"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

CHGrey

Rzzevskiy
Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Наша пісня гарна, нова - починаймо її знову. Що ж продовжимо диспут.
Як на те пішло, то я теж нікого не хотів образити, коли казав, російська мова - мова блатняка-шансону та попси. На сучасному етапі це саме так.
В школі вчили, про "великий и мугучий"... Справді, мова Тургєнєва, Толстого, Достоєвського, Пушкіна... А згадайте, скільки після розвалу СССР в Росії (яка так печеться за захист своєї мови в Україні, хоча чомусь повністю ігнорувала її фактичну заборону Ніязовим) екранізовано класичних творів? Особисто я можу згадати "Ідіота" Достоєвського в класичній інтерпритації (з Є.Міроновим в головній ролі) та гониво-"Ідіот" в фільмі "Даун-таун" (в головній ролі Ф.Бондарчук). З пізнішого можу додати лише екранізації "Мастера і Маргарити". Якщо я щось пропустив, то не сотні і не десятки творів. Зате в країні президента колишнього силовика активно насаджується культ бандита: "Брат", "Брат-2", "Некст", "Некст-2", "Некст-3", "Бригада", "Литовський транзит", "Зона", "Нємой"... Всього пригадати не можу, бо такого лайна не дивлюсь, лише запам"ятав через активну рекламу на ТВ. В усіх дрібницях обсмаковуються "понятія", "братва", "стрєлкі", "разборкі"... Страшне те, що ці сучасні російські "шедеври" активно завойовують наш інформаційний простір... А ще страшніше те, що в більшості цих од криміналу бандит - головний герой, і герой позитивний. В Росії (чесно сказати, і у нас також) не престижно бути робітником, лікарем, хліборобом - престижно бути бандитом. Це вже не лайливе слово, це вже престижна професія. А наші діти після перегляду подібної гидоти гуляють в Саш Бєлих та Космосів, і мріють, коли повиростають, створити свої "бригади".
Крім того, активна підтримка лунає з музичного простору, про те як "братва гуляєт, і нє мєшают мусора...". Напевне скоро Круга якщо не канонізують, то точно посмертно героя Росії дадуть. Директор "Шансону" Ксенія Стриж публічно обурюється, що старий добрий жанр бардовської пісні став асоціюватись виключно з блатняком, а її радіо продовжує поуляризувати кримінал, який нам "радує" слух в маршрутках.
Де дівся російський рок, де ділась відома бардовська російська пісня, де Нікітіни, де Мітяєв... Вони все більше витісняються все новими хвилями попси з російського ТВ. Замість них нам пропонують безальтернативних педерастичних солодких хлочиків (щоби набрати аудиторію істерично-верескучих дівчат-підлітків) та чисельні дівочі групи в стилі "поющіє патаскушкі", яким не обов"язково співати - треба лише максимум оголитись, постійно демонстративно пестити себе на сцені, та закатувати очі - "тєло двіжется, тєло ізвіваєтся...".
Оце така гірка правда про сучасне положення російської культури, і, як її складову, російської мови. Хто з вас, їх захисників, зможе мені заперечити і сказати, що я все набрехав? Якщо ви зможете "покласти руку на серце" та щиро відповісти - думаю, що ніхто. Ще раз повторю про те, що я нікого не хотів образити. Я констатую факти. І мені шкода, що через таку деградацію Росії деградує і Україна, в якій я народився і живу.
Про "падонкаффскій сленг", "прєвєд-мєдвєд"-діалект я також не перебільшив. Вони існують, продовжують плодитись та ширитись, вбираючі нових прихильників, і "винайшли" їх в Росії. Достатньо подивитись російські форуми (і наші також).
Щодо українських книжок... Хочу повторити. Якщо хтось не знає української наукової термінології, це не означає, що її немає взагалі. І, звичайно, легше назвати її "жлобським нарєчієм" ніж вивчити. Це схоже на Езопівську байку про лисицю і виноград. Ви чомусь так і не показали нам, які саме книжки неможливо перевести на українську, але чомусь стверджуєте: "Неможливо, однозначно"! Все ж таки можно про них дізнатись, якщо це, звичайно, не "Ненормативные частушки"?
Во первых:Русский язык достаточно разнообразен и на нем говорят
все слои населения и бандиты и политики и писатели ,причем достаточно
послушать два три предложения и ясно кто говорит.Если ВЫ слушаете шансон и смотрите бригаду это ваш выбор- я этого не смотрю и не слушаю как и подобные фильмы голивуда.Насчет "педерастичних солодких хлочиків" то я смотрю на классных девочек на эстраде и слушаю их песни -мне нравится.
