Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Stein

Well-Known Member
Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Сумські обласні осередки політичних партій та громадських організацій закликали громадян «зривати і знищувати» червоні прапори, якщо 9 травня їх встановлять в області.

Як передає кореспондент УНІАН, звернення підписали представники Сумських обласних організацій ВО «Батьківщина», партії «За Україну!», Народного Руху України, ВО «Свобода», партії «Народний союз «Наша Україна», Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, УНА, товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка і товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса.

«Ми – громадські організації та політичні сили Сумщини виступаємо проти вивішування червоних прапорів 9 травня! Ми закликаємо сумчан ігнорувати рішення Верховної Ради щодо встановлення червоних прапорів із радянською символікою в День Перемоги. Дана ініціатива провладної більшості є неприйнятною! Схваливши цей законопроект, Верховна Рада вкотре показала, що вона нелегітимна і антиукраїнська. Під червоними прапором загинули мільйони людей у концтаборах, під час голодоморів. Під цим прапором радянська влада вбивала свій народ», - сказано у зверненні.

У документі наголошується, що «рішення діючої влади щодо використання червоних прапорів – чергова спроба розколоти Україну та відволікти увагу населення від провалу економічної та соціальної політики нинішнього уряду».

«Ми закликаємо не вивішувати червоні прапори, а там де вони вивішені - зривати та знищувати їх. Це єдиний спосіб дієво реагувати на цей антиукраїнський крок влади! Звертаємося до інших свідомих політичних сил, громадських організацій та їх лідерів організувати людей на спротив антиукраїнським діям», - закликають представники місцевих осередків партій та організацій національно-демократичного спрямування.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до Закону України „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” (про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги). Законом передбачено офіційне підняття у День Перемоги копій прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

4 травня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що підпише закон про використання червоних прапорів під час святкових заходів до Дня Перемоги, тільки-но документ надійде йому на підпис.

5 травня глава Адміністрації Президента Сергій ЛЬОВОЧКІН повідомив, що Адміністрація Президента передала закон про використання червоного прапора на експертизу в Кабінет міністрів та Міністерство юстиції.

 

Nahrapov

Буржуй и учёный
Мені здається, що подавляюча більшість підприємців підтримає сумських опозиціонерів, бо під червоними знаменами нам не дозволяли мати свій бізнес, збогачуватися, смачно харчуватися, пити іноземне пиво, мати закордонні авто та таке інше, розумієш...
 

zakonodatell

"Щирий"
Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Ще раз Батьківщина показала що вона не є опозицією, тому що десь з дві неділі тому обласні депутати від Батьківщини разом з Партією Регіонів не сподобалося і вони підтримали голосуванням рішення коли на заході України цей день був оголошений днем пам'яті по загиблим в 2 світовій війні.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Найцікавіше, що за аналогічну ініціативу Братства пройняв добрячу частину навіть тих користувачів, які ніколи в розділ "Політика" і не заглядали. І воплі про "неадекватність", і останні образи, і ледь не формування розстрільних списків ворогів народу.
Коли ж після Братства, подібну ініціативу висунуло ВО "Батьківщина" і Ко - жодних коментарів. Всім байдуже. Борці за "правоє дєло под красним флагом" дружно мовчать. Отака от місцева вибірковість виходить. Хоче, скоріше, не вибірковість - а звичайне блюзнірство.
 

Petrovich-UA

Рухівець
Re: Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Найцікавіше, що за аналогічну ініціативу Братства пройняв добрячу частину навіть тих користувачів, які ніколи в розділ "Політика" і не заглядали. І воплі про "неадекватність", і останні образи, і ледь не формування розстрільних списків ворогів народу.
Коли ж після Братства, подібну ініціативу висунуло ВО "Батьківщина" і Ко - жодних коментарів. Всім байдуже. Борці за "правоє дєло под красним флагом" дружно мовчать. Отака от місцева вибірковість виходить. Хоче, скоріше, не вибірковість - а звичайне блюзнірство.
Прикро, але про існування Братства більшість населення України не здогадується. Хіба завдяки Лисиці, яйцям і вічному вогню.
А чому не відреагували на цю заяву? Напевно просто ніколи було за шашликами і спогляданням по НТВ "звірства львівських націоналістів".
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

