Нова влада

goool

Well-Known Member
JKX Коломойского отсудила у Украины больше $12 млн

You must be registered for see images
Игорь Коломойский (фото: depositphotos.com)


Суд обязал Украину выплатить компании JKX убытков на $12,5 млн
Киевский апелляционный суд Киева обязал Украину в лице Министерства юстиции выполнить Арбитражное решение Постоянного третейского суда Лондона и возместить британской компании JKX Oil&Gas свыше $12,5 млн убытка. Об этом свидетельствует суда от 5 июля.
Согласно судебным материалам, убытки британская компания понесла в результате нарушения соглашения между Правительством Украины и Правительством соединенного Королевства Великобритании и северной Ирландии, подписанного в феврале 1993 года.
В августе 2014 года Верховная Рада увеличила ренту на добычу газа: для компаний, добывающих до 5000 кубов газа – с 28% до 55%; для компаний, добывающих больше 5000 кубов – с 15% до 28%.
После того, как рентные нормы продлили на 2015 год, дочерние украинские и нидерландские компании JKX инициировали арбитражный суд против Украины с требованием компенсации более $180 млн убытков.
В 2017 году Лондонский арбитраж признал повышение рентных ставок законным, однако принял решение компенсировать JKX $11,7 млн убытков.
По данным Министерства юстиции Украины, взыскание компенсации связано с решениями Нацбанка о выводе капитала и решением Кабмина о закупке газа промпотребителями.
В Украине группа JKX владеет Полтавской газонефтяной компанией. Крупнейшими акционерами JKX являются Eclairs Group и - 27,47% акций, Cascade Investment Fund - 19,92% , Neptune Invest & Finance Corp - 12,95% и другие.
 

arnisumy

Well-Known Member
За рішення на користь “ізраїльтянина” від “Слуги народу” суддям обіцяли “премію”
16/07/2019 01:00
You must be registered for see images

КАНДИДАТИ В НАРДЕПИ ВІД "СЛУГИ НАРОДУ" ОЛЕКСАНДР КУНИЦЬКИЙ (ПРАВОРУЧ) І ОЛЕКСАНДР ДУБІНСЬКИЙ У 6-МУ АПЕЛЯЦІЙНОМУ АДМІНСУДІ. ФОТО З ФБ

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Анатолій Степанюк повідомив про втручання в його діяльність та ймовірний підкуп суду на користь кандидата від партії “Сила народу” Олександра Куницького.
Як передає “ “, відповідний опубліковано на сайті Вищої ради правосуддя.
Звернення Анатолія Степанюка датоване 15 липня.
Суддя Степанюк входив до колегії у провадженні з оскарження рішення Центрвиборчкому про зняття з виборів блогера Олександра Куницького – кандидата в нардепи від “Слуги народу” в окрузі №169 (Харків), який не проживав п’ять років в Україні, служив в армії Ізраїлю та має громадянство цієї країни.
Справа розглядалася 14 липня. О 15:37 судді вийшли до нарадчої кімнати.
Під час перебування в нарадчій на мобільний телефон судді Степанюка надійшло три смс-повідомлення однакового змісту, в яких йшлося про вдячність за прийняття рішення на користь “ізраїльтянина”, необхідність проголошення рішення не пізніше 21:00 і було заявлено про наступну передачу “премії” в обумовленому розмірі.
Суддя Степанюк сприйняв це як втручання в його професійну діяльність і попросив вжити заходів. Повідомлення направлено у Вищу раду правосуддя і Генпрокуратуру.
В колегії головувала суддя Людмила Губська. Ані від неї, ні від інших суддів цього суду станом на вечір 15 липня аналогічних повідомлень немає, передає .
Як відомо, 14 липня суд виніс , скасувавши рішення ЦВК про відмову йому в реєстрації.
“Перемога! Спасибі за підтримку! У вас буде вибір – 21.07.2019 приходьте і голосуйте!” – написав Куницький у “Фейсбуці” в ніч на 16 липня.
Водночас у Центрвиборчкомі заявили, що він ще не поновлений як кандидат у народні депутати і, можливо, комісія подаватиме апеляцію.
Рішення ЦВК про базувалося на інформації Державної прикордонної служби України про те, що протягом останніх п’яти років перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме – на 264 дні (з 15 березня 2015 до 5 грудня 2015 року).
Крім того, Куницький , що має ізраїльське громадянство. Раніше він (армії Ізраїлю).
Перший номер списку партії “Слуга народу” в інтерв’ю “ЛБ” визнав наявність у Куницького проблем із виборчим законодавством та двох паспортів, однак заявив, що партія не зніматиме його з виборів, щоб не підвищувати шанси суперника – діючого нардепа від БПП Олексаднра Грановського.
 

arnisumy

Well-Known Member
:clap: :clap: :clap:, наступним кроком буде компенсація "бгатскамунароту" за витрачений бк?