Во вторых реч идет о русском языке в культуре Украины а не о российской культуре в России - это дело россиян
В третих насчет книг:когда то давно я писал диплом по тех.теме
так половина литературы была на русском(безальтернативно)
вторая половина на английском(то же безальтернативно)
о каком украинском может быть речь ? Даже если сейчас писать
то та же картина.
В четвертых:Например книга Хуана Мануэля (Juan Manuel) (1282-1348)
"Граф Луканор" перевод Д.К.Петрова (1872-1925) найди на украинском.
Переводить не надо (есть на русском) -переведи его любую другую
книгу с удовольствием буду читать на украинском(на русском нет тоже)
(найти хотя бы на английском-тоже было бы класс-всетаки внук короля
Фердинанда III и племянник Альфонса Х.)
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Такое ощущение, что Вы знакомитесь с русской культурой лишь посредством зомболизатора(телевизора) и радио. Вы забываете о том как в России развиты театральное искусство, балет, опера и т.п. Вы читаете не те книги, смотрите не те фильмы.
Неправда, не треба пререкручувати мої слова. Я і обурююсь через те, що "зомболізатор" пропагандує зовсім не те, чим колись відзначалась Росія. В Росії були розвинені і театр, і балет, і опреа... Але чи можете Ви мені сказати, що вони і далі будуть творити світові шедеври, дивлячись на сьогодення? Особисто я не можу. Щодо фільмів, то я не зрозумів, що я перебільшив. Я не ті фільми дивлюсь? Добре. Назвіть мені хоча б декілька сучасних російських фільмів, знятих за творами російських класиків, окрім тих, що я назвав.
А то что в маршрутках, водители слушают шансон, это вина не России.
Ні, це саме провина Росії. Замість того, щоби боротись з цивілізованими інокодумцями (Каспаров, Хакамада, Явлінскій, Нємцов) краще б Путін поборовся з засиллям бандитської романтики. Складається таке враження, що просто вигідно народ тримати "в чорному тілі" - хай краще слухають блатняк, ніж думають про свободу слова, хай вулуплять очі на серіал "Зона", ніж думають про свої права та демократію. А ще провина Росії, що це продукт саме її, який активно експортується до нас.
По поводу поп сцены, на украине твориться то же самое. Украина дала такие талантищща как Верка Сердючка, Михаил Поплавский, Виагра ( не оголённые ли тела? ).
Знову таки даремні закиди на мою адресу. Я завжди виступав проти сучасної Сердючки та Поплавщини (можете переглянути форум про Євробачення, щоби преконатись в цьому). Але справедливости заради, погодьтесь, що попса - явище більше розповсюджене в Росії, ніж на Україні. І всі принципи шоу-бізнесу, теж сюди імпортуються. А як інакше - "піпл же хаваєт"! А давайте посперечаємось - Ви мені українських "поющіх патаскушек", а я Вам російських. Подивимось, у кого раніше закінчиться запас.
Естественно лучше читать книги Любко Дереша с ненормативной лексикой. Всё таки пишет на украинском.
Знову "неувязочка". Я не звинувачував сучасні російські твори з ненормативною лексикою. Одна справа, коли автор реалістично змальовує сьогодення, тому її не хоче уникати. Але зовсім інше, коли автор іншого не знає, тому думок своїх інакше висловити не може - надто малий лексичний запас. Якщо перевести в музичну площину, то як можно порівнювати ненормативну лексику гурту "Х.З." і "Красной плєсєні". У першої групи присутня навіть якась філософія (можно посперечатись, але все ж таки) а друга - збіговисько дебілів. Тому цю тему я не обговорював.
Если вы знаете историю, то у любой страны бывают культурный рост и падения. И это происходит не очень быстро..
Згоден. У Росії зараз не найкращий культурний період. Але коли їх блатняк-шансон, їх бандитські серіали та книжки типу "Вор" та "Собор без крестов" домінують в нашому інформаційному просторі, то я не можу змиритись з такою експансією. І тут, як на мене, Україна займає кращі позиції. Можливо, це через барк коштів, не такі гроші крутяться в псевдокультурі. Але все ж таки... Це як в Хайама: "Ти краще голодуй, ніж що-завгодно їж, І краще будь один, ніж разом з ким-завгодно". І нехай форумські українофоби, перед тим, як робити закиди на Україну, спочатку краще подумають, що ж нам зараз такого "разумного, доброго, вечного" дає Росія!
 

