Республіка Білорусь

Szandor

New Member
Что вы все мелите? Там и так понятно по чьему заказу взорвали.То Батцьке за несговорчивость досталось от ФСБ. Решили действовать проверенными методами как привыкли у себя(и не только) в стране.
 

Andy

Well-Known Member
А смысл? Нефти у них нет, газа тоже, геополитическое расположение самое обычное. Зато независимые реально, не сидят в кредитах как г....е мы.
Другим странам есть на кого посмотреть, и на кого равнятся. Когдато в этой роли выступал СССР.

Иван Крылов басня

ВОЛК И ЯГНЕНОК

У сильного всегда бессильный виноват:
Тому в Истории мы тьму примеров слышим,
Но мы Истории не пишем;
А вот о том как в Баснях говорят.

___

Ягненок в жаркий день зашел к ручью напиться;
И надобно ж беде случиться,
Что около тех мест голодный рыскал Волк.
Ягненка видит он, на добычу стремится;
Но, делу дать хотя законный вид и толк,
Кричит: "Как смеешь ты, наглец, нечистым рылом
Здесь чистое мутить питье
Мое
С песком и с илом?
За дерзость такову
Я голову с тебя сорву".-
"Когда светлейший Волк позволит,
Осмелюсь я донесть, что ниже по ручью
От Светлости его шагов я на сто пью;
И гневаться напрасно он изволит:
Питья мутить ему никак я не могу".-
"Поэтому я лгу!
Негодный! слыхана ль такая дерзость в свете!
Да помнится, что ты еще в запрошлом лете
Мне здесь же как-то нагрубил:
Я этого, приятель, не забыл!"-
"Помилуй, мне еще и отроду нет году",-
Ягненок говорит. "Так это был твой брат".-
"Нет братьев у меня".- "Taк это кум иль сват
И, словом, кто-нибудь из вашего же роду.
Вы сами, ваши псы и ваши пастухи,
Вы все мне зла хотите
И, если можете, то мне всегда вредите,
Но я с тобой за их разведаюсь грехи".-
"Ах, я чем виноват?"- "Молчи! устал я слушать,
Досуг мне разбирать вины твои, щенок!
Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать".-
Сказал и в темный лес Ягненка поволок.
 

Nahrapov

Буржуй и учёный
Хорошее сравнение подобрал Анди крыловской басней. Умён! Респект, понимаешь.
 

mangust

патріот
Відповідь: Республіка Білорусь

Москва заманює Україну до Митного союзу за «білоруським сценарієм». Економіка Білорусі на межі колапсу
Пропозиція газу за 150 доларів викликала скептичну посмішку білоруських експертів. Ця країна, нагадаємо, є членом Митного союзу, і сьогодні переживає серйозну економічну кризу. Саме коли «Газпром» натякав про свою щедрість до Києва, стала відома вартість російського блакитного пального для Білорусі на другий квартал 2011 року — 244 долари за тисячу кубометрів. При тому, що у першому кварталі наші сябри платили 223 долари, а торік — 187!

Цікаво, що у Митний союз Олександр Лукашенко вступав також зi сподіванням на дешеве пальне. Проте Москва виявляла доброту до «односоюзників» тільки до їх вступу та у перші місяці перебування. Сьогодні ж «Газпром» невмолимо підвищує вартість енергоносіїв для Мінська, при цьому так само регулярно знижуючи обіцяні інвестиції в республіку. У цій країні, всупереч обіцянкам Москви, дорожчає бензин і дизельне пальне, а доходи підприємств та громадян поступово знижуються. Відтак зовнішній борг Білорусі наближається до критичної для цієї країни мітки у 10 млрд. доларів, уряд скорочує соціальні програми, а джерел зовнішніх інвестицій практично не існує: Європа не дає грошей iз політичних міркувань, а Москва просто не виконує власних обіцянок.

