ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Европе не была нужна Украина. Европе была нужна Турция...
Вспоминает профессор Нью-Йоркского университета

Профессор Нью-Йоркского университета Георгий Дерлугьян:
«Когда стало ясно, что оранжевая революция на Украине победила, я спросил в Чикаго одного видного политика из Евросоюза, сколько времени понадобится на интеграцию Украины в Евросоюз. Он сказал:
«Нисколько. Её там не будет. Это страна со слишком образованным стареющим населением, огромным, энергоёмким промышленным производством образца 1930-50-х годов. Очень много денег потребуется, чтобы разобрать эти заводы. Нам не нужна Украина, нам нужна Турция. Но убедить наше население по культурным причинам, что им нужны молодые турецкие рабочие, которые следующие 20 лет будут оплачивать их пенсии, совершенно невозможно».
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 03.05.2020
18:39 - 3.05.2020

Сьогодні збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню та дали рішучу відповідь на усі злочинні дії противника. Після застосування нашими підрозділами штатного озброєння ворог припинив подальші провокації.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілював наші позиції неподалік Широкиного, та Пищевика.
По околицях Богданівки загарбники вели вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Для припинення злочинної діяльності підрозділи Об’єднаних сил давали противнику результативну та вмотивовану відповідь. Втрати ворога уточнюються.
Два обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Тут по захисниках Оріхового збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.
Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали бойові травмування.
Українські захисники для припинення ворожих дій надали жорстку відповідь. Відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, окупанти відмовились від подальшої активності. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами.
На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
2 травня збройні формування Російської Федерації 23 рази порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених до розміщення на лінії зіткнення мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Авдіївка, Гнутове, Богданівка, Старогнатівка, Кам’янка, Мар’їнка, Піски, Хутір Вільний, Оріхове, Південне, Кримське, Південне та Новоолександрівка.
За даними розвідки, 2 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше двох поранили.
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 2 крадіжки, 3 факти незаконного поводження зі зброєю та 3 факти незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 31 адміністративне правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 3 особи. У зворотному напрямку лінію розмежування громадяни не перетинали.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 

Murchik

я выиграл акцию-Бан 10лет
Мене пограбували, – Коломойський за підтримки Портнова піде в ЄСПЛ
01:05, сьогодні

Якщо в Україні ухвалять "антиколомойський" закон, то олігарх Коломойський – колишній власник "Приватбанку" – звернеться до Європейського суду з прав людини, оскільки в Україні вже судитися не матиме права. А допомагатиме йому в цьому колишній голова АП Януковича Андрій Портнов.
You must be registered for see images

Олігарх Ігор Коломойський планує звертатися до Європейського суду з прав людини, а допомагати в цьому йому буде колишній голова Адміністрації Президента часів Віктора Януковича та юрист Андрій Портнов. Про це сам Ігор Коломойський розповів
Річ у тім, що Коломойський як колишній власник "Приватбанку", який у 2016 році, не зможе вимагати повернення банку або компенсації за нього в українських судах, якщо ухвалять так званий "антиколомойський" закон.
А ця перспектива цілком реальна, адже усі 16 тисяч правок, які до закону подали для затягування процесу, профільний комітет ВРУ вже проглянув, а у раді сам законопроєкт будуть
Коли ухвалять закон ("антиколомойський" – 24 канал), тоді вже буду звертатися (до ЄСПЛ – 24 канал). Ми обговорювали (звернення до ЄСПЛ з Андрієм Портновим) – так, побіжно. Чому до нього (звернувся – 24 канал)? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав, у нього були клієнти в його адвокатському об’єднані й він усе виграв,
– розповів Коломойський.
Він додав, що ухвалення закону про банки на якийсь час віддаляє судову боротьбу за "Приватбанк" в Україні, але водночас і відчиняє двері до Європейського суду з прав людини.

"Мене пограбували. Цей закон закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості для відновлення справедливості вичерпані. І я можу звертатися до Європейського суду", – наголосив Коломойський.
Портнов, до речі, з цього приводу зробив коментар якось. Напевно я до нього звернуся, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вирок Європейського суду, що націоналізація була незаконною і треба все повернути,
– заявив олігарх.
"І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками попередньої у цьому питанні", – підсумував свою позицію Коломойський.

Що не так між державою Україна, " " та
  • 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ та акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію банку через його неплатоспроможність.
  • Однак згодом Коломойський заявив, що націоналізація відбулася незаконно. Зараз у різних інстанціях, серед яких і міжнародні, тривають суди як за позовами юристів Коломойського, так і за позовами державного "Приватбанку".
  • У 2020 році питання закону про банки стало одним із надактуальних в Україні. Ухвалення цього документу, поруч із законом про ринок землі, є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду до України, без якої неможливо погодити нову програму кредитування на 5 – 8 мільярдів доларів.
  • Закон про землю Рада схвалила у другому читанні 31 березня після тривалого (на два місяці) затягування правками – таких було 4018. А 30 березня Рада ухвалила у першому читанні "антиколомойський" законопроєкт, який унеможливлює повернення націоналізованих банків колишнім власникам.
Хто такий та чому він скандальний?Це колишній нардеп та член команди президента-втікача Віктора Януковича. В Україні проти нього відкривали кримінальні провадження за державну зраду. Портнов перебував і під санкціями ЄС, але його вилучили зі списку, коли він виграв у судовій справі "Портнов проти Ради ЄС".