Нетупой

New Member
Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

я теж нікого не хотів образити, коли казав, російська мова - мова блатняка-шансону та попси. На сучасному етапі це саме так.
во многом с вами не соглашаюсь. есть не только ВОВ, но и война в ДРА. не хочу выносить на всеобщее обозрение личное.., но к русскому всё-таки стоит относится с уважением(надеюсь понимаете о чём я). речь не идёт о 2-х национальных языках. но отрицать близость наших стран вы не имеете права!
Ps^ это период становления, который нужно пережить. школьники уже знают укранский лучше, чем 5-10 лет назад.щодо мене, мову нашу я глибоко поважаю.
 

hed1n.ru

стебанутый
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Н
Ні, це саме провина Росії. Замість того, щоби боротись з цивілізованими інокодумцями (Каспаров, Хакамада, Явлінскій, Нємцов) краще б Путін поборовся з засиллям бандитської романтики. Складається таке враження, що просто вигідно народ тримати "в чорному тілі" - хай краще слухають блатняк, ніж думають про свободу слова, хай вулуплять очі на серіал "Зона", ніж думають про свої права та демократію. А ще провина Росії, що це продукт саме її, який активно експортується до нас.
без комментариев... уже вижу заголовки газет В.В. Путин заставляет сумских маршрутчиков слушать шансон:lol:
Кстати будучи в Москве, ездил в автолайнах ( маршрутки ), так вот, шансона я там почти не слышал. А чего? Да потому что выбор есть... и мозги. очень много радиостанций.
Может и жиреем мы из-за США?
И курим из-за США?
Водку пьём из-за России?
 

Нетупой

New Member
водку россия скорей пьёт из-за нас. насчёт путина-для своей страны делает всё, что может, плюя на все остальные страны. нам бы такого по духу президента!
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

без комментариев... уже вижу заголовки газет В.В. Путин заставляет сумских маршрутчиков слушать шансон:lol:
Кстати будучи в Москве, ездил в автолайнах ( маршрутки ), так вот, шансона я там почти не слышал. А чего? Да потому что выбор есть... и мозги. очень много радиостанций.
Не бачу нічого веселого. "Мозги" є не у всіх (нажаль, не всі можуть "відсіяти зерно від полови"), а чиїсь "мозги" лише формуються, тому порапивши під вплив "бандитської романтики" можуть через деякий час принести лише шкоду. Ви згадайте, як в свій час Дзержинський і його наступники кидали всі сили на боротьбу з безпритульністю серед дітей. Недавно прочитав, що справа була зовсім не в педадогічних талантах та любові до дітей. Просто такі діти, потрапивши під вплив вулиці, обов"язково ставали злодіями або вбивцями. Тому зло долалось "на корню" через виховання в дитячих будинках. А ми - не проти того, щоби його пропагандували. Тут згадували Голівуд... Особисто я можу назвати дуже мало голівудських фільмів, в яких бандит вуступав позитивним героєм. В нормальних країнах з цим борються, але ж то в нормальних...
Я не знаю, що слухають в московських маршрутках. Але навряд чи хто зможде заперечити, що "Шансон" - продукт виключно російський, який постійно імпортується до нас. Ви не згодні? Тоді назвіть мені хоча б парочку україномовних "романтиків лісоповалу"
Путін нікого не змушує слухати "Шансон". Але ж ніхто нікого не змушує розповсюджувати дитячу порнографію, а ось все ж знаходяться покидьки, які цим займаються. Їх розшукують, з ними боряться. Чому б не зробити те саме з "блатняком"? Адже це також свого роду травмує дитячу крихку психіку? Ніхто не змушує людей нюхати кокаін, чи вживати інші наркотики. Але держави проводять поліцейські і військові операції по знищенню плантацій коки, оніумного маку чи лабораторій, де синтезуються штучні наркотики. Невже всі зусилля Путіна спрямовані на те, щоби Каспарова в "кутузку" посадити? Оце і є "сильна рука", оце і є "колишній чекіст, людина честі".
А ось в Білорусії "сильна рука" Лукашенко заборонив пісню "Спліну", там де "герой на героине, героиня на героине", як таку, що пропагандує порнографію та наркоманію. Щодо "Спліну" можна посперечатись, але "бандитську романтику" таким чином можна було б викорінити і слід викорінити. Але ж для чого? Є у Путіна більш важливі проблеми - колишній чемпіон світу з шахів (людина, шанована в усьому цивілізованому світі). А "шансон" - нехай роз"їдає мозки Росії та колишнього СССР. "Не царских рук то дело".
Может и жиреем мы из-за США?
И курим из-за США?
Водку пьём из-за России?
Не настільки ми жируємо, щоби товстіти. А щодо того, хто п"є більше горілки... Вже про те йшлось, лише згадайте:
1.Выпивши пиво - да тестя в рыло; поев пироги - тещу в кулаки.
2.Гол, как сокол, а остер, как бритва.
3.Ему в харчевнях первый почет.
4.Ехал к брату, а заехал к свату.
5.Курнуть не курнуть, так чтобы уж рога в землю.
6.Люди за дело, а мы за безделье.
:)
 
