СНПО "Фрунзе"

gidron

СТАРЫЙ ПОГРАНИЧНИК
Короче до Нового года похожу ещё на работу ,чтобы 15 летие отметить:)) и свалю нахрен с него...До весны поторчу на бирже,а за это время что нибудь найду по профилю...
 

rfvgy

Ukrainian
Лондонський суд наказав заморозити активи Костянтина Григоришина
21 грудня

You must be registered for see images


фото
Рішення прийнято в рамках розгляду навколо Сумського НВО
Високий суд Англії та Уельсу видав наказ про заморожування активів групи «Енергетичний стандарт» українсько-російського бізнесмена Костянтина Григоришина. Про це LIGA.net.

Як повідомляється, рішення ухвалено як забезпечувальний захід у рамках арбітражного розгляду з Вадимом Новинським і Володимиром Лук'яненком-молодшим навколо великого машинобудівного підприємства ПАТ «Сумське НВО». Крім цього у рішенні також згадуються «Запоріжтрансформатор», «Турбоатом», ПАТ «Сумське НВО», «Укррічфлот», Запорізький кабельний завод, «Сварог Ессет Менеджмент».

Протягом судового слухання адвокати Лук'яненка змогли довести суду, що існує ризик того, що Григоришин спробує «розмити» свої активи. Це може призвести до невиконання рішення арбітражу на 305,8 млн доларів США.

Видання зазначає, що рішення про замороження активів Григоришина не означає, що всі українські компанії бізнесмена автоматично потрапляють під арешт. Іноземні, у тому числі арбітражні рішення, не мають прямої дії в Україні. Рішення англійських судів про замороження активів визнається в семи країнах: США, Кіпр, Багами, Британські Віргінські острови, Панама, Сейшели і Сент-Вінсент і Гренадіни.

Зауважимо, що сумське НВО є одним з найбільших у Європі виробників газоперекачувальних агрегатів і комплектних компресорних станцій, широкої номенклатури насосів, компресорів, центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості, атомних електростанцій.

Глава МВС Арсен Аваков в листопаді 2015 року заявив про розслідувані справи щодо Григоришина, а через місяць уточнив, що вони не належать до підслідності МВС та стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і «Укренерго».

У свою чергу бізнесмен відкинув звинувачення в лобіюванні своїх інтересів через співробітників «Укренерго» і про порушення закону під час купівлі акцій Сумського НВО ім. Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще в 1998-1999 роках.

Як інформував ZAXID.NET, Суд Англії про всесвітній арешт активів екс-власників «ПриватБанку» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.



або стаття на :
 

d324co

Well-Known Member
УКРОП Сумщини: сумське СНВО слід націоналізувати, а більшість акцій розподілити між робітниками
ПолитикаMedia Sumy,25 июня 2018, 13:07

В Сумському обласному осередку «Українського об’єднання патріотів» закликають керівництво держави рішуче втрутитись в ситуацію, що склалася на колись провідному машинобудівному підприємстві обласного центру, зважаючи на дестируктивні дії керівництва заводу, підконтрольного російському олігарху Григоришину.
За словами голови фракції УКРОПу в Сумській обласній раді Владислава Лугового, укропівці вимагають від голови Сумської ОДА Миколи Клочка та голови Сумської облради звернутися найближчої сесії обласної ради до керівництва держави, щоб раз і назавжди вирішити питання СНВО.

«Укропівці вимагають націоналізації стратегічного підприємства через те, що його керівництво довело до зубожіння тисячі робітників заводу й поставило під сумнів його подальше існування. Ми вважаємо, що після повернення підприємства до державної власності більше половини акцій — 51% — треба віддати трудовому колективу, аби господарями на заводі були його робітники, а держава гарантувала невтручання олігархів у долю підприємства. Разом з тим, йдеться про національну безпеку — дотепер проросійський менеджмент стоїть на заваді державних замовлень для сумського промислового гіганта», — говорить Владислав Луговий.

Лідер УКРОПу Сумщини додає: «Сім місяців сумчани-«фрунзенці» не отримують зарплату. Минулого тижня вони вдалися до страйку, а тепер їх не пропускають на територію заводу. Ми постійно чуємо про якісь плани економічного порятунку колись потужного підприємства, але його менеджмент не проявив себе належним чином в кризовій ситуації. Ми переконані, що керівництво сумського СНВО діє в інтересах не сумчан, а російського капіталу — олігархату країни-агресора, якій вигідно «вбивати» українську промисловість. За таких умов ми закликаємо керівництво держави вдатися до всіх необхідних процедур на рівні парламенту й уряду, щоб повернути у державну власність сумське СНВО».

Сумські укропівці додають: в ситуації, коли заводчанам не виплачують зарплату навіть після звільнення з роботи, єдиним шляхом залишаються судові позови. «До нашої приймальні на Харківській 5/1 майже щодня звертаються містяни, яким завод заборгував зарплату. Ми допомогли підготувати десятки судових позовів, є рішення на користь робітників — їм виплатили заборгованість. Ми готові допомогти усім заводчанам — бо ми всі живемо в одному місті й маємо підтримувати одне одного у складних обставинах життя», — запевняє керівник юридичного департаменту УКРОПу Сумщини адвокат Віктор Зацепін.
26 червня працівники Сумського НВО влаштують “голодну ходу”
Про це заявили представники незалежної профспілки машинобудівного заводу під час своєї прес-конференції у Сумському прес-клубі. За їхніми словами, люди планують пройти вулицями Сум «голодною ходою». Початок о 10-00. Збираються біля заводоуправління на Горького, 58, далі рушать вулицями Горького, Набережною річки Стрілки, завершать акцію мітингом на майдані Незалежності. Про це повідомив член незалежної профспілки Олександр Вихристюк.

