ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
"Это абсолютно идея Зеленского". Саакашвили рассказал о нюансах своего назначения

11:48,

Кандидатура Михаила Саакашвили, который недавно был назначен на должность главы исполнительного комитета реформ, не . При этом идея сделать грузинского политика ответственным за реформы в Украине принадлежала президенту Владимиру Зеленскому.
Об этом Саакашвили рассказал в 24 каналу.
"Это абсолютно идея Зеленского... То есть идея предлагать эту должность была не моя. Сначала в Офисе Президента была идея предлагать именно ее (должность председателя Исполнительного комитета реформ - Ред.), а не вице-премьера. Когда же они предложили вице-премьера, то потом увидели, как им оказали сопротивление. Те, что за статус-кво, которые есть в почти каждой фракции в парламенте, вообще противятся любым изменениям. Они как раз открыли огонь первыми. У меня было впечатление, что это было неожиданно и для президента", - заявил политик.
Кроме того Саакашвили рассказал и о том, кто выступал против его назначения внутри фракции "Слуга народа". По его словам, "это были люди, которых большинство руководства и лично президент не знали". Он отметил, что, когда собирается новая политическая сила, туда попадают люди, "которые отличаются как минимум своими взглядами, а большинство из них отличаются тем, что они уже под кем-то".

Также Саакашвили заявил, что ранее у него был конфликт не с главой МВД Арсеном Аваковым, а с системой, и на данный момент он не заинтересован в противостоянии с чиновником.
"Это не моя функция. Я не хочу быть в центре конфликтов. Я хочу результатов. Сейчас в Украину приходит очень большая волна кризиса. Я надеюсь, что в ближайшем будущем карантин можно прекратить", - сказал политик.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 10.05.2020
17:43 - 10.05.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Військовослужбовці Об'єднаних сил рішуче відповіли на ворожі обстріли та продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню. Наші воїни завжди готові негайно реагувати на можливі загрози з будь-яких напрямків.
По українських військовослужбовцях, які виконують завдання біля Авдіївки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", російські найманці три рази відкривали вогонь, застосувавши 120 мм та 82 мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Оріхового окупанти двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поруч з Новотошківським ворог застосував міномет 120-го калібру.
Українські захисники на злочинні спроби російських найманців вплинути на ситуацію в районі проведення операції штатним озброєнням адекватно відповідали на кожен обстріл. Втрати противника уточнюються.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
9 травня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Опитне, Красногорівка, Широкине, Старогнатівка, Новотроїцьке, Славне, Водяне, Павлопіль, Кам’янка, Хутір Вільний, Оріхове, Новотошківське, Тьохізбенка та Кримське.
За даними розвідки, 9 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще чотирьох поранили.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 2 умисні вбивства, 5 крадіжок, 2 факти незаконного обігу зброї та 7 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 41 адміністративне правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 11 травня 2020 року
07:07 - 11.05.2020

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого загарбники припинили свою активність.
По українських військовослужбовцях, які виконують завдання біля Авдіївки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", російські найманці п’ять разів відкривали вогонь. Тут ворог загалом випустив 41 міну з мінометів 120-го та 82-го калібрів та застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.
Неподалік населеного пункту Старогнатівка окупанти двічі вели вогонь з озброєння бойових машин піхоти.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив п’ять обстрілів по захисниках Оріхового із заборонених Мінськими угодами озброєнь. Загалом збройні формування РФ використали 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 54 міни 120-го і 82-го калібрів. Окрім цього ворог застосовував протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.
Позиції Об’єднаних сил поруч з Новотошківським окупанти обстріляли тричі – з артилерійських систем калібру 122 мм, а також 120 мм та 82 мм мінометів.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення, троє – бойове травмування.
Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою діяльність.
За даними розвідки, 10 травня українські військовослужбовці поранили п’ять російських окупантів.
Об’єднані сили і надалі адекватно і без вагань відповідатимуть на кожен ворожий обстріл, що несе загрозу життю й здоров’ю як військовослужбовців так і мирних мешканців.
Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Саакашвілі: якщо відносини між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані, грузинському народу загрожує голод

На його думку, Грузія більше має потребу в Україні, а не навпаки.
Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що грузинському народу загрожує голод, якщо відносини між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані через його призначення на посаду Глави Виконавчого комітету реформ в Україні.
Так цитує його слова в ефірі грузинського телеканалу "Мтаварі архі" грузинське видання Sova.
На думку Саакашвілі, Тбілісі більше має потребу в Києві, а не навпаки. Він також зазначив, що більша частина того, що люди купують в грузинських магазинах, "наприклад, зернові, гречка, м'ясопродукти, ковбаса, молоко, завозиться з України".
"Якщо Грузія зникне для України, на людях в Україні це не позначиться. Якщо ж Україна зникне для Грузії, це будуть порожні прилавки в магазинах, масовий голод, біди. Але, звичайно, про це не йдеться, і Україна цього не зробить", - сказав політик.
Він додав, що проти його призначення в Києві була також Москва.
"Для Росії це було дуже принципове питання. Що будуть говорити російські шнирі - не має значення. Для Росії це було чіткою демонстрацією того, що Україна - незалежна країна, а її президент - повний гідності президент незалежної держави. Я не хочу бути яблуком розбрату. Але демонструвати і нагадувати про це Росії і міжнародній спільноті - необхідно", - сказав Саакашвілі.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 11.05.2020
18:11 - 11.05.2020
Сьогодні збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Кримського окупанти обстріляли позиції Об'єднаних сил зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберних кулеметів.
Українські захисники для припинення ворожої активності рішуче застосували чергові вогневі засоби. Втрати противника уточнюються. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню та готові до реагування на можливі загрози з будь-яких напрямків.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
10 травня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Старогнатівка, Оріхове та Новотошківське.
За даними розвідки, 10 травня українські військовослужбовці поранили п’ять російських окупантів.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення умисне вбивство, розбій, грабіж, 3 крадіжки та 5 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 31 адміністративне правопорушення.
Лінію зіткнення через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 12 травня 2020 року
07:10 - 12.05.2020

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили рішуче припиняли усі провокації ворога.
Більшість обстрілів зафіксована в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".
Неподалік Павлополя та Авдіївки противник відкривав вогонь по наших позиціях з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Околиці Красногорівки у вечірній час російські окупанти обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів, а вночі застосували по оборонцях Старогнатівки озброєння бойових машин піхоти та автоматичний станковий гранатомет.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Кримського ворог відкривав вогонь зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберних кулеметів.
Поруч з населеним пунктом Південне противник для обстрілів застосовував гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.
Військовослужбовці Об'єднаних сил чітко дали зрозуміти загарбникам, що такі злочинні дії без відповіді не залишаться. Прицільним вогнем українські оборонці змусили окупантів згорнути свою збройну активність.
За даними розвідки, 11 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.
Від початку поточної доби російські окупанти відкривали вогонь по околицях Кримського, застосувавши 120 мм міномет, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Військовослужбовці Об'єднаних сил застосували чергові вогневі засоби у відповідь на порушення, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 
Зверху