Останнє редагування:

windsong

неофит :-)
Re: Відповідь: Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

"свидоми", "нацики" та їм подібним?
Странно.. вот, например, этих слов в её постах (да и вообще на последних n листах) не наблюдается..

Как Вы там писали - "Ваші приклади..."
 
R

Radianta

Guest
Re: Відповідь: Re: Відповідь: "Мови" та "языки".

Дівчинко, звідки стільки нахабства та злості у Вашому віці? А яка повага від Вас і Вам подібних? ЇЇ дуже багато? Це напевно в словах украина (демонстративно з малої) любименькая, "кугутский язык", "жлобское наречие", "свидоми", "нацики" та їм подібним? І кого я "оскорблял"? Може пошукаєте в моїх постах лайку, брутальні вирази чи ненормативну лексику? Ваші приклади...
Такое впечатление, что Вы вообще не осознаёте то, что пишете в своих постах...
 

Каэль

comenzar del cero
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Путін нікого не змушує слухати "Шансон". Але ж ніхто нікого не змушує розповсюджувати дитячу порнографію, а ось все ж знаходяться покидьки, які цим займаються. Їх розшукують, з ними боряться. Чому б не зробити те саме з "блатняком"? Адже це також свого роду травмує дитячу крихку психіку? Ніхто не змушує людей нюхати кокаін, чи вживати інші наркотики. Але держави проводять поліцейські і військові операції по знищенню плантацій коки, оніумного маку чи лабораторій, де синтезуються штучні наркотики. Невже всі зусилля Путіна спрямовані на те, щоби Каспарова в "кутузку" посадити? Оце і є "сильна рука", оце і є "колишній чекіст, людина честі".
А ось в Білорусії "сильна рука" Лукашенко заборонив пісню "Спліну", там де "герой на героине, героиня на героине", як таку, що пропагандує порнографію та наркоманію.
Путин Путин Путин.....
Россия, она конечно, негидныця, и Путин тоже негиднык, но что с них взять. Потому хорошо бы нашему президенту, беря пример с "сильной руки" Лукашенко, взять инициативу в свои руки, не находите? А то ведь во всем Путин виноват, да Россия со своей псевдокультурой. А Украина что, без рук? Без правительства, которое должно заботиться о ее жителях?
Да если уж на то пошло, то родители должны заниматься воспитанием эстетического чувства в детях. "Попса" в широком смысле была всегда, во все времена. Однако в истории остались имена Моцарта, Шуберта, Глинки, Мусоргского, а не "попсовых композиторов". Вы верно заметили: "хавают". Спрос порождает предложение. В этом-то проблема.
А то у Вас получается типа "если в кране нет воды, значит выпили жиды".
 
Зверху