Андрій Портнов відомий своїми скандальними висловлюваннями, особливо на адресу журналістів. Наприклад, у серпні 2019 року він вибухнув образливими словами у бік видання "Новое время", кілька разів назвав його "помийним", а головного редактора "тупим". Також Портнов називав помийними ямами "Громадське", "Радіо Свобода" та "24 канал".
просто оставлю это
You must be registered for see medias
, вдруг кто забыл или не видел.
 

Loner

Well-Known Member
Накануне допроса мэра Черкасс в город введена военная техника. Видео
23:33,
You must be registered for see images


Накануне допроса мэра Черкасс, самовольно отменившего карантин, в городе появилась военная техника. Фото: Twitter / ukrmilitary

На улицах Черкасс появилась военная техника и Нацгвардия. Произошло это накануне протеста в поддержку городского главы Анатолия Бондаренко.
Об этом на своей странице в Facebook написал активист Станистав Коломыец.
"Сегодня днем я опубликовал призыв к людям прийти завтра под Главное управление Нацполиции в Черкасской области, где должен был состояться допрос городского головы Анатолия Бондаренко, и выразить ему свою поддержку. Однако меньше чем через час после моей публикации допрос отменили, "перенеся на неопределенный срок" - очевидно испугались массовой акции", - рассказал он.
По словам активиста, спустя несколько часов на улицах города появилась военная техника Нацгвардии. Одна из машин остановилась около его дома. Во время диалога с мужчиной внутри машины оказалось, что бойцы усиливают патрулирование, однако причину не назвали.


Накануне допроса мэра Черкасс, самовольно отменившего карантин, в городе появилась военная техника. Видео: Facebook / Станистав Коломыец
Позже на официальной странице Черкасской ОГА в Facebook руководителя ГУНП в Черкасской области Виталия Куратченко, который объяснил ситуацию.
"Каждый день (и сегодня не исключение) Нацгвардия совместно с полицейскими привлекаются с 16.00-22.00 на мероприятия публичной безопасности. Еженедельно руководство ГУНП подписывает график плановых дежурств. Это обычная практика, дополнительных сил на улицах города нет", – говорится в сообщении на странице Черкасской ОГА в Фейсбук в воскресенье вечером.
 
  • Haha
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
Парасюк признал, что его группа вела огонь по милиционерам на Майдане 20 февраля 2014 года

07:53,

Бывший народный депутат Украины Владимир Парасюк, , признал, что его группа вела огонь против милиционеров 20 февраля 2014 года. Причем, по его словам, одно и то же оружие передавалось из рук в руки, чтобы таким образом повязать всех в участии в стрельбе.
Об этом Владимир Парасюк сообщил в авторской программе Дмитрия Гордона.
"Когда 20-го числа начали просто расстреливать людей, уже нужно было отвечать на этот расстрел... Люди взяли ответственность. Многих ребят, которые там со мной были, уже в живых нет, потому что они погибли в АТО. Какая агентура? Какие спецоперации? По нам стреляют, а мы что, должны флагами махать? Ну так не бывает. И когда вы у меня спросите, почему они не могут ничего доказать... А что доказывать? Если одно оружие передавалось нескольким людям, потому что была такая договоренность: "Ребята, если мы несем ответственность, то все вместе. Я говорю это впервые: я своими глазами видел, как брали оружие: "Дай я выстрелю, чтобы, если будут нас за это наказывать, нас были сотни". Это, Дмитрий, правда", - говорит экс-нардеп.
Отметим, что, по данным прокуратуры, которые были зафиксированы уже после Майдана, первыми огонь утром 20 февраля 2014 года как раз и начала группа Парасюка. К тому времени, со стороны правительственных сил огонь против майдановцев не велся. Таким образом, стрельба со стороны группа Парасюка и спровоцировала дальнейшую бойню в тот день на Майдане.
 

