Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

firefox

Well-Known Member
You must be registered for see images attach


Приключения Sputnik'a в Словакии
Информация о том, что русские поставили в Словакию совсем другую вакцину, чем та, о которой писали в Lancet появилась позавчера. Однако у инфы был лишь один источник — словацкий новостной сайт без ссылки на какое-то экспертное заключение или конкретного авторитетного эксперта. В общем, лучше было подождать с выводами... но тут открылся портал в характерный российский адЪ )
Напомню, что в начале марта, после того как стали возникать задержки в поставках зарегистрированных в Европе вакцин словацкий, очень экспрессивный, премьер-министр решил стать "спасителем нации" и вместе с министром Здравоохранения договорился о поставках вакцины Sputnik V из России. Вакцина не зарегистрирована для применения в ЕС, но политическим решением местный МОЗ разрешил её терапевтическое применение в Словакии. В то же время министерство обратилось в Государственный Институт по Контролю медпрепаратов (ŠÚKL) для заключения по безопасности, эффективности и качеству вакцины и обеспечению лабораторного контроля импортируемых партий.
Премьер не согласовал свое решение с коалицией, а в стране с парламентской демократией это довольно идиотский поступок — в итоге чувак лишился своего поста. Но об этом я уже писал.
Сейчас же о самом Спутнике. И про АдЪ, конечно.
1 марта в страну прибыло 200 тысяч доз вакцины и её начали проверять. В итоге 30 марта в конфиденциальном заключении для Минздрава ŠÚKL не рекомендовал Sputnik к использованию на территории Словакии. Позже в прессу просочилась инсайдерская информация о том, что "Спутник не тот". Тут же официальный твиттер "Спутника" заверещал, что "всьо это фейк и происки", а Российский Фонд Прямых Инвестиций (курирует производство «Спутника-V») потребовал вернуть партию, обвиняя ŠÚKL в непрофессионализме и в том, что вакцина проверялась в лабораториях не соответствующих стандартам ЕС, а это, мол, нарушение контракта.
Тут уже словацкий регулятор вынужден был ответить непосредственно. Привожу выдержки:
— Заключение о положительном соотношении пользы и риска вакцины не было возможным не из-за отсутствия профессионального потенциала государственного института, а из-за отсутствия и несогласованности данных, предоставленных производителем.
— ŠÚKL запросил у производителя информацию, необходимую для оценки вакцины: данные доклинических испытаний, производства и клинических испытаний, включая данные о безопасности и эффективности. Данные должны были быть предоставлены производителем, но даже после повторных запросов значительная часть данных (примерно 80%) предоставлена не была.
— ŠÚKL также имеет доступ к документам, представленным производителем в Европейское агентство по лекарственным средствам (EMA) в рамках „rolling review“. Из них следует, что фармацевтическая форма вакцины, импортируемой в Словакию, не является идентичной готовому лекарственному средству, которое подлежит оценке EMA.
— Партии вакцины, использованные в доклинических испытаниях и клинических исследованиях, опубликованные в Lancet, не обладают такими же характеристиками и свойствами, как партии вакцины, импортированные в Словакию.
— (ваще праздник!) Согласно опубликованным данным, Sputnik V используется примерно в 40 странах мира, но эти вакцины связаны только названием. Сравнимость и согласованность различных партий, произведенных в разных местах, не были продемонстрированы. В некоторых случаях оказывается, что это вакцины с разными свойствами. Следовательно, информация об использовании Sputnik V в других странах не может быть применена к партиям вакцины, импортируемой в Словакию.
Также, конечно, словацким регулятором отметены претензии о несоответствующих стандартам проверках (тут, впрочем, в самом обвинении от россиян, как и в контракте были глюки). Лично ознакомиться с "танцами на Спутнике" от ŠÚKL можно на их официальной странице в фб (последние несколько постов):

