Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

24.09.20 08:56
Нацбанк не має наміру штучно стримувати курс гривні, - глава НБУ Шевченко

Національний банк України не змінював валютну політику плаваючого курсу і не планує штучно стримувати зміцнення гривні, якщо для цього складуться ринкові умови.
Як інформує із посиланням на , про це глава правління Нацбанку Кирило Шевченко повідомив під час зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА).
"Валютна політика не змінюється. Курс формується ринком, а ми тільки згладжуємо надмірні коливання як в один, так і в інший бік. У серпні пропозиція валюти була більшою за попит. Тому курс гривні зміцнювався, а НБУ поповнював резерви", - сказав Шевченко.
У вересні, за його словами, попит на валюту зріс з боку імпортерів.
"Це зумовило певне послаблення гривні. Для згладжування коливань НБУ відновив інтервенції з продажу валюти", - зазначив глава Нацбанку і наголосив, що нині фундаментального тиску на гривню немає.
"Є значна пропозиція валюти з боку експортерів. У жовтні-листопаді пропозиція валюти, ймовірно, зросте завдяки продажам аграріїв. У разі розвороту ринку НБУ не має наміру штучно стримувати зміцнення гривні", - додав Шевченко.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Національний банк на початку вересня купив на міжбанківському валютному ринку $22,5 млн. Як наслідок, курс долара перевищив позначку 28,1 грн. Через тиждень НБУ для підтримки гривні продав на міжбанківському ринку $71 млн, вперше з липня призупинивши покупку валюти.
Український бізнес у своїх проєктах на 2021 рік закладає вартість долара на рівні 29 грн.
Середньорічний курс у проєкті державного бюджету на 2021 рік становить 29,1 грн/$.
 

arnisumy

Well-Known Member
тупі лохи наріт зроблять себе щє не раз!

You must be registered for see medias
 

arnisumy

Well-Known Member
28.09.20 08:15
Фонд госимущества проиграл Ахметову суд по реприватизации "Укртелекома"

Хозсуд Киева отказался удовлетворить иск Фонда госимущества к ООО "ЕСУ" в деле о расторжении договора купли-продажи 92,79% акций "Укртелекома" и взыскании 2,17 млрд грн пени (по просрочки исполнения обязательства по внесению инвестиций).
Об этом со ссылкой на сообщает .
"Истец не доказал факта неисполнения ООО "ЕСУ" условий договора купли-продажи пакета акций и существенного нарушения покупателем своих обязательств, которое бы в значительной степени лишило истца (продавца) того, на что он рассчитывал при заключении этого договора", - говорится в судебном решении.
Фонд госимущества продал 92,79% акций "Укртелекома" в 2011 году за 10,6 млрд грн. Финансированию соответствующей операции содействие в т.ч. выпуск облигаций ООО "ЕСУ" на 4,6 млрд грн, большинство из которых (на 4 млрд грн) были выкуплены "Ощадбанком" и "Укрэксимбанком". Соответствующие бумаги должны быть погашены в марте 2017 года, что, однако, не произошло (то есть был допущен дефолт).
Конечным бенефициаром ООО "ЕСУ" является Ринат Ахметов. На начало 2020 года появилась информация, что холдинг "СКМ" Ахметова в рамках мирового соглашения по "Укртелекома" выплатил более 700 млн долл для кипрской компании Raga Establishment Ltd, которую связывали с окружением Дмитрия Фирташа.
Как сообщалось, Исполнительная служба в августе 2019 года из-за долга ООО "ЕСУ" Рината Ахметова (владелец пакета акций "Укртелекома") перед "Ощадбанком" в размере 1,8 млрд грн. В декабре "Ощадбанк" "Укртелекома".

Напомним, в июне 2017 года суд Лондона по иску Raga Establishment и отклонил встречные претензии компании Рината Ахметова о расторжении договора о покупке телеком-оператора. Согласно материалам судебного разбирательства, к сделке по приватизации госкомпании были причастны Виктор Янукович, бывший глава СБУ Валерий Хорошковский, Сергей Арбузов и Дмитрий Фирташ.
В октябре 2019 года компания "СКМ" Рината Ахметова по решению суда Лондона с Raga Establishment Ltd в рамках мирового соглашения по делу "Укртелекома". В СКМ не опроверги выплату более $700 млн по решению суда, отказавшись уточнить детали.
 

goool

Well-Known Member

Согласно документу, излишки денежных поступлений в госбюджет от Укрнафты и Нафтогаз Украины в виде 10,3 млрд грн планируется потратить на восстановление мостов на автомобильных дорогах общего пользования (4 млрд грн) и создание национального авиаперевозчика (5 млрд грн).
 

arnisumy

Well-Known Member
01.10.20 12:43
За гроші з Фонду боротьби з COVID-19 не придбали жодного апарату ШВЛ, - глава Рахункової палати Пацкан

Гроші з Фонду боротьби з коронавірусом пішли на будівництво доріг і амбулаторій, на соціальні виплати населенню, доплати медикам і правоохоронцям.
Про це заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан в інтерв'ю , передає
За його словами, з апаратами ШВЛ зараз проблема, оскільки тендери на їх закупівлю хоч і оголосили, але вони не відбулися.
"Оголошено було тендер на закупівлю 100 апаратів, строк поставки був до 30 жовтня. Перший тендер оголошено 16 липня, провели аукціон – мали до 15 вересня закупити 50 ШВЛів. На нього вийшли 6 учасників – лише 2 запропонували товари, які відповідали вимогам, але згодом виявилося, що перший постачальник не мав досвіду постачання відповідних товарів, а другий мав факти невиконання попередніх договорів. Зараз знову новий тендер. ШВЛи закуплялися в інший спосіб, не з ковідного фонду – і меценатами, і державні органи, в тому числі МВС, для себе закупляли. З ковідного фонду ШВЛи на сьогодні не закуплено", - розповів Пацкан.
Також читайте:
Глава Рахункової палати також розповів, що в цілому з коронавірусного фонду станом на 24 вересня вже витратили 25 мільярдів гривень.
"Ковідний фонд становив 66 млрд грн, фактичних видатків вже є 25 млрд грн. На що пішли ці 25 млрд? 12,6 млрд грн – на будівництво доріг та амбулаторій, 9,2 млрд грн – виплати з безробіття, часткового безробіття, на дітей ФОП, страхові виплати та матеріальна допомога медикам, 2,8 млрд грн – доплата до зарплати МВС, МОЗ і виконавчої служби, 289 млн грн – закупівля обладнання, засобів індивідуального захисту", - додав Пацкан.
 

arnisumy

Well-Known Member
зе-підори-капрофіли, тут по вашому кумиру, бородатій жопі каломойського, трошки проїхались :D :D :D
You must be registered for see medias
 
Останнє редагування:

arnisumy

Well-Known Member
#какаяраздніца, зе-підори всеодно зроблять всіх разом

You must be registered for see medias
 
Зверху