Оффтопики.

d324co

Well-Known Member
Третина економічного виробництва людства: Китай та ще 14 країн створили найбільшу у світі зону вільної торгівлі


15 листопада, 2020 11:59



Китай та ще 14 азійсько-тихоокеанських держав підписали найбільшу у світі угоду про зону вільної торгівлі. Вона охоплює 2,2 мільярда людей та третину світового економічного виробництва.
Про це японська газета Nikkei Asia.
Угоду підписали 15 листопада під час онлайн-саміту країн Південно-Східної Азії (Asean) після восьми років переговорів між країнами-учасницями.
До угоди «Регіональне всебічне економічне партнерство» (RCEP) доєдналися: Китай, В'єтнам, Сінгапур, Індонезія, Малайзія, Таїланд, Філіппіни, М'янма, Бруней, Лаос, Камбоджа, Японія, Австралія, Південна Корея та Нова Зеландія.
Країни домовилися про зниження тарифів і встановлення загальних для усіх учасників угоди правил торгівлі. Домовленості стосуються торгівлі, послуг, інвестицій, електронної комерції, телекомунікації та авторських прав.
Для Китаю і Японії це перший договір про вільну торгівлю, який їх пов'язує.
Чому це важливо?
Країни-учасниці угоди сподіваються, що вона допоможе прискорити зростання економіки після коронакризи.
Старший науковий співробітник сінгапурського аналітичного центру ISEAS-Yusof Ishak Institute Кессі Лі зазначає, що хоч і відновлення економік багатьох країн буде повільним, угода є важливою віхою в історії регіону і надасть підписантам більші інвестиційні можливості.
«Вона надасть цим країнам хороші можливості для взаємного підсилення економічного відновлення в майбутньому», — каже експерт.
Крім того, цей пакт є великим успіхом для Пекіна, який перебуває у торговельній війні зі США.
До кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, країни RCEP становили 29 відсотків від світового обсягу торгівлі — трохи менше, ніж ЄС, який складав 33 відсотки. Тепер експерти очікують, що частка спільноти RCEP збільшиться.
«RCEP змінить економічну та стратегічну карту Індо-Тихоокеанського регіону», — каже Джеффрі Вілсон з Австралійського інституту стратегічної політики, DW.
Історія угоди
ЇЇ підписанню передував 31 раунд переговорів та 18 зустрічей міністрів. Терміни її укладення зривалися шість разів. Згодом її доля залежала від Індії, керівництво якої виступало проти низки пунктів угоди. Утім, наприкінці 2019 року Індія відмовилась від переговорів і шлях до угоди був відкритий.
 

Zavhoz

Active Member
Минус проросийский Додон в Молдове.Окружают "скрепоностную" по всей границе враги..один Лукаш с армянами в союзниках остался.

 

Zavhoz

Active Member
Кремль продолжает тролить армян ,назначив командующим рос.миротворцев в Нагорном Карабахе- генерала Мурадова,азербайджанца по национальности.
 

Zavhoz

Active Member
Нормально так сербы "братушки" отжарили сегодня сборную Расеи по футболу 5-0 ......выкинув их в третью корзину для жеребьевки на ЧМ 2022.Шансы пройти у "скрепоностных" на следующий чемпионат мира значительно упали.
 

d324co

Well-Known Member
Нормально так сербы "братушки" отжарили сегодня сборную Расеи по футболу 5-0 ......выкинув их в третью корзину для жеребьевки на ЧМ 2022.Шансы пройти у "скрепоностных" на следующий чемпионат мира значительно упали.
You must be registered for see images attach
 

d324co

Well-Known Member
шо клятый порох делает )))
Во Львовской области депутаты от партии Порошенко пытались заехать в подъезд на джипе
11:40 / 21 ноября 2020

В городе Пустомыты Львовской области два новоизбранных Николай Пущак и Андрей Жидачек пытались заехать по лестнице прямо к дому. После публикации видео инцидента один из депутатов заявил, что за рулем был водитель, который якобы не слушал увещеваний пассажиров.
Об этом сообщает сайт .
Инцидент произошел в ночь на 20 ноября, когда депутаты на внедорожнике Mercedes G 500 заехали на лестницу подъезда многоэтажки, что на окраине Пустомыт.
что во двор многоэтажки заезжает авто, проходит парковку и на несколько минут останавливается перед входом в подъезд. Через некоторое время автомобиль трогается с места и начинает ехать к двери подъезда по лестнице. Со второй попытки машине удалось подняться на крыльцо дома. Несколько минут депутаты сидели в авто, а потом задним ходом спустились обратно.
Затем из машины вышли Андрей Жидачек и еще двое мужчин. Один из них снял регистрационные номера. Далее они некоторое время общались возле автомобиля. Затем двое мужчин уехали, а Андрей Жидачек зашел в дом. Судя по поведению мужчин, они, вероятно, находились в очень нетрезвом состоянии.
После публикаций об этом в прессе, а также обнародования запись с камер видеонаблюдения, установленных на доме, 33-летний депутат городского совета Жидачек принес извинения в Фейсбуке. Правда, при этом переложил вину за хулиганство на водителя депутата Пущака.
«Относительно инцидента, который произошел ночью, я приношу искренние извинения за содеянное. Средства на восстановление поврежденного имущества дома уже переданы и, надеюсь, в ближайшее время и следа не останется от вреда. Печально, что водитель моего друга Николая Пущака, который был за рулем, не послушал ни меня, ни Николая и, несмотря на наши просьбы и запрет, самовольно выехал на лестницу», — написал Жидачек.
На публикацию отреагировал замглавы МВД Антон Геращенко. Он оставил язвительный комментарий под постом Жидачека.
«А вас, двоих депутатов, семья одного из которых является владельцем авто, водитель не послушал?! Интересно. Что же вы за народные избранники, которых даже собственный водитель не слушается?!» — изумился Геращенко.
 
Зверху