Оффтопики.

d324co

Well-Known Member
Турция и Казахстан договорились о военном сотрудничестве

АНКАРА, СРЕДА 11 МАЯ 2022 15:38

You must be registered for see images
Фото: Церемония подписания соглашения (gov.kz)
АВТОР:
Соглашения о военном сотрудничестве между Казахстаном и Турцией подписали во время визита казахского президента Касым-Жомарта Токаева в Анкару. Теперь турецкие БПЛА будут производить в Казахстане.
Об этом сообщает со ссылкой на .

В рамках визита Токаева в Турцию состоялась встреча казахского министра обороны Руслана Жаксылыкова с турецким коллегой Хулуси Акаром. По итогам разговора стороны подписали ряд документов, регулирующих двустороннее военное сотрудничество.
По данным , в Казахстане организуют производство турецких беспилотников ANKA. На базе дочернего предприятия Kazakhstan Engineering запустят линию сборки и технического обслуживания ударных беспилотных летательных аппаратов.
"В рамках соглашения планируется долгосрочное сотрудничество в области совместного производства БПЛА, а также передача технологий и обучение персонала для технического обслуживания и ремонта БПЛА для вооруженных сил Республики Казахстан", – говорится в сообщении.
Цікаво, як вирішуватиметься питання поставок тих безпілотників у російську педерацію ? у рамках взаємодопомоги країн ОДКБ ???
 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see images

Україна здобула перемогу на Євробаченні-2022
15.05.2022 02:01

Гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі Євробачення-2022.
Про це повідомляє Укрінформ.
За результатами підрахунку голосів професійного жюрі та глядачів конкурсу, наша країна здобула 631 бал, з величезним відривом випередивши Британію з 466 балами та Іспанію, яка набрала 459 балів.
You must be registered for see images

Цьогоріч Україну представляв гурт Kalush Orchestra, який виступав під номером 12 з піснею Stefania.

You must be registered for see medias

Після виступу гурт зі сцени із закликом врятувати захисників Маріуполя із «Азовсталі».

 

d324co

Well-Known Member
У Росії затримали олігарха-втікача, який родом з Рівного
15 мая 2022 г. в 06:40

У Росії силовики затримали на підмосковному Красногірському шосе колишнього першого голову правління НАК «Нафтогаз України» Ігоря Бакая.
Як повідомляє «Комсомольська правда», олігарха затримали сьогодні, 14 травня.
За підозрою в шахрайстві Бакай перебував у розшуку як на території РФ, так і в Молдові.

- Кілька днів тому Бакай був заарештований за підозрою у шахрайстві, кримінальну справу на екс-главу українського «Нафтогазу» було порушено у Молдові ще у 2018 році. Але оскільки Ігор Бакай перебуває у Росії, правоохоронцям Молдови довелося просити допомоги у російських колег, - повідомляє видання.
Нагадаємо, що статки рівнян Ігор Бакай нажив, очолюючи у 90-х приватні корпорації з поставок газу, а у 1998-2002 роках — державну НАК «Нафтогаз України». У 2003-2004 роках Бакай керував Державним управлінням справами України. Після Помаранчевої революції втік до Росії, оскільки проти нього було відкрито низку кримінальних справ щодо незаконного відчуження державного майна, зокрема, готелів «Дніпро», «Україна» у Києві, кількох кримських санаторіїв. Бакая навіть оголосили в міжнародний розшук, що не завадило йому у 2005-му отримати паспорт громадянина Російської Федерації. У 2011 році справу проти Бакая в Україні закрили.
 

k 54

Active Member
Переможець “Євробачення-2022” – гурт Kalush Orchestra – презентував кліп на пісню “Стефанія”, знятий у найбільш постраждалих від російської окупації містах Київщини – Бучі, Ірпені, Гостомелі і Бородянці.

Відео на офіційному ютуб-каналі гурту 15 травня.

“Це відео було зняте в Бучі, Ірпені, Бородянці, містах під Києвом, які постраждали від звірств російських окупантів”, – сказано в титрах.

