Сайт А.В.Васильева

  • Автор теми Мефистофель.doc
  • Дата створення

nazar_ukr

Member
Панове, я ось тутечки скопіював, що про Васильєва говориться на форумі ДАНКОРУ. Теж є цікаві думки

Petlyura
15.10.2010 17:09
Тут ось Вітя Бобиренко видав кілька рефлексій з приводу специфіки виборчої кампанії в політесі і на території, що до нього прилягає. А Ви що про це думаєте?

Рятуючи нерядового професора

Боротися з режимом можна по-різному. Можна йти на барикади, протестувати. А можна "піти в режим" і розкласти його зсередини. Так пояснюють свої дії нині багато людей. Можливо, приблизно так думає і дуже шанований мною і багатьма у місті ректор СумДУ Анатолій Васильович Васильєв. Не можна сумніватися в його любові до прекрасного вузу.

Ніхто не сумнівається в його здатності ефективно управляти такою "махіною". Ніхто не сумнівається, що на вибори ректор може йти лише для того, щоб лобіювати інтереси вузу у владних коридорах.

Але є але.

Проводячи зустріч зі студентами в робочий час, що власне законом заборонено, він наголошував деяким єхидним студентам (кляті все випитували, від якої партії він іде), що партійність тут ні до чого, студенти (якщо вони патріоти вузу, звичайно) просто мають голосувати за свого ректора.

Воно то наче логічно, але… Кілька питань і моментів.

* В той же вечір, як тільки Васильєв виступив зі своєю промовою (їх було дві), троє студентів, незалежно один від одного, принесли мені відеозаписи виступу та заявили, що їх не те щоб зганяли на зустріч, але настійливо запрошували. Це момент, а питання таке: що важливіше: бути патріотом вузу чи країни? Якщо закон порушують свої – мовчати чи виказувати?
* Ніцше говорив: коли ви вдивляєтеся в безодню – пам’ятайте – безодня вдивляється у вас. Що цей режим – режим брехливий, підлий, антинародний і антиукраїнський, Васильєв, як і кожна розумна людина, знає, або як кожна емоційна людина – відчуває. Питання: поки ви виховуєте режим і робите його кращим, чи не робите ви гіршим себе? До якої міри можна бути лояльним до них? Коли заставлять виганяти активістів студентського братства за надуманими приводами? Чи до першої крові нелояльних студентів на мітингах протесту? Чи аж до першого випадку канібалізму? І ще. Може Васильєва вмовили йти в списку регіоналів, щоб за його інтелігентністю заховати по-пацанськи розставлені в козу пальці? Буває й таке, що професора можуть розвести проффессора.
* А що власне вузу потрібно в обласній раді? Він має фінансування з державного бюджету. З обласного бюджету можуть хіба вузівську команду з міні футболу профінансувати. Слідкувати за ефективним використанням коштів обласного бюджету, керуючи освітянською комісією? Здаю тему: 2009 року шкільні автобуси закупалися по 225 тисяч гривень, а нинішнього - по 311 тисяч. Майже на 100 тисяч більше. От би депутатський запит прокурору. От би виявити, хто взяв відкат. А потім привселюдно спалити партквиток ПР. Ви собі це можете уявити?
* А власне, навіщо паритися? Будь-якому студенту відомо, що 3%-ий рубіж на виборах в Сумській області ПР здолає із запасом, в основному за рахунок північних районів. Васильєв у списку регіоналів під №2. «Желєзно» прохідний. Прогноз експертів в обласну раду за списками ПР – 12 штиків. Тобто, якщо в Зарічному районі по мажоритарці проходить Васильєв, в раду заходить 13-й в списку. Воно вам треба, голосувати за невідомо кого?

Висновок: при всій повазі до Анатолія Васильовича, голосувати за нього – невігластво. Йому це не потрібно, його вмовили, за ним ховаються, він заручник.

Що я знаю точно – своїх треба виручати. Я живу в Зарічному районі.

Я, з поваги, не голосуватиму за Васильєва.

Хто там в регіонах 13-й?

Кури бамбук, пролітай мимо ради.

Сумчани тебе не оберуть.





nazar_ukr
11.10.2010 12:47
Хитрий цей Васильєв, але себе не перехитриш. Менеджер ніби нормальний. На тлі будівельника Єпіфанова чи фізкультурника Кудренка, звичайно, виділяється. Вся біда в тому, що у нашій славній Україні одним із елементів професійного управлінця є вміння нагинатись перед кожною черговою владою. Пригадується 28 червня 2004 року. Якщо хто забув, це коли студенти біля пам'ятника Шевченку палатки ставили. Ви б бачили "страждання" цього тоді ще першого проректора. Актор, однако. Мbстецтво нагинатися він засвоїв професійно. Це дійство вдається, коли ти не маєш ніяких світоглядних переконань. Справді, дивіться: був чоловік у комуністах, потім при допомозі Хомутинника опинився у регіонах. Потім у обласну раду пройшов від соціалістів. Потім від БЮТу. А зараз іде від партії регіонів. Більше стрибків у протилежні боки здіснив мабуть тільки такий наш землячок як Гриша Дашутін. І все ж це під прикриттям лозунгу "ТАК ПОТРІБНО УНІВЕРСИТЕТУ", я ж не на себе, я ж на університет пахаю. Головне, що найпечальніше, така безхребетна стратегія в наших умовах спрацьовує
Гоша

*

Гоша
15.10.2010 21:50
Петлюра-давай, чеши правду- матку, простішою мовою.Українською.Ти ж її прихильник.Тобі дуже не подобаються русизми- москалізми.Так чого ж наповнювати рідну мову американізмом і іншими забугорними слівцями.