А чому не відреагували на цю заяву? Напевно просто ніколи було за шашликами і спогляданням по НТВ "звірства львівських націоналістів".
Та ні, там ситуація трошки інша. Просто ті люди, ще зовсім недавно з піною у рота розповідали про Тимошенко, ледь не як про Друге пришестя. І про Януковича - як про уособлення зла. Аж тут "бац" - і БЮТ видає заяву, яка різко протирічить особистій думці тих людей, але мало того - закон, прийнятий більшістю на чолі з ПР, цій думці цілком відповідає. Epic Fail. Треба визнати, що Юля - таки "кака", а Вітя - таки "цяця". Але ж нещодавно під цим ніком писалося кардинально протилежне... Що робити? Зігнати злість на сторонній організації, а аналогічну виходку своїх кумирів просто "спустить на тормозах"...
 

nazar_ukr

Member
Та нічого панове ніхто не видавав. Ця заява - фальшивка. Фальшивка, що спрямована в першу чергу проти "Батьківщини". Кому вигідна така нахабна брехня напередодні 9 Травня? Зрозуміло, що регіоналам та іншим російським нацикам. Фотку з оригіналу цієї фальшивки можна подивитися ось тут:


Підписи всіх десяти представників опозиційних сил внизу "звернення" грубо підроблені. Особливо психував Мозговий: заява нібито була прийнята в приміщенні "Просвіти" 6 травня, а він з 3 по 10 травня був чи то в Німеччині, чи то в Австрії. Для розсилки звернення-фальшивки до ЗМІ була спеціально створена фальшива електронна адреса "Просвіти" на Яндексі. На форумі "Данкору" про все це добре сказано:


Свої заяви-протести проти такої нахабної провокації вже встигли зробити УНП та "Свобода":

Заява сумської обласної організації Української народної партії

Шановні жителі Сумщини!
Минув день великої Перемоги . Ми з глибокою повагою ставимося до кожного ветерана і пам’ятаємо всіх тих, хто зберіг життя нащадкам ціною власного життя. Але в той же час змушені констатувати, що світлий День Перемоги на Сумщині дехто використовує зовсім не для чистої і благородної мети. Це зокрема стосується провокації, в яку напередодні 9 Травня були втягнуті націонал - патріотичні організації області і зокрема обласна організація УНП. Саме тоді серед обласних ЗМІ була поширено, а деякими всеукраїнськими виданнями передруковано, звернення в якому, зокрема, його автори закликали сумчан не вивішувати червоні прапори, а там де вони вивішені - зривати і знищувати їх. «Це єдиний спосіб ефективно реагувати на цей антиукраїнський крок влади»!, - говорилося в зверненні, підписаному буцім то лідерами сумських обласних опозиційних політичних організацій і зокрема Української народної партії.
З цього приводу обласна організація УНП заявляє, що ніхто з її керівників не ставив своїх підписів під подібним зверненням. Ми вкрай обурені завбачливо підробленим підписом і діями тих, хто від нашого імені робить такі провокації. Як згодом з’ясувалося, також були підроблені підписи під листом і лідерів деяких інших політичних організацій, а сам лист до редакції надійшов з фальшивої електронної скриньки.
Ми вкотре змушені наголосити, що далекі від того націоналістичного радикалізму, який намагаються впроваджувати на теренах нашої країни деякі політичні сили. Ми справді не поділяємо рішення Верховної ради України вивішувати червоні прапори в День Перемоги, оскільки вважаємо їх символами тоталітарного режиму, комуністичного терору, репресій, свавілля КПРС і НКВД - КДБ. Але ми не можемо погодитись з закликами зривати і знищувати ці прапори, оскільки такі дії ніяк не вписуються з нормами цивілізованої європейської країни, до якої ми всі прагнемо.

Кому була потрібна така провокація можна легко здогадатися. Подібного роду провокації тісно переплітаються з недавніми подіями на Львівщині, організатори яких і ось такими методами намагаються відвернути жителів України від життєво - важливих проблем сьогодення та провальних економічних реформ уряду. Ми переконані, що в країні і зокрема на Сумщині почала втілюватися широкомасштабна кампанія по дискримінації в очах населення національних сил. Випадок зі зверненням – це лише перший крок у цьому напрямку, невдовзі дії можуть бути значно агресивнішими і нахабнішими. А майбутні вибори до Верховної ради України можуть стати епіцентром таких брудних технологій. Тому ми закликаємо жителів Сумщини бути вкрай обережно реагувати на такі оприлюднені неадекватні заяви, а засобам масової інформації більш пильніше придивлятися до тих, від імені яких надходять і розповсюджуються подібні провокаційні заклики.