(там еще много интересного!)
Дайте-ка подумать, кому же верить: российской конторе, что не предоставляет данные и засекречивает контракты или регулятору по медпрепаратам в стране ЕС? Похоже, что это даже не дилемма. Надеюсь, к проверке собственно Спутника и контрактов на его использование теперь в мире будут относиться серьезнее.
Если честно, я продолжаю думать, что неразбадяженный Sputnik V вполне рабочая вакцина (всё-таки Lancet). И вот тут вопрос к россиянам: НА-ХУ-Я? Вот какой был смысл поставлять РАЗНЫЕ препараты?
Я, конечно, видел статьи о том, что у русских есть проблемы с масштабированием и логистикой по этой теме и вообще, что на местах полный бардак, но предполагаю что дело не только в этом.
Просто любая логика совершенно не работает с этими мудаками. И вспоминается, конечно, вот эта байка-быль (еще со времён до войны с Россией):
"...фраза, услышанная мною сегодня утром от 80-летнего философа и востоковеда Александра Пятигорского.
(Тихо, задумчиво) "Главная особенность России — не воровство, не коррупция, не глупость, не злоба... (переходя на еле слышное бормотание) не хамство, не тщеславие, не невежество. Главная особенность России (вдруг переходит на крик) — ЭТО ХУЙНЯ! ВСЯКАЯ ХУЙНЯ!!! "
 

d324co

Well-Known Member
Де на Сумщині виявили 677 нових випадків COVID-19?
10:26 / 10 апреля 2021

За минулу добу COVID-19 підтвердили у 677 осіб (Білопільський р-н – 13, Буринський р-н – 2, Великописарівський р-н – 4, Глухів – 34, Глухівський р-н – 9, Конотоп – 6, Конотопський р-н – 1, Краснопільський р-н – 2, Кролевецький р-н – 12, Лебедин – 8, Лебединський р-н – 4, Липоводолинський р-н – 36, Недригайлівський р-н – 12, Охтирка – 7, Охтирський р-н – 8, Ромни – 47, Роменський р-н – 11, Суми – 383, Сумський р-н – 39, Тростянецький р-н – 19, Шостка – 12, Шосткинський р-н – 2, Ямпільський р-н – 6). Про це повідомляє Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України.
Кличко закликав Кабмін запровадити тотальний локдаун: Шмигаль запропонував йому звільнитися

Про це він заявив .
Кличко виступив за запровадження локдауну “з обмеженням пересування між регіонами”.
“Україна сьогодні — у трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19… Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб Уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, ще й в умовах відсутності масового вакцинування, на країну чекає катастрофа. Тому я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну! Справжнього. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил“, – наголосив Кличко.
Він додав, що багато людей зараз не дотримуються протиепідемічних правил, “хочуть їздити в громадському транспорті, працювати в офісах, а не дистанційно, гуляти натовпами без масок, влаштовувати вечірки, їздити гуляти в інші міста”.
“Відбувається безконтрольне поширення вірусу і його міграція країною!” – додав Кличко.
 

d324co

Well-Known Member
В Білопілля він вже прийшов...
.
У Білопільській лікарні в палаті на трьох хворих – дві кисневі точки. Дихають по черзі
11:06 / 10 апреля 2021

Так почав розмову про кількість хворих і можливість надати всім медичну допомогу головний лікар Білопільської лікарні Юрій Мартиненко.
– Я особисто щодня отримую кілька дзвінків: «Заберіть хворого в лікарню», «Переведіть на кисень», «Покладіть у кращу палату»… Я відповідаю: «Прийдіть самі і покажіть, на чиє місце покласти чи кого від’єднати від кисню…
You must be registered for see images

Пік захворюваності на коронавірус на Білопільщині ще не наблизився, а лікарня вже переповнена. 1 квітня ми облаштували додаткові ліжка і заповнили їх за три години, – продовжує Юрій Мартиненко. – І якщо поставимо ще 20 ліжок, то за добу знову не вистачатиме місць. Дуже багато людей потребують госпіталізації, а можливості лікарні – обмежені. В принципі, поставити ліжка ми можемо і в коридорах, але медичного персоналу лікувати хворих не вистачає вже зараз. Тож про додаткові місця годі й говорити… Ми вже відкрили всі можливі відділення для лікування коронавірусних хворих. Торік у такий же період у квітні у нас був один хворий. І пам’ятаєте, як тоді всі береглись, носили дезинфектори, маски, рукавички, бахіли, мили під’їзди, поливали вулиці і робили багато й справді корисного і зайвого, як на мою думку. Згадайте: один хворий на місяць – і скільки було галасу!!!

