними.

В той же час, ми заявляємо, що не маємо відношення до так званого "Звернення до жителів Сумщини стосовно використання червоних прапорів 9 травня", розповсюдженого низкою як місцевих, так і всеукраїнських ЗМІ. Ми вважаємо, що це "Зверення…" є продуктом діяльності провладних політтехнологів, які послідовно намагаються дискредитувати опозиційні сили Сумщини. Ми переконані, що це справа рук тих самих людей, які організувала появу молоді кримінальної зовнішності з молодорухівськими пов'язками на опозиційній акції 1 березня 2011 року. Найближчим часом можна очікувати застосування нових методів з арсеналу "чорних піарщиків". Слід зауважити, що жодна із зазначених провокацій не досягла своєї мети.

Хочемо застерегти, що запровадження практики використання в суспільно-політичному житті Сумщини брудних політичних технологій негативно позначиться на всіх його учасниках і в першу чергу – на ініціаторах застосування подібних маніпуляцій.



Голова Сергій Бутенко

 

nazar_ukr

Member
Відповідь "Батьківщини":

Сумская областная организация партии «Батьківщина» отрицает свое подписание обращения с призывом срывать красные флаги 9 мая.
«Великая Отечественная война нанесла большой вред населению Украины и странам бывшего СССР. Под красным флагом миллионы украинцев шли в бой с верой в лучшее будущее и многие не вернулись домой с этой войны. Наша партия ВО «Батьківщина» помнит об этом и уважает каждого солдат, который отдал жизнь за наше светлое будущее. Поэтому председатель Сумской областной партийной организации ВО «Батьківщина» Геннадий Дорошенко заявляет, что не подписывал обращение «Политических и общественных организаций Сумщины относительно использования красных флагов 9 Мая», в котором говорится, что «Мы призываем не вывешивать красные флаги, а там, где они вывешены – срывать и уничтожать их, это единственный способ эффективно реагировать на этот антиукраинский шаг власти!» - сказано в заявлении парторганизации.
Партийцы считают лже-обращение провокацией, направленной дискредитацию областной организации партии «Батьківщина».
Напомним, накануне 9 мая в СМИ было распостранено обращение оппозиционых партий с призывом срывать красные флаги. Потом выяснилось, что это искусстная фальшивка. Первой о своем «не участии» в данной инициативе заявила Сумская областная организация Украинской народной партии.

 

Супчик

Съёмщик
Что то они долго запрягали со своим опровержением.
Наверное ждали, подпишет ли Янукович закон о красном флаге, или не подпишет?
 
Зверху