15.07.19 11:35
Кабмин определил механизм компенсации за разрушенное в результате агрессии РФ частное жилье. Предельная сумма - 300 тыс. грн, - МинВОТ
Кабмин установил механизм денежной компенсации за разрушенное в результате вооруженной агрессии РФ на востоке Украины частное жилье.
Как информирует со ссылкой на МинВОТ, соответствующее решение принято по инициативе Министерства по вопросам временно оккупированных территорий и внутренне перемещенных лиц (МВОТ) на заседании Правительства 10 июля 2019 г.
Отныне владельцы жилых домов (квартир), которые были разрушены в результате вооруженной агрессии Российской Федерации на востоке Украины смогут получить от государства денежную компенсацию.
Сумма выплаты компенсации пострадавшим будет определяться по показателям стоимости строительства жилья в соответствующих областях Украины, при этом предельный ее размер составит 300 тыс. гривен.
В соответствии с принятым механизмом, органы местного самоуправления (военно-гражданские администрации) будут проводить обследования жилья, разрушенного в результате вооруженной агрессии РФ и выдавать соответствующие акты пострадавшим лицам. К примеру, по информации Луганской областной военно-гражданской администрации по состоянию на 1 июня 2019 г. в Луганской области насчитывается 393 разрушенных домов частной формы собственности.
Для получения компенсации пострадавшие должны подать соответствующие заявления и документы в специально созданные комиссии при областных государственных администрациях (областных военно-гражданских администрациях), которые будут принимать решение о предоставлении денежной компенсации.
Формы необходимых документов и порядок рассмотрения заявлений должен быть разработан МинВОТ.
Средства для обеспечения денежной компенсации за разрушенное жилье будут предусмотрены в государственном бюджете Украины.
Отмечается, что в основу разработанного механизма положены принципы предоставления денежной помощи пострадавшим от чрезвычайных ситуаций, предусмотренных Кодексом гражданской защиты Украины, с учетом того, что с 26 января 2015 г. в Донецкой и Луганской областях установлен режим чрезвычайной ситуации государственного уровня военного характера.
"Начиная с 2014 года Российская Федерация совершает преступление вооруженной агрессии против Украины и осуществляет временную оккупацию части ее территории. Следствием этих действий страны-агрессора стало разрушение значительного количества жилья граждан на востоке Украины. Такими действиями нарушено право каждого человека на жилье и поставлено под угрозу обеспечение и соблюдение других фундаментальных прав человека. Правительство Украины делает все возможное для граждан, пострадавших вследствие вооруженной агрессии РФ", - говорится в сообщении ведомства.
Це було вчора, а сьогодні:
Україна вимагатиме від РФ відшкодування компенсацій за зруйноване житло на Донбасі
16/07/2019 11:45
You must be registered for see images

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Кошти, витрачені на компенсації за зруйноване житло на Донбасі, будуть включені до консолідованої претензії України до Російської Федерації для відшкодування.
Про це у пресслужбі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.
“Кошти, витрачені у рамках виплати компенсацій за зруйноване житло, будуть включені до консолідованої претензії України до Російської Федерації щодо реалізації її міжнародно-правової відповідальності за збройну агресію проти України”, — йдеться у повідомленні.
У МінТОТ додали, що відповідно до Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” відповідальність за матеріальну чи нематеріальну шкоду, завдану Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації, покладається на Російську Федерацію відповідно до принципів і норм міжнародного права.
Як повідомляла “ “, Кабмін . Відповідне рішення ухвалили з ініціативи Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.
 

arnisumy

Well-Known Member
З фейсбуку:

Яку ж велич має шостий апеляційний суд, що може з легкістю ворогів Трампа перетворювати на його друзів!? Мабуть це найближчий суд до суду божого і йому підвласні усі людські справи. Ви маєте пишатися тією честю, що в такий складний час для нашої держави самий чесний і справедливий і непідкупний суд був на вашому боці.
:D :D :D


16.07.19 12:51
Втручання у вибори США: суд відмовив у задоволенні позову проти Лещенка та Ситника. ВIДЕО
Шостий апеляційний суд скасував рішення Окружного суду Києва у справі про ймовірне втручання нардепа Сергія Лещенка та директора НАБУ Артема Ситника у вибори в США.
Про це повідомив Лещенко після засідання суду 16 липня у , передає
You must be registered for see medias
"Я більше не "ворог Трампа". Щойно Шостий апеляційний суд скасував рішення Окружного суду Києва та ухвалив нове рішення, яким відмовив депутату Розенблату у задоволенні позову проти мене та НАБУ в частині викриття Пола Манафорта у чорній бухгалтерії Партії регіонів", - написав Лещенко .
"Чекаю, коли генпрокурор Юрій Луценко подзвонить Руді Джуліані та повідомить нові обставини у справі, яку він так старанно клепав для збереження себе на посаді", - підсумував нардеп.
Лещенко зазначив, що своїм позовом нардеп Борислав Розенблат і Луценко намагалися встановити рішенням суду факт втручання Лещенка у вибори США.
Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро , про що раніше заявив Генпрокурор Юрій Луценко.
Також Луценко раніше заявив, що народного депутата Сергія Лещенка . Він зазначив, що Лещенку можуть оголосити про підозру за розголошення даних досудового слідства в його публікаціях про так звану чорну касу Януковича.
 