Зараз на 75 ліжках лежить 77 хворих! Вдома лікується до трьохсот. І щось не чую криків та істерик: «Вірус. Небезпека. Біда!»
– Ми заспокоїлись чи пройшли так званий «поріг болю», тобто, як кажуть, «втомилися від проблеми»?
– Так, це помітно в суспільстві. Якщо і «втомилися» чи «все дістало», то тільки не нас. Лікарям якраз найкраще зрозуміло, що відбувається. Розуміють це і хворі, й їхні родичі. А всі інші якось відсторонилися від проблем лікарні й хвороби. Доводиться часто чути: «Та вже набридло слухати про той коронавірус, скільки можна, це все придумано навмисне». Це до того часу, поки родич чи він сам не потрапляє у лікарню. Тоді: «Біда! Рятуйте! І місце знаходьте. І щоб з киснем. І щоб лікар щогодини навідувався. І щоб все було зручно».

А уявіть, що медичній сестрі інфекційного відділення, яких у нас уже три, за зміну треба поставити до 50 крапельниць! І це в захисному костюмі. І не просто підключити голку, а й перевірити стан хворого, зробити уколи, інші призначення. Госпіталізовані хворі, кожен із великим ступенем тяжкості, мають і свій характер, і поводяться по-різному. Один вимагає, щоб йому цілодобово робили якісь процедури, сам собі щось призначає, бо надивився телевізор, наслухався родичів і знайомих. Інший навпаки – відмовляється вживати пігулки, не виконує призначення. Хтось плаче, хтось скаржиться… Крім фізичного навантаження, всі ми витримуємо і велике психологічне.
Зараз у трьох відділеннях працює фактично чотири бригади медиків. Нагадаю, що торік у вересні ми переобладнали в інфекційне відділення колишнє дитяче, бо два поверхи інфекційного заповнювалися дуже швидко. З березня цього року вимушені були перепрофілювати для лікування ковідних хворих терапевтичне відділення. Проблема в тому, що вхід у відділення, де лікуються інфіковані хворі, повинен бути окремий. Відкрили фактично пожежний вихід, який веде на четвертий поверх, відокремили рух хворих від місць загального користування і заходимо туди, в терапію, вже з вулиці.

– А що з лікарями?
– Мобілізували всіх лікарів для надання допомоги ковідним хворим: і терапевтів, і хірургів, і невропатологів. Цілодобово чергує анестезіолог. Не перебільшую: у нас відбувається справжня мобілізація. Ми знімаємо з чергувань у інших відділеннях медсестер, молодший персонал, і всіх – у інфекційне.
Відступати нікуди! Ми щодня відмовляємо в госпіталізації. Кладемо лише найважчих хворих, яким треба лікарський догляд. Більшість із них – кисневозалежні.
З
 

d324co

Well-Known Member
У них шо, только тяжелые? Я, когда имел несчастье лежать в ковидном отделении, у нас в палате из шестерых пациентов ни кто не был на кислороде.
В больницу сейчас только тяжёлых и критически тяжёлых. Остальных - на амбулаторное. То есть ходить в аптеку, поликлинику, на рентген...
 

d324co

Well-Known Member
Підприємцям дозволили працювати в "онлайн " режимі, тобто покупець дзвонить, продавець підбирає товар, виносить, розраховуються, все - не заходячи у приміщення. Працювати можна, але вони не хочуть!!! Вони хочуть мітингувати і вимагати...


"Не хочу быть столбовою дворянкой.
А хочу быть вольною царицей!!!"

У центрі Сум підприємці перекрили дорогу (фото)
13:13 / 10 апреля 2021

Сьогодні, 10 квітня, біля універмагу “Київ” мітингують підприємці.
Протестуючі люди перекрили дорогу, патрульні забезпечують безпеку дорожнього руху та організовують об’їзд транспорту. Відповідні фото виклали у фб-групі Sumy24.
Наразі вулиці Покровська і Кузнечна обмежені для руху автівок.
 

d324co

Well-Known Member
Их же нужно суммировать. Заболевший - это потенциальный носитель иммунитета. Осталось только выжить. И ближайшие полгода можно не прививаться.
Нажаль, виживуть не всі, та ще й іммунитет буде тільки до того штаму, яким перехворів...
 

d324co

Well-Known Member

LevAris

Well-Known Member
В больницу сейчас только тяжёлых и критически тяжёлых. Остальных - на амбулаторное. То есть ходить в аптеку, поликлинику, на рентген...
Ну как тяжелых? С пневмонией. Но пневмония не означает использование кислорода.
 
Зверху