Сергій Бутко, голова обласної організації Української народної партії



Заява Сумської міської організації ВО “Свобода”

з приводу так званого “звернення” щодо червоних прапорів

Суми 12 травня 2011 року

В численних засобах масової інформації на початку травня цього року був розповсюджений текст так званої “заяви” політичних сил та громадських організацій Сумщини стосовно використання червоних прапорів 9 травня, в якій наводяться екстремістські заклики підписантів до громадськості, зокрема … “зривати та знищувати” червоні прапори тощо. Якщо в “Панораме” якось витриманий коректний тон, то “Ваш шанс” вдався до гидкої брехні, а “Данкор” опустився до бульварних образ. Особливо вражають фантазії представників електронної газети “Хрress”, які без щонайменших підстав заявили, що мовляв, мабуть саме підписантами викошено і 200 тюльпанів біля меморіалу Слави!

Сумська міська організація ВО “Свобода”, не сприймаючи червону символіку, не поділяє насильницьких методів боротьби з нею. Тому легко помітити, що текст “заяви” є примітивною, сфабрикованною кимось фальшивкою, складеною на низькому теоретичному рівні, який не властивий поважним політичним діячам, заявленим у “зверненні”. Жоден з них не поставив би підпис під таким недолугим документом. До того ж, ніякої наради 6 травня, на якій ніби то приймався зазначений “документ”, не було.

Сумська міська організація ВО “Свобода” рішуче заявляє про свою абсолютну непричетність до даної фальшивки і засуджує антигромадські кроки її творців. Не має ніякого відношення до звернення і голова міської організації ВО “Свобода” професор І. Мозговий, який у ці дні перебував за кордоном, у країнах Шангенської зони, що підтверджується відповідними документами. Його підпис на фальшивці грубо підроблений, у чому можна легко переконатись, порівнявши його зі справжнім підписом І. Мозгового.

Дивує рівень сприйняття реальності журналістами, які могли допустити, що відомий на всю Україну науковець буде … косити квіти поблизу меморіалу! При цьому знаходячись у цей час на території Німеччини! Як усе це можливо, відомо хіба що людині, позбавленій здорового глузду. А деяким проросійським фальсифікаторам вочевидь уже б не завадило потурбуватися про своє психічне здоров’я.

Водночас насторожує одностайність дій редакцій газет (“Ваш шанс”, “Данкор”, “Панорама”, “Хрress”, сумське представництво “УНІАН”), які завзято кинулися тиражувати “утку”. При цьому жоден із редакторів не спромігся перевірити, як того вимагають елементарні правила журналістської етики, об’єктивність інформації, переданої через фальшиву електронну адресу. В світлі відомих провокацій, вчинених в останні дні в Україні проросійськими комуно-фашистськими елементами, ми робимо висновок, що нині під приводом апеляції до всенародної трагедії реалізується намір антидержавної “п’ятої колони” ліквідувати в Україні опозицію, яка набирає ваги, і повернути нас до тоталітарного минулого.

Нині звучать заяви політичних діячів про намір заборонити ту чи іншу політичну силу (світогляд якої розходиться з ідеологією комуністично-регіональної коаліції), опираючись на провокації, затіяні антиукраїнським лоббі. Подібні провокації нагадують дії фашистів у 1933 році по ліквідації опозиції і засвідчують небезпеку скочування України до рівня диктаторського утворення на кшталт сталінсько-гітлерівського. Деякі політичні сили намагаються відвернути увагу народу від економічної кризи, яка поглиблюється через бездарність керманичів, і вигадати собі ворога.

Сумська міська організація ВО “Свобода” застерігає органи влади від непродуманих чи провокаційних кроків, спрямованих на дискредитацію патріотичних сил і байдужість до профашистських настроїв, які підігріваються антиукраїнськими елементами. Минуле засвідчує, наскільки небезпечна подібна практика, жертвами якої, зрештою, стають і байдужі.

Сумська міська організація ВО “Свобода” застерігає українське суспільство, що воля й свобода нашого народу знаходяться під серйозною загрозою, і це може мати катастрофічні наслідки для нинішніх і майбутніх поколінь українців, якщо ми не захистимо свої права.

Сумська міська організація ВО “Свобода” закликає до єдності національно-патріотичні організації в боротьбі за світле майбутнє України і ствердження в суспільстві принципів правди, свободи й демократії.

Сумська міська організація ВО “Свобода”

Печально, що сумські ЗМІ, хто із задоволення, хто із здивуванням, але купилися на цю фальшивку.
 

nazar_ukr

Member
А Бог його знає. Може вони не вознижуються до читання якихось там форумів. Та все таки я думаю, що інформацію браття по опозиції їм передадуть.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Опозиційні партії закликали зривати і знищувати червоні прапори

Все вони читають і моніторять. В Сумах не так багато ЗМІ, щоб не помітити публікацію в якійсь дрібній газетці протягом тижня. Якби заява реально була підробною - то в день виходу газети була б зібрана прес-конференція з офіційним спростування. А так - всі і досі мовчать.
 
Зверху