«Голодну ходу» заводчани організовують через заборгованість підприємства по заробітній платі за 7 місяців. За інформацією управління статистики області, на 1 травня 2018 року становить вона близько 117 млн. грн.

25 червня о 7-00 400 працівників підприємства зібралися біля прохідної – їх не пускали на свої робочі місця.

У четвер, 21 червня, через заборгованість робітники двох виробничих майданчиків оголосили страйк.
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
З понеділка, 25 червня, працівників ПАТ «Сумське НВО», частина яких минулого тижня, вимагаючи виплати заробітної плати, яку їм заборгували за 7 місяців, виходили на страйк, відправили в оплачуваний простій.
Відповідне рішення ухвалене керівництвом підприємства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В умовах, коли левова частка трудового колективу не налаштована працювати до виплати , а забезпечити її об’єктивно буде можна не пізніше першої декади липня, ухвалене колегіальне рішення про перехід підприємства у режим оплачуваних простоїв з 25 червня по 6 липня 2018 року», - йдеться у письмовому зверненні до працівників за підписом гендиректора акціонерного товариства Олексія Цимбала.

Між тим, як повідомив під час прес-конференції 25 червня в обласному прес-клубі голова незалежної профспілки ПАТ «Сумське НВО» Валерій Шершенюк, жодного офіційного наказу щодо переведення підприємства у згаданий вище режим робітникам не надали.

«Люди не писали заяв про переведення їх в оплачуваний простій і у понеділок намагалася потрапити на робочі місця, але їх туди не пустила охорона. Тепер вони побоюються, що їх може бути звільнено за прогул», - розповів Шершенюк.

Незалежна профспілка має намір 26 червня провести у центрі Сум протестну акцію.
учитывая неполную рабочую неделю... 2/3 ...
 

d324co

Well-Known Member
Сьогодні пройде позачергова сесія Сумської міської ради з одним питанням порядку денного – прийняття Звернення до вищого керівництва щодо ситуації, яка склалась на Сумському НВО.
Нагадаємо, сьогодні вранці машинобудівники, яким не виплачують зарплату вже більше, ніж півроку, пройшли «голодною ходою» від заводу до майдану Незалежності.
 

Chadel

Active Member
Следующий на низком старте "Насосэнергомаш".
Все предприятия Украины в которых есть кацапский собственник целеноправлено ставятся собственником на колени.
 

d324co

Well-Known Member
Следующий на низком старте "Насосэнергомаш".
Все предприятия Украины в которых есть кацапский собственник целеноправлено ставятся собственником на колени.
Боюсь, что Вы видите только вершину айсберга.
Дело не в иноземцах, дело в системе, которая позволяет завладеть предприятием безграмотному человеку, которому нужна только сиюминутная прибыль, а мотом - хоть потоп.
 

d324co

Well-Known Member
Сумські депутати знову звернулися до вищого керівництва держави щодо ситуації з сумськими машинобудівниками
Вівторок, 26 Червня, 2018, 18:23

Міська рада сьогодні на позачерговому засіданні ухвалила Звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України щодо ситуації, яка склалася на ПАТ «Сумське НВО».

За відповідне рішення проголосували 25 депутатів.

Втрутитися у ситуацію обранців спонукали конфліктна та вкрай напружена ситуація, яка склалася на ПАТ «Сумське НВО» та призвела до акцій протесту машинобудівників, бажання не допустити остаточне знищення бюджетоутворюючого підприємства та припинити порушення прав членів територіальної громади.

Обговоривши пропозиції від працівників ПАТ «Сумське НВО», народних депутатів України, сумських обранців, громадськості підготували відповідний документ.

Сумські обранці зазначають, що ПАТ «Сумське НВО» – є містоутворюючим підприємством, яке забезпечує роботою, а також надає всі соціальні гарантії понад 5 тисячам жителів Сум та Сумської області. Протягом декількох останніх років депутати міської ради та керівництво обласної державної адміністрації неодноразово зверталися до вищого керівництва державних органів України, для того, щоб отримати допомогу у вирішенні проблем підприємства. Однак ніяких дій від органів державної влади доки немає.
 

Theodolit

Well-Known Member
Дело не в иноземцах, дело в системе
В системе, которая в силу своих традиций была ориентирована на производство промышленностью откровенного гуано, рассчитанного исключительно, на внутренний рынок и потребителя, лишенного выбора. Даже туркменбаши понял, что лучше купить ГПА производства General Electrik, чем то, что собирается в Сумах, руками непохмеленных работяг предпенсионного возраста, которые, забивают молотками болты, не лезущие в отверстия, и заматывают синей изолентой срощенные кабели.
 

d324co

Well-Known Member
В системе, которая в силу своих традиций была ориентирована на производство промышленностью откровенного гуано, рассчитанного исключительно, на внутренний рынок и потребителя, лишенного выбора. Даже туркменбаши понял, что лучше купить ГПА производства General Electrik, чем то, что собирается в Сумах, руками непохмеленных работяг предпенсионного возраста, которые, забивают молотками болты, не лезущие в отверстия, и заматывают синей изолентой срощенные кабели.
Вы сильно ошибаетесь насчёт причин покупки. Если начальник станции собирается стабильно работать, он заставляет, ещё на этапе монтажа, заводской отдел доВодки разобрать привезенные изделие, устранить дефекты, собрать правильно и пользуется. Ресурс в наш ГПА заложен огромный. Те же, кто правдами и неправдами добивается закупки GE или NP - обычно на станциях долго не задерживаются. Лет через 5 смотришь - а он на повышение пошел.... Ресурс у иностранцев ограничен и запчасти дорогие... Зато в сразу после монтажа с ними вообще нет проблем
Такая же ситуация и с другими изделиями нашего завода.
 
Зверху