Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

d324co

Well-Known Member
Згідно статистичних даних населення, що проживає в містах становить 69%.
І що ?
На Сумщині – 16 смертей від COVID-19 за добу
9:36 / 07 мая 2021

Про це повідомляє Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України.
За весь час пандемії на Сумщині було зафіксовано 1166 летальних випадків від у складнень COVID-19, із них за минулу добу – 16 (Недригайлівський р-н – 6, Охтирка – 1, Путивльський р-н – 1, Ромни – 3, Тростянецький р-н – 1, Шостка – 1).
В містах померло 5 з 16, тобто 31%
І це офіційно, Ваше "больницу ни кто не едет, мрут на месте, " можно теж сказати, та ще й статистику коригують...
 

arnisumy

Well-Known Member
07.05.21 14:10
Від завтра Сумщина переходить у "жовту" зону карантину: Всі регіони України вийшли з "червоної" зони

Сумська область з 8 травня переходить із "червоного" рівня епіднебезпеки в "жовтий".
Про це в повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, інформує .
"Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 8 травня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Сумської області, та застосувати на території Сумської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки", - йдеться в повідомленні.
Таким чином, у "червоній" зоні карантину немає жодного регіону України.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через тиждень з "червоної" зони карантину
 

LevAris

Well-Known Member
А из наших трущеб? Не в городе, а в селе, километров за 30 от города... Там лучше?
Не равняйте. Их трущебы- именно трущебы-, мало пригодные для жизни, при этом плотность населения там очень высока, количество проживающих так же зашкаливает. То, что вы называете нашими трущебами по большому счету таковыми не является. Это просто отдаленные полумертвые селения. Там населения единицы. Да, оттуда тоже в больницу не едут, но все равно масштаб далеко не тот.
 

d324co

Well-Known Member
В Украине скоро может появиться "индийский" штамм коронавируса SARS-CoV-2. Об этом заявил министр здравоохранения Максим Степанов в эфире канала "Украина 24" 7 мая.

"Мы можем говорить, что он точно будет. И это реальность, и говорить надо правду. Сейчас он уже зафиксирован, в частности, в странах-соседях, это и Чехия, Польша, Румыния. И поэтому понятно, что в конечном итоге он появится и в Украине, как это было с "британским" штаммом или с "южноафриканским". "Индийский" штамм достаточно тяжелый, он достаточно агрессивен, более контагиозный, достаточно сложная клиническая картина с поражением различных органов, в том числе и желудка, почек. Сильная интоксикация, и этот штамм поражает молодое население, что очень неприятно", – заявил министр.

Степанов отметил, что коронавирус SARS-CoV-2 отличается большим количеством мутаций.

"Но есть мутации, такие как "британский", "южноафриканский", "индийский", "бразильский" [штаммы], которые сильно отличаются, изменяя клиническую картину, становятся более агрессивными. Исходя из такого количества мутаций и из частоты, с которой они появляются, ВОЗ и делает прогнозы. Какие еще могут произойти мутации, мы, к сожалению, не знаем, но мы должны готовиться к худшим вариантам, чтобы иметь возможность защищаться", – сказал глава Минздрава.
Больше читайте тут:
 

d324co

Well-Known Member
Група вчених з науково-дослідного центру при Вагенінгенському університеті та стартапу InsectSense натренували бджіл виявляти запах коронавірусу. Для цього використовували «методику Павлова»: для заохочення комах пригощали підсолодженою водою.
Про це на сайті Вагенінгенського університету.
Вчені проводили тренування 150 бджіл. У лабораторії їм обирали різні навчальні установки, щоб визначити який метод буде найбільш оптимальним.
Зокрема комах спробували тренувати за «методикою Павлова». Кожного разу як бджоли відчували запах коронавірусу в інфікованого, їм давали розчин води з цукром. Повторивши це кілька разів, бджоли набули умовний рефлекс та почали поблизу заражених коронавірусом висовувати язик, щоб отримати солодку воду.
Натреновані комахи змогли виявити інфікованих протягом кількох секунд. Бджіл обрали для цього експерименту оскільки вони можуть виявляти леткі сполуки з чутливістю однієї частинки на трильйон. Так вони, наприклад, знаходять квіти за кілька кілометрів.
Тренування бджіл вже показало високу ефективність. За словами науковців, бджоли змогли відрізнити заражених та здорових норок з дуже малою кількістю помилок. Чудові результати показали і тести зі зразками людей.
Тепер вчені хочуть розширити дослідження. Зокрема компанія InsectSense вже розробила прототип машини, яка може автоматично тренувати кілька бджіл одночасно, та біосенсора, який використовує тренованих бджіл для діагностики.
У коронавірусу є запах? Як це?
Специфічний запах мають заражені коронавірусом. Як пояснюють науковці, коронавірусна хвороба, як і інші захворювання, викликають метаболічні зміни в організмі, що і провокує появу певного запаху. Ці специфічні леткі сполуки також можуть відчувати собаки, але вони теж мають пройти відповідне тренування.
Цікава ідея. Натренувати бджіл, щоб вони розпізнавали інфікованих і заганяли їх до приміщень, аж поки не вилікуються )))
 

Murchik

я выиграл акцию-Бан 10лет
Цікава ідея. Натренувати бджіл, щоб вони розпізнавали інфікованих і заганяли їх до приміщень, аж поки не вилікуються )))
эх... был бы я учёным... я бы вывел особый вид африканских пчел "vacinebee" и эти пчелы бы вакцинировали людей прям на улице :D
 

d324co

Well-Known Member
Очередная пугалка против китайско-индийских вакцин:
У самій вакцинованої країні світу зросла кількість хворих коронавірусом. Влада змушена ввести карантин, щоб зупинити пандемію.

Про це повідомляє з посилання на .

Йдеться про Сейшельські острови з населенням близько 100 тисяч осіб. Вакцинацію від коронавірусу там почали ще на початку року. Тоді президент Сейшели Вавель Рамкалаван повідомив, що країна планує досягти колективного імунітету протягом декількох тижнів.




Зараз Сейшельські острови є найбільш вакцинованою країною на Землі. Там вакцинували понад 60 відсотків населення повністю, що не вдавалося навіть багатим країнам. Однак на цьому тижні різко обірвався успіх – в країні зафіксували велику кількість нових випадків і були змушені відновити ряд обмежень.

Зараз в середньому в Сейшели фіксують по 100 нових випадків в день. Однак для країни з невеликим населенням і така кількість може виявитися згубною.

Зростання кількості хворих пояснюють низькою ефективністю вакцин, якими прищеплювали населення. Приблизно 60% населення отримали вакцину, вироблену китайською компанією Sinopharm. Іншу частину жителів вакцинували вакциною AstraZeneca, виробленою в Індії.

За даними ВООЗ, ефективність вакцини Sinopharm оцінюється в трохи понад 78 відсотків для дорослих у віці до 60 років. А випробування AstraZeneca в США показали, що загальна ефективність вакцини становить 79 відсотків.

“Обидві вакцини значно нижчі за ефективністю, ніж вакцини, розроблені Pfizer і Moderna, в яких використовується технологія мРНК, і їх ефективність становить близько 95 відсотків”, – йдеться в повідомленні
 
Зверху