Економіка країни тріщить по швах, а пересічні білоруси в очікуванні девальвації національної валюти намагаються рятувати заощадження. «У нас змели з прилавків весь цукор та олію. На кордоні з Польщею та Литвою семигодинні черги: люди хочуть встигнути купити машину до підвищення митних зборів, — розповідає «УМ» білоруська журналістка Ольга Хвоїн. — Перспективи у нашої країни доволі туманні». Ще раніше заможніші мешканці республіки наввипередки скуповували золото та іноземну валюту.

«Не варто забувати, що 57% голосів у Митному союзі належить Росії, — продовжує Хвоїн. — Казахстану та Білорусі — по 21,5%. Понад 90% усіх митних зборів надходить до російського бюджету. Казахстан отримує 7%, Білорусь — 3%. Інтереси Росії лобіюють на рівні нашого Національного банку, ущемляючи права білоруських суб’єктів підприємництва. Влада Білорусі нещодавно офіційно звернулася в Антикризовий фонд ЕврАзЕС і до уряду Росії з проханням виділити кредитів на 2 та 1 млрд. доларів відповідно. Ці гроші досі не перераховано: російська сторона заявила, що спершу Мінськ має надати план реформування економіки. Хоча подібний план нібито вже розроблено та передано до Москви. Відтак стосунки у Митному союзі мають характер «міжсобойчика»: про що домовиться Лукашенко з Путіним віч–на–віч, те й буде реалізовано»
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Республіка Білорусь

Москва заманює Україну до Митного союзу за «білоруським сценарієм». Економіка Білорусі на межі колапсу
......
Не так давно дивився передачу по RTVI за участі опозиційного депутата РФ Рижкова. Наголошував неодноразово, що економіка Бєларусі котиться у прірву, а сама країна стоїть на порозі дефолту... :(
 

Nahrapov

Буржуй и учёный
Re: Відповідь: Республіка Білорусь

Не так давно дивився передачу по RTVI за участі опозиційного депутата РФ Рижкова. Наголошував неодноразово, що економіка Бєларусі котиться у прірву, а сама країна стоїть на порозі дефолту... :(
Вот именно! Скоро от хвалённой Беларуси останутся ножки да рожки. Лукашенковы.
Нехай быстрее они переходят на українські экономические принципы.
За свободу Предпринимательства!
 

Luxury

Active Member
Re: Відповідь: Республіка Білорусь

Москва заманює Україну до Митного союзу за «білоруським сценарієм». Економіка Білорусі на межі колапсу

Тут же совсем не давно все восхищались интервью Лукашенко газете "Вашингтон Пост". Все говорили что какой он мужик, как у них хорошо живут:lol: А я говорил что то просто красивая речь приготовленная апаратом. Это методы совка показывать по телику как всё хорошо что живем лучше Америки и т. д. А на само деле всё как всегда.
 

Z3RG

Забанен
Hу я б для начала съездил и посмотрел :) А то по бумажкам у нас тоже жизнь замечательная ....
 

Супчик

Съёмщик
Беларусь пабіла сусветны рэкорд па дэвальвацыі

Беларусь пабіла сусветны рэкорд па дэвальвацыі

Беларуская дэвальвацыя, паводле звестак Сусветнага банка, стала самай вялікай за 20-гадовую сусветную гісторыю, абагнаўшы эфіопскую 1992 года і аргенцінскую 2002 года,

адзначае газета «Маркер».

Нагадаем, што напярэдадні Нацбанк ажыццявіў аднамомантавую дэвальвацыю беларускага рубля да кошыка валют на 54,42%, пры гэтым з пачатку года курс нацвалюты знізіўся на 71,62%.

Раней сусветнымі лідарамі былі дзве названыя вышэй краіны, якія дэвальвавалі сваю валюту на 54%. Беларусь ужо прысутнічала ў рэйтынгу СБ найбуйнейшых сусветных дэвальвацыяй з 1990 года. Так, яна была лідарам у 1999 г., калі нацыянальная валюта была абясцэнена на 37%.

 
Зверху