Володимир Зеленський Президент України

d324co

Well-Known Member


Швидкість зростає: чому влада котиться траєкторією великої деградації
11:15 18.10 4505
З приходом команди Зеленського до влади на вулиці Банковій популярними стали гіперболізація та збільшення значення всього. Прикметник "великий" вживають у різних формах і ситуаціях. Ми всі були свідками риторики про "найвеличнішого лідера сучасності", "велике будівництво", "велику реставрацію", мільярд дерев тощо. І все це стосується однієї особи. Видається, що така тональність до душі президенту.
Очевидно, що тепла ванна успіху - це те, над чим щоденно працюють наближені до першої особи чиновники. Це не новий "рецепт" для української політики, але в наші дні його імплементація досягає свого апогею, що, безумовно, шкодить країні, та й користь для президента, м'яко кажучи, сумнівна.
З весни 2019 року спливло не просто два з половиною роки. За цей час взагалі змінилася форма і суть всього, що відбувається на Печерських пагорбах. Минув хайп передвиборчої кампанії. Після ажіотажу від перемоги "слуг народу" ми стали свідками остаточного оформлення і цементування нової політичної реальності, яка не має нічого спільного з образом молодої команди сміливого і відважного вчителя з гумористичного серіалу. В сьогоднішніх реаліях гумору точно немає. Все дуже жорстко і прагматично.
Зеленський і вузьке коло його довірених осіб повністю переходять на пострадянські правила державного управління. "Друзям все - ворогам закон", "хто не з нами, той проти нас", "держава - це ми". Вони розгледіли широкі можливості, які має і дає держава Україна, незважаючи на всі зовнішньополітичні і економічні негаразди. Вони усвідомили, що грошей в бюджеті, в державних компаніях, банках та дотичних до них сферах в тисячі разів більше, ніж в звітності всіх "кварталівських" бухгалтерів. Це викликає інтерес.
Як кажуть, апетит приходить під час обіду. Головне питання, яким, очевидно, зараз переймаються мешканці офісу на Банковій: як продовжити банкет. Всі сили кинуті виключно на це. І відповідь вони знайшли в простій "формулі успіху" команди Зеленського. Банкова чітко визначилася, що вся вертикаль, а бажано і горизонталь влади, має складатися виключно з людей, які 100% дотримуються "курсу партії" і команд в месенджерах від клерків головної будівлі країни. Відданість і лояльність, готовність виконати наказ є питанням номер один. Все інше - другорядне. Для продовження банкету за столом мають бути виключно всі свої.
Другий рік ми є свідками негативного відбору управлінських кадрів на всіх рівнях державної машини і жодні публічні скандали чи прямі порушення закону цього ніяк не зупиняють. Список нелояльних, з якими публічно "розправляються", росте ледь не кожен день. Команда Зеленського стає меншою, але все більш згуртованою і агресивною. Вчорашні спеціалісти другої категорії, дрібні муніципальні і державні службовці, місцеві бізнесмени, помічники і асистенти наввипередки демонструють відданість у боротьбі за провідні вакансії в державі, які раз за разом звільняють "некомандні гравці".
Навіть тотально керований Зеленським парламент виявився недостатньо керованим. Зміни в Верховній Раді після відставки Разумкова тільки почалися. Розширення контролю над іншими фракціями і групами триває. Загалом ми є свідками традиційного для України феномену масової невідповідності займаній посаді, проте рівень некомпетентності, напевне, рекордний за всі часи незалежності. Резюме і вислуга років мають все менше значення. Система професійного конкурсного добору, що величезними зусиллями будувалася попередні роки, фактично знищена. Зараз, як правило, відомо заздалегідь, хто і куди буде призначений. Всі кадрові питання ухвалюються в одній будівлі на Банковій чи ледь не в одному кабінеті, куди треба прийти. Там під мікроскопом вивчають виключно відповідність бажанням очільника Банкової.
Такі загрозливі тенденції ведуть нас надзвичайно небезпечною дорогою. І чим далі, тим збільшуються шанси України по свіжо укладеному асфальту провалитися в хаос руйнації системи державного управління, коли інституції просто будуть припиняти свою роботу.
Державна машина буде раз за разом зупинятися в найнесподіваніших ситуаціях через те, що державні службовці просто не знатимуть, що робити. Не через загострення на фронті чи світову кризу, а через те, що люди на посадах просто не будуть розуміти, як і чому щось сталося, бо вони здебільшого просто випадкові перехожі, що, прийнявши "клятву Зеленського", отримали унікальну можливість підзаробити.
Недосвідченість провладної команди так і не дала їм можливості усвідомити рівня загроз і викликів, які стоять сьогодні перед Україною. Зеленський, як і всі ми, є заручником свого досвіду, якого йому катастрофічно не вистачає на найвищій посаді в державі. На жаль, навколо першої особи в державі вже фактично не залишилося людей, які були б здатні пояснити йому, що вчорашні діджеї не здатні за визначенням відповідати за державне управління.
Ми невпинно рухаємося траєкторією великої деградації системи державного управління. Швидкість зростає. Єдине, що ще можна і потрібно робити - це постійно озвучувати ці питання, створюючи максимальний суспільний розголос щодо загроз, які несуться прямо на нас. Потрібно акцентувати на цьому увагу самої широкої громадськості, наших союзників, партнерів і кредиторів зі США та Європи, щоденно вимагати від влади дотримуватися закону, правил і виконувати свої обіцянки. Не на словах, а в реальному житті призначати лідерів, керівників і управлінців відповідно до кращих світових стандартів і практик, робити те, про що Зеленський письмово клявся першого вересня цього року колективному Заходу в особі Джозефа Байдена. Напевно, тільки такі зусилля можуть хоч якось стримувати цю навалу удаваної величі. Бо, як показує світова практика, відбудувати ефективну систему державного управління набагато довше, складніше та дорожче, ніж захистити існуючу від повної руйнації.
Ми за крок від прірви
 

