ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
ООС: зведені дані з фронту – 17 вересня 2018
17.09.2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях окупанти не припиняли провокаційні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.
Захисники України адекватно придушували ворожу вогневу активність, не порушуючи Мінських угод.
Загалом протягом 16 вересня ворог здійснив 30 прицільних обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил.
Російсько-окупаційні війська застосовували по захисниках України гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння.
Бойових втрат серед Українських військових протягом минулої доби немає.

Луганський напрямок
Ворожі обстріли тут зафіксовано 8 разів – в районі Кримського, Новотошківського, Золотого, Новозванівки, Світлодарська. Ввечері, після 21:40 оборонці Новолуганського зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 120 мм, що заборонені до застосування Мінськими угодами.

Донецький напрямок
Ворог 22 рази порушував режим тиші. Непоодинокі вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано в районі н.п. Мар’їнка, Опитне, Водяне, Невельське, Красногорівка, Лебединське, Широкине, Старогнатівка, Новогригорівка, Чермалик, Новотроїцьке, Павлопіль, Гнутове. Ввечері, поблизу Лебединського ворог випустив декілька мін калібру 82 мм.
Підрозділи Об’єднаних сил адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 17 вересня
З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли.
Російсько-окупаційні війська здійснювали вогневі провокації з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в бік захисників України в районі Гнутового та Лебединського.
Від початку поточної доби станом на ранок бойових втрат серед наших захисників немає.
Обстановка на лінії фронту залишається контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.
 

Loner

Well-Known Member
Президент увів в дію рішення РНБО про припинення дії Договору про дружбу між Україною і Росією
17.09.2018 - 12:48

Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".
Про це йдеться на адміністрації президента.
Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.
Міністерство закордонних справ України має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року, відповідно до статті 40 цього Договору та внести у встановленому порядку на розгляд Президентові України проект Закону України щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року.
Також, відповідно до рішення РНБОУ, МЗС має поінформувати Організацію Об’єднаних Націй, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією, підписаного 31 травня 1997 року, та підстави припинення.
Як зазначила представник президента у Верхній Раді України, народний депутат України Ірина Луценко під час засідання погоджувальної ради лідерів фракцій та груп, на засіданні Ради нацбезпеки і оборони "було погоджено позицію держави щодо не продовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".
Вона повідомила, що до 30 вересня Російську Федерацію буде поінформовано нотою МЗС України, а главою держави буде внесений до парламенту відповідний законопроект у відповідності до статті 24 Закону України "Про міжнародні договори України".
 

Loner

Well-Known Member
До конца недели замгенпрокурора Енин должен быть уволен из-за экстрадиции в РФ Тумгоева, - комбат Червень озвучил требования митингующих под ГПУ.

"Тимур в России не жилец. То, о чем говорит прокуратура, что они будут делать надзор. Тимур персональный враг Кадырова. Тимур будет ликвидирован", - заявил он.

"Сегодня я обращаюсь к людям по другому вопросу. С Тимуром песнь спета. Десятки (людей. – Ред.) по той самой статье на очереди готовы к выдаче русским. За терроризм. Русские написали, что террорист. И наша прокуратура в лице Енина отдала человека на смерть. Они вчера отдали ингуша, сегодня они отдадут грузина, белоруса, чеченца, завтра они отдадут украинца. Изменится политическая конъюнктура в Украине, сменится власть, и придет та власть, та сила, которая отдаст нас пачками. ФСБ полностью интегрирована в Службу безопасности Украины своими агентами, в прокуратуру, в органы полиции и своего достигает. Сенцов тоже сидит за терроризм у них. Целый мир просит отдать Сенцова. Они ни одного не отдали. Я хочу задать эти вопросы замгенпрокурора Енину, который подписал( документы на экстрадицию Тумгоева. – Ред.). Он знал, что Тимур был добровольцем. Он знал, что Тимур воевал во второй чеченской войне. И они отдали его на смерть", - заявил Червень.

"Если не будет уволен Енин на протяжении 4-х дней, я, Андрей Червень, вывожу людей на улицу по-серьезному. Я на самом деле людей сдерживал. Я хотел знать фамилии СБУшников. Это не только прокуратура. Это следователи СБУ его брали. СБУ в Харькове сделало место, где они торгуют людьми начиная с 2010 года. Когда Янукович пришел к власти, Кадыров за миллионы выкупал людей. Служба безопасности была теми людьми, которые транспортировали на границу и продавали. Там целая система по торговле людьми. На 5-м году войны они продолжают сотрудничать со службами Московии. Енина в отставку", - добавил он.
 

Loner

Well-Known Member
Видатки на Раду у 2019 році скоротяться на 5%, на президента - на 11%, на уряд - на 16%
17.09.2018 - 17:31

У проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, закладено суттєве скорочення видатків на державні органи. Про це йдеться в додатку №3 до проекту закону №9000.
Зокрема, видатки із загального фонду держбюджету на Апарат Верховної ради пропонується скоротити в порівнянні з 2018 роком на 5% - з 1 млрд 724 млн гривень до 1 млрд 647 млн грн.
Крім того, на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності президента України та адміністрації президента видатки скорочуються на 11% - 1 млрд 61 млн гривень до 944 млн гривень.
На Секретаріат Кабінету міністрів України видатки скорочуються на 16% - з 982 млн грн до 829 млн гривень.
 

Loner

Well-Known Member
ООС: Зведення з фронту станом на 18:00 17 вересня 2018 року
17.09.2018 - 18:31

Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню.
Противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. При цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, ворог не застосовував.
Протягом дня наші позиції були обстріляні з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районах населених пунктів Кримське, Водяне та Лебединське.
У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл.
Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не допущено.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
1. МО РФ сообщает, что ракета 9М38 от зенитного комплекса Бук, за номером 886-847-379 была произведена в 1986 году.
2. В том же году её поставили в Украину, в воинскую часть ВС СССР №20152, которая после распада СССР получила номер 223 ВСУ.
3. Именно из этой в/ч № 223 Грузия закупает шесть зенитно-ракетных комплексов Бук-М1 вместе с ракетами.
4. В 2008 году Россия захватывает грузинские БУКи вместе с ракетами и вывозит их в Россию.
5. Это все проклятые бандеровцы сбили, мы ни при чем!
6. Сейчас малоумные с этой ракетой еще и новую серию расследования оккупации Грузии запустят.
7. Все, буквально все, к чему они ни притрагиваются, превращается в какой-то просто невероятный адский перформанс.
8. Оккупировать Грузию, отжать у неё украинские "Буки", сбить одним из них малазийский "Боинг", а потом орать, что это все проклятые бандеровцы - боже, боже, это просто неповторимо...
9. Главное во время следствия не выйти на самих себя.
 
Зверху