Музиканти з Івано-Франківщини присвятили свою роботу “хоробрим українцям, матерям, які захищають своїх дітей, і всім, хто віддав свої життя за нашу свободу”.

“Я колись присвятив цю пісню своїй мамі, та коли почалася війна, пісня набула багато нового значення. Хоча в пісні ні слова про війну, але багато хто почав асоціювати пісню з ненькою-Україною. Більше того, суспільство почало називати її гімном нашої війни! Але якщо Стефанія тепер є гімном нашої війни, я хотів би, щоб вона стала гімном нашої перемоги”, – зазначив у підписі на YouTube соліст гурту з Калуша Олег Псюк.


You must be registered for see medias
 

Билли Бонс

Well-Known Member
АСТЕРОЇД 388 945 (2008 TZ3)

Цієї ночі 15/16 травня повз нашу планету пролетить потенційно небезпечний астероїд 388945 (2008 TZ3) на швидкості 8 км/сек на відстані 6 млн. км. від Землі. Його яскравість досягне +16 зв.

Астероїд 388 945 (2008 TZ3) був виявлений 6 жовтня 2008 року, в обсерваторії «Mount Lemmon». Він відноситься до найчисленнішого типу навколоземних астероїдів «Аполлони».

388945 (2008 TZ3) — дуже маленький астероїд, орбіта якого перетинає орбіту Землі. NASA JPL класифікував 2008 TZ3 як «потенційно небезпечний астероїд» через його близьке проходження з Землею.

2008 TZ3 обертається навколо Сонця кожні 732 дні (2,00 роки), наближаючись до 0,97 а.о. і досягаючи 2,21 а.о. від Сонця. Виходячи з його яскравості та того, як він відбиває світло, 2008 TZ3, ймовірно , має діаметр від 0,219 до 0,490 кілометрів, що робить його астероїдом від невеликого до середнього розміру.

Спостерігається ротація 2008 TZ3. Він здійснює оберт навколо своєї осі кожні 39,15 годин.

Комп'ютерне моделювання орбіти:

На малюнку: порівняння розмірів астероїда 388945 (2008 TZ3) та Емпайр-Стейт-Білдінг (Нью-Йорк).
You must be registered for see images attach
 

rfvgy

Ukrainian
Расследование указало, что Зеленский стал отцом внучки Путина .


— Скажите, Екатерина, вот вы дочь самого Президента РФ. У вас такие возможности. А ваш избранник Зеленский немолод и некрасив. Что вас так привлекло в нём?
— Фамилия.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Купує у нинішньої влади можливість звільнення чи то обміну...

Медведчук розповів подробиці у справах виведення з держвласності нафтопроводу і закупівлі вугілля в "Л/ДНР". Звинуватив Порошенка. ВIДЕО

Затриманий Службою безпеки України Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" для подальшого прокачування через нього дизельного палива.
Про це повідомляє із посиланням на СБУ.

Описуючи суть схеми, як зауважують в СБУ, Медведчук нібито деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. За його словами, той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.
"Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка", – повідомив Медведчук.
Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.
Крім того, Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих "Л/ДНР", практично – у ватажків бойовиків.
Також читайте:
"У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему", – пояснив затриманий.
В СБУ зазначають, що Медведчук назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до завдання шкоди інтересам нашої держави, – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур.
Служба безпеки продовжує слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів.
Також нагадується, що у квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого.
У 2021 році спецслужба оголосила кілька підозр Медведчуку. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.
Одна зі справ стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн гривень.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Інша – незаконне заволодіння ТОВ "Прикарпатзахідтранс" ділянкою державного нафтопроводу вартістю понад 200 млн грн. У лютому 2021 року РНБО повернула трубопровід у державну власність.
Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
Длинная, но очень информативная лекция о том, что боевых лазеров нет и в ближайшее время лазерное оружие способно пилить только бюджет ))).
You must be registered for see medias
 
Зверху