"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

loyer_1

той самий Otto
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Для того, щоб семантично відокремити термін "русский" як означення щодо приналежності до Росії від означення щодо приналежності до Київської Русі, у свій час російськими дослідниками києворуської історії був запропонований термін "русьский". Але він залишився без широкої підтримки. Тому й існує парадоксальна невідповідність однакового прикметника від різних іменників-назв держав: Россия - русский, Русь -русский. Цим успішно користуються, на жаль, політики та ділки від науки, підмінюючи поняття і вважаючи усіх київських князів, усі пам'ятки того часу - "русскими", тобто "російськими"...
І подібних "помилкових етноісторичних екстраполяцій" можна наводити безліч. Хіба винні, наприклад, аборигени доколумбової Америки, що Христофор Колумб, домандрувавший до берегів їхніх земель, вважав буцімто відкрив довгоочикувану ним Індію? Мені здається, що всі ті: ірокези, сіу, апачі, семеноли, делавари - і в найстрашнішому сні не могли вгледіти, що згодом, внаслідок чиєїсь помилки (або невігластва), їх будуть називати незрозумілим для них словом "індіанці".
Ще. В Китаї велика територія має назву "внутрішня Монголія", але монголи (як етнос) мешкають не тут, а дещо далі на північ. Вони теж не винні , що імперія Чингізхана колись поширювалася майже на всю Є(Е?)вразію. Загалом, однокорінні топоніми і етноніми часто не співпадають, бо історія - процес (як на мене) дуже хаотичний.

Особисто я не бачу нічого образливого у тому, що росіяни претендують на етнонім "русские", бо це лише підтверджує об`єктивний історичний факт "Київська Русь - первісний топонім слов`яноруського суперетносу". Це такий же незаперечний факт, як і те, що "Волга впадає в Каспійське море". Вважаю, що такі незаперечні факти вбережуть нинішній "кремлівський обком пітерських чекістів-міліардерів" від висування безглуздих теорій на кшталт "Уральские Горы - колыбель славянской цивилизации" або "Кижы - памятник архитектуры времен ветхозаветного царя Соломона".
Також, довічне закріплення за росіянами етноніму "русские", на мій погляд, нарешті поставить крапку у "великій іделогічній суперечці" 90-х років: хто більш "слов`яніший" - українці чи росіяни?
Бо якщо одні слов`яни (а саме українці) залишились на приблизно тій самій прадавній території, зберігши попри все свою автохтонність, а інші слов`яни внаслідок історичної долі освоїли інші заселені неслов`янськими (насамперед тюркськими) племенами території, утворивши новий етнос "русские", - то абсолютно логічно припустити, що більш "слов`яніші" саме ми, українці. І заперечити таке може хіба що неляканий невіглас.
До того ж, не дивлячись на те, що я (як середньостатистичний українець) вважаю себе об`єктвино більш "слов`янішим" за будь-якого середньостатистичного росіянина (в силу наведених мною вище аргументів) - все ж таки не вважаю себе людиною більш арійської нації, ніж будь-який росіянин. Цього ж кожен з нас вправі вимагати від кожного росіянина. Навіть, беручи до уваги не зовсім адекватну й зовсім безвідповіідальну пропагандистську інформаійну навалу з боку сьогоднішньої російської верхівки.
А така неадекватність розпочатої "пітерським кланом" інформаційної "спецоперації" вже призводить до кумедних наслідків, бо недавно я дуже насміявся, як почув від декількох російських тінейджерів, що буцімто чехи та поляки, на їх погляд, ніякі не слов`яни, бо вони за НАТО. (Мовляв, нинішні "русские" - найдревніші на землі слов`яни).
Впевнений: якщо ця пітерська пропагандистська лавина буде і надалі просуватися з таким розмахом, то через пару років середньостатистичний росіянин буде вважати, що наші спільні пращури походять від пятикантропа епохи палеоліту, або (можливо) від птеродактіля мезозойської ери...
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

я пару днів тому бачив особисто іншу картину. Був на міжнародній конференції. Ми ввечорі грали в волейбол з поляками (по обидві сторони сітки змішані українсько-польські команди). Ми з ними спілкувались англійською. Поруч стояли двоє дітей років 5-ти. Один з них каже другому: "Ті, що ближче до нас стоять, - то українці. А ті, що за сіткою - росіяни: вони розмовляють англійською".
:))))))

Телевізор знищує мозок!
 

loyer_1

той самий Otto
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Що ж поробиш... "Всеобщее оболванивание граждан" - запорука довготривалості влади будь-якої тиранії в усі часи. Тим більш, в нашому "тотально інформаційному" сьогоденні. Якщо своїм підданним кожен день втовкмачувати: "Ми оточені ворогами!", то їх навіть і годувати непотрібно.:D
 

Serg_

Забанен
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Великий кормчий так и делал, кормил одним рисом и водой, и ничего, хватало.
 
Г

Гэдоняка

Guest
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Вельмишановне панство, чи правда вірите у те, що наше керівництво чимсь сильно різниться від нас самих? ющі-януковичи це прості нормальні хлопці, з села. Вони є ессенція сучасної української душі. Насправді ми здебільшого і є такими, варварами, одвіку голодними до усілякої блискучої маячні. Азія.
 

les

ЭГОЦЕНТРИСТ
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Первый пост в теме наизусть заучу
 

CHGrey

Rzzevskiy
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Человека можно вывести из села,но село из него вывести невозможно.(народная мудрость)
Интеллигентом становятся в четвертом поколении.
Это все о наших руководителях.
 

Serg_

Забанен
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Может еще восстановим "голубую кровь"? Давно я так не смеялся, выходит, все ваши идеалы - сельские полудурки )
 

CHGrey

Rzzevskiy
Re: Да пошли вы с вашей Украиной (с)

Может еще восстановим "голубую кровь"? Давно я так не смеялся, выходит, все ваши идеалы - сельские полудурки )

Голубая кровь -это выражение пролетариата.Крепко же в вас вьелась
совдепия.
У меня нет идеалов (не сотвори себе кумира).

К тому же понятие чести не для вас я так понимаю(только не говорите что вы украинец а то стыдно за Украину)
 
Зверху