Loner

Well-Known Member
... а ось у західній частині - рашки не буде ніколи, або буде війна.
Бандера тоже так гадав - і що з цього вийшло ?
Яка війна, чим, вилами та палицями? В Украіні практично немае новітнього озброеня,
а те старе що маемо 40-60 років назад вироблено.
 

d324co

Well-Known Member
Бандера тоже так гадав - і що з цього вийшло ?
Яка війна, чим, вилами та палицями? В Украіні практично немае новітнього озброеня,
а те старе що маемо 40-60 років назад вироблено.
Ви не зрозуміли... Приєднати території України можна або "референдумом",як крим та лугандонію, або військовим шляхом.
На пряму агресію рашка не ризикне, те ті часи.
З "референдумом" "все не так просто", як казала одна актриса)). Чому пройшли референдуми на лугондонщині? бо тамтешній наріт їздив до рашки, порівнював свій рівень життя з російським, і російський був значно вище! Тому вони, як Сірко в анекдоті, побігли туди, де краще (обіцяють).
Жителі ж тих областей, які ближче до західного кордону, порівнюють свій рівень життя з прилеглими країнами, а, коли відкрили кордон для працівників порівнювати стало набагато простіше. Вони ніколи не проголосують за поєднання(шляхом поглинання) з рашкою. Підтримка Маїдану 2014 року в західній частині України і у східній - наочний приклад. Нинішня влада робить усе, щоб змінити ситуацію на користь рашки, але тільки загострює розмежевання.
Що до Бандери (мабуть Ви маєте на увазі УПА) - можливо Ви памʼятаєте, що з усіх боків його оточували або комуняки, або захоплені комуняками країни.
 

d324co

Well-Known Member

You must be registered for see images


Звісно, що не можна утискати акторів за антиукраїнські вислови, бо, інакше, до самого ЗЕ буде дуже багато питань )))
 

d324co

Well-Known Member

arnisumy

Well-Known Member
Син Шефіра отримав 600 тис. грн з бюджету за два роки роботи "помічником депутата" Кисіля, - Bihus.info. ВIДЕО

Син Сергія Шефіра Микита за майже два роки роботи у Верховній Раді на посаді помічника народного депутата отримав близько 600 тисяч гривень.
Як інформує про це йдеться в розслідуванні , опублікованому 18 жовтня.
You must be registered for see medias
Так, в розслідуванні йдеться, що Микита Сергійович Шефір - син першого помічника і найближчого соратника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра - недавно відкрив ФОП і працює помічником народного депутата "Слуги народу" Юрія Кисіля.