arnisumy

Well-Known Member
Розстріли на Майдані: суд відпустив обвинуваченого ексберкутівця з СІЗО
16/07/2019 17:21
You must be registered for see images

ФОТО: УНІАН

Суд відпустив екс-“беркутівця” Сергія Тамтуру під домашній арешт. Інші четверо екс-“беркутівців”, обвинувачуваних у масових вбивствах на Майдані, залишатимуться під вартою ще 60 діб.
Про це у вівторок, 16 липня, УНІАН.
Святошинський райсуд Києва відпустив екс-“беркутівця” Сергія Тамтуру, який є одним із п’ятьох обвинувачених у масових вбивствах на Майдані 20 лютого 2014 року, під цілодобовий домашній арешт до 16 вересня.
Таке рішення суд ухвалив за клопотанням адвоката Тамтури. Суд наголосив, що наданих прокурорами доказів того, що Тамтура може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків не є достатніми, і тому йому було пом’якшено запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін дії запобіжного заходу – 60 діб.
Разом з тим судді задовольнили клопотання сторони обвинувачення щодо продовження іншим чотирьом обвинуваченим Сергію Зінченку, Олександру Маринченку, Олегу Янішевському та Павлу Аброськіну запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб, починаючи від сьогодні.
Як відомо, Святошинський райсуд столиці розглядає справу проти екс-“беркутівців” Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.
Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва. 15 січня 2019 року суд почав, а 11 липня закінчив допитувати свідків сторони обвинувачення.
 

arnisumy

Well-Known Member
КСУ визнав декомунізацію конституційною
16/07/2019 16:30
You must be registered for see images

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Конституційний Суд України визнав конституційним закон про декомунізацію.
Про це повідомило журналістам високопоставлене джерело в КС, яке не може офіційно коментувати це питання, “Радіо Свобода”.
Таке рішення суд ухвалив 16 липня на засіданні в закритому режимі.
У прес-службі КС журналістам підтвердили, що рішення щодо закону про декомунізацію ухвалене, але відмовилися повідомити, яке саме, й інші подробиці.
Пресслужба КС про рішення у справі щодо декомунізації 16 липня після 18:00.
“Цим Рішенням Суд визнав таким, що відповідає Конституції України (є конституційним), Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 9 квітня 2015 року № 317–VІІІ зі змінами. Конституційний Суд України наголошує, що право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань не є абсолютним, а його здійснення може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку”, – йдеться в повідомленні суду.
Зазначається, що КСУ виходить з того, що закон ухвалено «з метою недопущення повторення злочинів комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, будь-якої дискримінації за національною, соціальною, класовою, етнічною, расовою або іншими ознаками у майбутньому, відновлення історичної та соціальної справедливості, усунення загрози незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України»
“Комуністичний режим заперечував та обмежував права людини, унеможливив демократичну організацію державної влади. Узурпація державної влади комуністичним режимом здійснювалася, зокрема шляхом ліквідації свободи політичної діяльності, усунення політичних опонентів та унеможливлення політичної конкуренції”, – аргументували у КСУ.
Не забули і про символіку: “Конституційний Суд України акцентує увагу на тому, що червону зірку, перехрещені серп і молот та інші символи комуністичного режиму кілька десятиліть поспіль широко використовували антиукраїнські сили для поширення атмосфери страху, ненависті та агресії, для заперечення права Українського народу на власну незалежну державу.
Нагадаємо, Верховна Рада 9 квітня 2015 року ухвалила чотири урядові законопроекти – “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті”, “Про увічнення перемоги над нацизмом в Другій світовій війні 1939–1945”, “Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 років”, “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки”. Цей пакет передбачає заборону комуністичної символіки нарівні з нацистською, перейменування вулиць, населених пунктів, різних об’єктів, що носять імена комуністичних, радянських діячів або названі на честь відповідних “червоних” подій.
21 травня закони набули чинності, внаслідок чого розпочалася масштабна декомунізація.
4 лютого 2016 року Верховна Рада
Загалом змінено 52 тисячі топонімів, перейменовано 987 населених пунктів, демонтовано понад 2,5 тисячі пам’ятників вождям комуністичного тоталітарного режиму демонтовано, з них більшість — пам’ятники Леніну.
Досі не завершено декомунізацію в частині перейменування Дніпропетровської і Кіровоградської областей – вони вписані в Конституцію, ця , вона потребує часу і 300 голосів депутатів ВР.
Як інформувала “ “, сьогодні
 
Зверху