Дію рефлексія, яку ти рекламнув у виконанні Віті Бобиренко широкому загалу дуже нагадує уроки біології.Коли голкою штрикали мертву жабу, то вона смикала лапою.Ото і була РЕФЛЕКСІЯ.

Я не є фаном Васильєва.Я з симпатією відношусь до Віті Бобиренка, але коли на чашу терезів я кладу здобутки і користь для рідного міста,то перевага є очевидною.Люди з різних вагових категорій по справах, які за ними стоять.І видавати за сенсацію, що Васильєв рекомендував голосувати за себе студентів ВУЗу, в якому він зробив дуже багато- а що тут крамольного?А по різних партіях і рухах, на жаль переходила більшість нашого бомонду.Подивіться послугові списки своїх же колег і товаришів, теж є що згадати.

А Вітя Бобиренко ,працюючи нач.відділу сім"ї та молоді скільки провів заходів і акцій, опираючись на СУМДУ та його студентів? Тоді Василєв і його робота не викликала негативних емоцій?А що змінилось? Розумію, закони жанру- треба виглядати опозиційним і казати "ГАВ" на опонентів з іншого табору.Але є одна принципова різниця.Для того, щоб підвищити свої шанси один розповідає про свої заслуги, а інший про недоліки конкурента.Давайте, більше про свої хороші справи і результати.І менше емоцій.
Гость

*

Гость
Вчера 04:55
Якщо владна партія має переваги у суспільстві, то чого б до неї не приєднатися?

Невже БЮТ, соціалісти, комуністи чи інші пропонують щось краще? Усі вони однакові.

Правда, не зрозуміло, навіщо Васильєву, як ректору, потрібне депутатство? До СумДУ при всякій владі було нормальне відношення...Тим більше, фінансово університет залежить не від влади, а від Міністерства освіти.

Так що гасло "ТАК ПОТРІБНО УНІВЕРСИТЕТУ" - це просто прикриття власних амбіцій ректора. Хоча в цьому нічого поганого немає...

Успіхів у виборах!!!
Petlyura

*Petlyura
Вчера 09:12
Тут пане Гость я б трохи посперечався. Вище nazar_ukr вже писав, що Васильєв слухняно "лягає" вже під п'яту партію (вірніше під четверту: під партією регіонів він уже вдруге). Головне тут, як на мене, що Васильєв не вибирає. Він лише слухняно виконує накази. І особливо це видається вірним у випадку з партією регіонів. Це не соціалісти й не БЮТівці. Регіонали з точки зору сповідуваних принципіів внутрішнього управління - це партія кримінально-авторитарного типу. Спочатку вона "нагинає" ректора, а потім через нього, як передаточну інстанцію підминає і весь трудовий колектив університету. Мені видається, що ілюзорність особистих сподівань Васильєва від такого слухняного прогинання перед регіоналами проявиться у разі перемоги (тьху-тьху) цих самих регіоналів на виборах. Тоді стане зрозуміло головне: Васильєв - це не той ректор, що приймає самостійні рішення з питань внутрішньої політики університету, його функція - бути СМОТРЯЩИМ в університеті від партії регіонів і не більше.

Тут ось Гость написав: До СумДУ при всякій владі було нормальне відношення.

Потрібна невеличка поправочка: при умові, якщо СумДу слухається цієї влади. Але я ще раз повторюю: є дві великі різниці між владою помаранчевих і антидемократичною владою регіоналів. Помилка Васильєва в чому полягає? За аналогією з помаранчевим періодом він продовжує фантазувати, що від слухнаного прогинання знову може бути і особистий виграш, і виграш всього колективу. А хоча чому б і ні? Бути СМОТРЯЩИМ - це теж в якійсь мірі особистий виграш? Якщо не можна більшого, то нехай буде хоч менше. Але чи буде виграш колективу, це ще питання.

Між іншим, на своїй власній шкурі вже відчули, що таке це саме "нагинання" тисячі керівників різних рівнів. Абсолютна більшість із них почала слухняно "працювати" в межах цієї схеми. Тому Єпіфанов, наприклад, (не забуваймо що банківська академія - це центр "помаранчевої зарази", для антиукраїнського бидла звісно) іде в обласну раду по Недригайлівському виборчому округові від партії регіонів. Йому теж зробили пропозицію, від якої він не зміг відмовитись. Ну і ще масі інших різних там криштопів.