Зазначається, що саме дружині Кисіля в 2020 році Зеленський продав земельну ділянку і нерухомість в селі Іванковичі за фантастичну суму. Торік Зеленський переїхав на держдачу на території "Конча-Заспи".
За даними журналістів, зараз Микита Шефір "отримує регулярні виплати з бюджету".

Як розповідають журналісти, в різні місяці Микита Шефір міг отримувати різні суми, але в основному це 24 тисяч грн на місяць, а також періодичні надбавки в кілька тисяч гривень.

Як підрахували розслідувачі, за два роки роботи у Верховній Раді Микита Шефір отримав майже 600 000 гривен.

Також в сюжеті додали, що журналісти команди Bihus.info ніколи не бачили сина Шефіра у Верховній Раді.

У коментарі Bihus.info син Шефіра не пояснив, чим він займається на посаді помічника.

"Є три помічники, для кожного з них розподілені обов'язки. Ви можете питати це безпосередньо у Юрія Кисіля", - сказав він.

Раніше ЗМІ опублікували розслідування, в якому, зокрема, йдеться про те, що президент Володимир Зеленський і його соратники могли бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським
Джерело:
 

Loner

Well-Known Member
Що до Бандери (мабуть Ви маєте на увазі УПА) - можливо Ви памʼятаєте, що з усіх боків його оточували
або комуняки, або захоплені комуняками країни.
Білорусів лука сильно питае чи згодні вони приеднатись до рашки ?
От так і у нас може статись. Посидять люди місяц взимку без тепла у кімнатах, пос
лухають як волають діти від холоду і проголосують за що завгодно. І ніхто з тої Євро
пи нам не допоможе, бо в них і свох проблем вистачить. І де буде Україна - у рашці чи
десь посередині їм у більшості випадків однаково. Немае у України міцних союзників
які б згодились за нас вписатись. В Америку вірю найменьше. У них своя сорочка зав
жди була ближче до тіла.
 

d324co

Well-Known Member
Білорусів лука сильно питае чи згодні вони приеднатись до рашки ?
От так і у нас може статись. Посидять люди місяц взимку без тепла у кімнатах, пос
лухають як волають діти від холоду і проголосують за що завгодно. І ніхто з тої Євро
пи нам не допоможе, бо в них і свох проблем вистачить. І де буде Україна - у рашці чи
десь посередині їм у більшості випадків однаково. Немае у України міцних союзників
які б згодились за нас вписатись. В Америку вірю найменьше. У них своя сорочка зав
жди була ближче до тіла.
Ще раз нагадую - януковощ теж на це сподівався, коли розвертав оглоблі до тайоженного союзу. Але реакція українців на сході була схвальна, в центрі невизначена, на заході - різко негативна. Саме западенці витягли і Майдан і перші місяці війни. Звісно, ЗЕ-влада багато зробила, щоб похерити це все, але (поки що) не до кінця. Не проголосують западенці за союз .. якщо ЗЕ ризикне повторити фінт вухами аля-проффесор - Україна розпадеться.
 

d324co

Well-Known Member

.

На запитання, як НАЗК перевіряє кількість задекларованої готівки, голова відомства відповів, що президента не просили її продемонструвати.

«У нас були такі випадки, коли ми просили продемонструвати, але вони поодинокі та не є загальною практикою. Стосовно президента, то таких питань не виникало. Оскільки він заснував кілька великих компаній, у нього були можливості отримати такі статки», — додав Новіков
 
Зверху