Loner

Well-Known Member
Зеленский вводит в Черкасси нацгвардию

4 мая, 2020

You must be registered for see images


Представитель местного совета города, главный муниципальный инспектор города Станислав Коломиец считает, что центральная власть боится массовой акции в поддержку мэра Черкасс.
На улицах города Черкасс, где с 1 мая местные власти пошли на ослабление карантина, местные жители заметили военную технику и военнослужащих Нацгвардии. В частности, это зафиксировал на видео и разместил на Facebook главный муниципальный инспектор города Станислав Коломиец.
«Вечером на черкасских улицах появилась техника Нацгвардии, полностью набитая бойцами. Один из таких грузовиков я заметил возле моего дома, и поинтересовался у них, в связи с чем такое невиданное ранее усиление? Ответили, что «патрулируют», — сообщила представитель местного совета города.
По его словам, ранее днем он опубликовал призыв к людям прийти завтра под главное управление Нацполиции в Черкасской области, где должен был состояться допрос городского головы Анатолий Бондаренко, и выразить ему свою поддержку.
Сотни людей были готовы приехать. Однако менее, чем через час после его публикации допрос отменили, «перенеся на неопределенный срок».
Коломиец полагает, что вероятно, власть испугалась массовой акции.
Ранее, 2 мая городской голова Черкасс Анатолий Бондаренко в комментарии «Украинской правде» озвучил аналогичное мнение по поводу отношения центральной власти к представителям местного самоуправления. В частности, он сказал, что центральная власть боится мэров областных центров.
Напомним, 30 апреля городские власти Черкасс значительно ослабили карантин, разрешив с 1 мая посещение парков и зеленых зон, а также работу большинства магазинов.
Глава Министерства здравоохранения Максим Степанов осудил такое решение, а министр внутренних дел Арсен Аваков заявил, что реагирование на ослабление карантинных мер в Черкассах будет жестким.
Правоохранители вызвали на допрос мэра Черкасс Анатолия Бондаренко из-за преждевременного смягчения карантина в городе, введенного ранее в связи с распространением коронавируса Covid-19. Прокуратура Черкасской области взяла на контроль расследование дела против местных чиновников, которые распорядились преждевременно отменить ряд карантинных мероприятий.
 

Loner

Well-Known Member
Парасюк рассказал, кто его спасал при Порошенко от посадки за расстрелы на Майдане

08:09,

Бывший народный депутат Украины Владимир Парасюк, , сказал, что за это ему грозило тюремное заключение еще во времена Порошенко. Но избежать посадки удалось благодаря заступничеству экс-генпрокрора Юрия Луценко.
Об этом Владимир Парасюк рассказал в авторской программе Дмитрия Гордона.
"Знаете, почему Порошенко меня не посадил просто за Майдан? Потому что они же тоже версию рассматривали, что я там убийца, который ходил с автоматом и расстреливал всех направо и налево. Потому что - а куда это вставить? Ну хорошо, он там побеждал на Майдане. А тогда кто ты такой, Порошенко? Вот чувак там стрелял, а ты кто тогда такой? Да, значит, Майдан победил не благодаря тебе, а благодаря этим ребятам, которые не побоялись пойти на какие-то такие меры, за которые могут понести определенную ответственность? Понимаете?" - объяснил Парасюк.
По его словам, ему несколько раз могли объявить подозрение, но "всегда от этого подозрения убегали".
"Луценко набирал и говорил: "Я вам там всем не знаю, что сделаю. Быстро спрятали эти папки - и пусть лежат". Потому что вы себе представляете, как во времена Порошенко объявляют подозрение майдановцу за то, что он противостоял "Беркуту"? Это равносильно самоубийству, просто взять и самого себя застрелить", - рассказал Парасюк.
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 04 травня 2020 року
07:09 - 4.05.2020

За минулу добу збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Наші військовослужбовці рішуче відповіли на усі ворожі обстріли та продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню. Підрозділи Об’єднаних сил завжди готові негайно реагувати на будь-які загрози з боку окупантів.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстрілював наші позиції біля Широкиного.
По околицях Богданівки загарбники двічі вели вогонь – з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Неподалік Авдіївки, Кам’янки та Пищевика російські збройні формування застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Біля Старогнатівки ворог двічі застосовував стрілецьку зброю.
Утримуючи оборону наші військовослужбовці діяли рішуче – давали ворожим підрозділам гідну відсіч та жорстко припиняли злочинні дії окупаційних військ.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" по захисниках Оріхового збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів 82-го калібру, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали околиці Кримського.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення та троє – бойові травмування.
Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна активність не залишиться безкарною.
За даними розвідки, 3 травня українські військовослужбовці знищили одного російського окупанта та щонайменше одного поранили.
Від початку цієї доби збройні формування Російської Федерації обстріляли наших захисників, які виконують завдання у складі оперативно-тактичного угруповання "Північ". По оборонцях Кримського російські найманці відкривали вогонь зі 120 мм мінометів та станкових протитанкових гранатометів. У відповідь підрозділи Об’єднаних сил оперативно застосовували чергові вогневі засоби.
За поточну добу втрат серед українських захисників немає.
Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
 

Loner

Well-Known Member
Карантинний шкандаль: Черкаська ОДА оскаржуватиме в суді рішення міськвиконкому
09:00 - 4.05.2020

Черкаська обласна державна адміністрація підготувала позов про скасування рішення Черкаського міськвиконкому щодо послаблення карантину.
Про це повідомила пресслужба Черкаської ОДА.
«У заяві йдеться про скасування рішення як такого, що суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14 від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України)», - йдеться у повідомленні.
Також Черкаська ОДА подала заяву із вимогою призупинити рішення про послаблення карантину до розгляду справи, аби «не допустити розповсюдження Covid-19».
Як повідомлялося, Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив знімок, на якому нібито знято листування з першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим щодо ситуації навколо виходу з міста карантину.
Раніше виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції й квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.
 
Зверху