Висновок: не треба пп. Гошо і Гость говорити, що все добре, коли насправді нічого доброго немає.
Petlyura

*
Petlyura
Вчера 09:23
Гоші.

Я про РЕФЛЕКСІЮ. Будь-яка сучасна розвинута мова має у своєму складі до четвертої частини слів іншомовного походження. РЕФЛЕКСІЯ - це українське слово іншомовного походження. Відносно значення. Як би було б добре, коли б оцього Ви не писали: Коли голкою штрикали мертву жабу, то вона смикала лапою.Ото і була РЕФЛЕКСІЯ.

Можна по-іншому. Я не помітив цього. А Вам потихеньку, щоб ніхто не почув: Подивіться, будь-ласка, в словник, що означає слово РЕФЛЕКСІЯ, РЕФЛЕКТОРНИЙ. Крім павловських конотацій, звичайно.
Гоша

*

Гоша
Вчера 11:57
Петлюрі-

Дійсно, не будемо чіплятись до слів, головне не слова а зміст.

З приводу полходу в депутати керівників державних закладів- я вже висловлювався на форумі- краще б їм від цього утримуватись.Оскільки вони залежні від влади і можуть бути звільнені, або ж зазнати утисків,то треба мати власні погляди, але на загал приймати нейтральну позицію.Дійсно, не всі можуть протистояти владі, тим більше владі ПР з їх піддавлюючим стилем.Це вже особистий вибір кожного- мати власну гідність і честь і робити справу, чи повзти до влади на колінах чи животі.Іноді заради своєї справи і свого закладу треба чимось поступатись.

Порівняння з періодом Щербаня не є коректне.Тоді Петрович мав більше важелів впливу, та й сам був набагато сильніший і впливовіший за Чмиря.Подавляюча більшість перших осіб "лягає" під ПР не зі страху втратити все, а з бажання отримати більше.Така селява.

А от вибір між адміністративними,силовими і недемократичними Регіонами і демократичними, свободолюбивими, але непрофесійними і неконсолідованими помаранчевими- то вже справа кожного.На жаль, вибір не кражого з кращого, а кращого з гіршого.
 

nazar_ukr

Member
Ну ось і розпочалося. Мова йде про адмінресурс. Сьогодні Васильєв почав примушувати викладачів і працівників університету розповсюджувати агітаційні листівки. Більшість плюється, але їх все таки розносить. Як кажуть з ким поведешся, від того й наберешся. Від партії регіонів Васильєв і набрався такого хамства. Між іншим, у тих листівках ніде й словом не обмовлено, що він іде в депутати від партії регіонів. Таким чином чесність, любров і повага до трудового колективу з боку Васильєва переходить у нову фазу.
 

Merime

New Member
Йому це не потрібно, його вмовили, за ним ховаються, він заручник.
Ситуацію з Васильєвим не варто розглядати як його особистий вибір на користь рідного вузу, він заручник нових порядків нагинання керівників усіх рівнів до вигідної регіоналам пози. В такій же ситуації, напр. Кудренко, ректор педуніверситету ,який мені особисто зізнався, що його примусили іти в депутати і що це йому не потрібно. Він би краще займався своїм навчальним закладом і менше був би залежним від влади. У ситуації ,коли вони стануть депутататми регіональної фракції, вони будуть змушені керуватись інтересами цієї фракції, а не свого університету.
Тому раджу усім, хто поважає своїх ректорів і бажає їм добра, НЕ ГОЛОСУЙТЕ ЗА НИХ! Дайте їм можливість працювати на благо університетів, а не на благо партії регіонів.
Ну і ті, хто проти Васильєва, теж зробіть йому корисну справу - не голосуйте за нього.
 

nazar_ukr

Member
Іще одне зауваження. Висування Васильєва по Ковпаківському округу - це чиста пахаловка на партію регіонів. Справа у тому, що Васильєв отримавши другий номер у партійному списку регіоналів УЖЕ в обласній раді. Фантазії на тему, що партія регіонів не набере мінімальної кількості голосів для проходження в раду не приймаються. І здавалось би і Васильєв і трудовий колектив, інтересами якого так любить прикриватись ректор можуть заспокоїтись. Але ж насправді справа не у Васильєві, а у партії регіонів. Їм потрібне якнайбільше представництво в облраді. Тому вони й наказали Васильєву іти ще й по мажоритарному округу з розрахунку на те, що в разі перемоги вивільняється місце в партійному списку. І почав Васильєв у цьому напрямку працювати і трудовий колектив нагинати...

А на листівочці, яку він примушував доцентів з професорами розповсюджувати чомусь ніде й не згадується партія регіонів. Іще одна невеличка брехня "представника трудового колективу" ректора Васильєва ну, і партії регіонів, які непомітно так, бочком-бочком, за спиною ректора чи прикриваючись ректором як щитом хочуть отримати ще одного депутата в обласній раді.
 
Зверху