Економіка України

  • Автор теми PBS
  • Дата створення

arnisumy

Well-Known Member
"багиги" інвєстіціонная няня спєшит на помосчь

28.07.21 15:49
В Украине могут увеличить штрафы за нарушения в ходе проверок

Кабинет министров предложил Верховной Раде увеличить сумму административного штрафа для контролирующих органов за нарушения в ходе проверок с 50-100 необлагаемых налогом минимального дохода граждан (нмдг, 850 грн – 1,7 тыс. грн) до 250-500 нмдг (4,25 тыс. грн – 8,5 тыс. грн).
Соответствующий законопроект с поправками в Кодекс об административных правонарушениях правительство поддержало 28 июля с трехдневной доработкой, передает Интерфакс-Украина.
Согласно проекту закона, штраф за повторное нарушение предлагается увеличить с 100-150 нмдг (1,7 тыс. грн – 2,55 тыс. грн) до 500-1000 нмдг (8,5 тыс. грн – 17 тыс. грн).
Помимо этого, правительство поддержало законопроект об основах государственного надзора (контроля). Он, в частности, предлагает определить сокращенную процедуру судебного производства в случае обращения контролирующих органов в суд из-за недопуска на проверки или для остановки предприятия с целью устранить правонарушения, которые несут угрозу жизни и здоровью людей.
Законопроектом также предлагается внедрить добровольное страхование гражданской ответственности работы предпринимателей, при этом ввести аудит работы компаний, чтобы позволить им предотвратить нарушения законодательства.
Проект закона содержит предложение создать институт общественных советов по вопросам госнадзора при контролирующих органах. По мнению Минэкономики, которое инициировало документ, это повысит объективность и публичность рассмотрения жалоб предпринимателей.
Как прокомментировал первый вице-премьер-министр, министр экономики Алексей Любченко, законопроект предлагает переориентировать систему госнадзора с доминирующей ныне карательно-репрессивной на превентивную и рискориентированную модель, а также упростить взаимодействие контролирующих органов и бизнеса.
 

goool

Well-Known Member

"Мировой топливный рынок перегрет из-за нехватки для внутренних потребностей, перебоев с сырьем и проблем с производством. Россия, Беларусь, Казахстан, Польша, Прибалтика, Румыния – все поставщики Украины ощущают нехватку автогаза, – объяснил он. - Уже сейчас все долгосрочные контракты выполняются в уменьшенном объеме. Особенно Россией, где каждый день фиксируют ценовые рекорды".
 

arnisumy

Well-Known Member
ЗЕ-кономічний ЗЕ-прорив вже на підході:

12.08.21 15:01
Співвідношення пенсіонерів і працюючих в Україні 1 до 1: наслідки трудової міграції

За підрахунками політологів і економістів, в пошуках кращого життя за кордон виїхало майже 3 мільйони наших заробітчан. Ще стільки ж зайняті на сезонних роботах. Все це загрожує майбутньому України.
Масова міграція трудових ресурсів вже що кількість зайнятих працівників і пенсіонерів зрівнялася, а це може спричинити демографічну кризу.
"У нас великий потік трудової міграції з України. Ми маємо співвідношення пенсіонерів до працюючих 1 до 1. Це насправді дуже важке для економіки країни співвідношення. І якщо так далі буде тривати, то ми фактично станемо країною пенсіонерів. А таке співвідношення не витримає жоден бюджет жодної країни", – зауважив економіст Андрій Новак.
Україна отримає шанс на краще лише тоді, коли заробітчани почнуть повертатися додому, переконані економісти. Але для цього держава має запровадити низку доступних програм для тих, хто бажає організувати власний бізнес, знизити оподаткування та поліпшити соціальний захист. А підприємці, аби виграти боротьбу за кадровий потенціал, мають активніше модернізувати виробництво, поліпшувати умови праці та пропонувати конкурентні зарплати.
Зараз українські компанії вже почали гостро переживати кадровий голод. Хоч рівень зарплат є конкурентним, та все ж компаніям важко закрити вакансії навіть на половину.
"Через певні структурні зміни в економіці компанії почали відновлюватись, вже пройшов цей період невизначеності. Дуже цікава статистика, що зараз в нас суттєвий брак робочих спеціальностей: це різноробочі, паркувальники, фасадники. Компанії реально не можуть закрити ці вакансії. Немає людей, які могли б виконувати цю роботу. До прикладу, фасадники – заробітна плата від 40 тисяч гривень. Це навіть більше, ніж можуть запропонувати пакувальники у Польщі", – розповіла економістка Центру економічних стратегій Ганна Сахно.
Від наявності кадрового потенціалу безпосередньо залежить майбутнє економіки нашої держави, наголошують економісти. Зокрема, й обсяги капіталовкладень.
Економічний експерт Всеволод Степанюк каже, що трудова міграція вливає на майбутнє України. Адже вона негативно позначається на рейтингах інвестиційних країн. Бо інвестор орієнтується на якість робочої сили в країні, коли він збирається щось тут будувати.
 

arnisumy

Well-Known Member
клятий барига, вкрав зарплату:

12.08.21 19:48
Медики на Львівщині оголосили голодування через борги із зарплати

Днями співробітники Сосновської міськлікарні отримали зарплату за березень.
Про це повідомляє з посиланням на "
Голодують 17 осіб - лікарі, медсестри і санітарки.
"Ми звертались і до керівників ОТГ, і до керівництва ЛОДА. Відповідь одна – бракує грошей, бо коштів Національної служби здоров'я України не вистачає, – каже лікарка вищої категорії цієї лікарні Людмила Ярович. – Але ж ми працюємо, приймаємо пацієнтів, тому наша праця має оплачуватися!"
Голодуючі вимагають провести аудит фінансової діяльності лікарні. Вони впевнені, що до такого стану лікарню довели шляхом неефективного використання грошей.
Також читайте:
"Зрештою, в нас і в розмірах заробітної плати величезна різниця. Адміністрація має оклади в межах 24-27 тисяч гривень, а лікар вищої категорії – трохи більше шести тисяч. Враховуючи, що санітарки мають оклад менший за мінімалку, і їм доплачують до мінімуму, то зараз практично всі зрівнялися в зарплаті – і санітарки, і медсестри, і лікарі. Але й таку мізерну зарплатню, виявляється, нічим виплачувати", - додала Ярович.
Медики заявили, що і під час голодування вони продовжать приймати пацієнтів.
 

d324co

Well-Known Member

Кому? Звісно що Григорішину, найєфективнішому інвестору в Україні (дивлячись на досвід СМПО)
 
Зверху