Коронавірус. Обговорення стану в місті.

  • Автор теми VIB
  • Дата створення

Glucker

Здесь был статус
25.03.20 13:38
Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій Україні на 30 днів (оновлено)

Кабінет міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні терміном на 30 днів.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну 25 березня, передає .
Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні і перевів у режим надзвичайної ситуації Єдину державну систему цивільного захисту.
Режим надзвичайної ситуації запроваджується терміном на 30 днів, до 24 квітня.
Раніше Кабмін

"Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві", - заявив Шмыгаль.

"Додатково до цього рішення Кабмін постановив:

☑ належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
☑ залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
☑ усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
☑ надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги", - додав Шмигаль.
Так це режим надзвичайної ситуації, а не надзвичайний стан. Надзвичайний стан дає право обмежувати переміщення і т.д. (якщо це буде вказано у відповідному рішенні при його прийнятті), а режим надзвичайної ситуації таке не дозволяє робити.
 

d324co

Well-Known Member
Так це режим надзвичайної ситуації, а не надзвичайний стан. Надзвичайний стан дає право обмежувати переміщення і т.д. (якщо це буде вказано у відповідному рішенні при його прийнятті), а режим надзвичайної ситуації таке не дозволяє робити.
Не повинен дозволяти. Але, помножений не дурість та безвідповідальність ношої влади, він таке може зробити...
Наприклад зачинити продуктовий ринок, мовляв торгівля там призводить до розповсюдження інфекції... Торгівля в замкненому об'ємі приміщення супермаркетів безпечна, а торгівля на відкритих площадках, де сонячне проміння миттєво вбиває усіх вірусів - небезпечна (((
Торгівля хлібом з кіоску, де продавець і товар захищені від зараження, бо покупці зі своїми вірусами знаходяться під впливом знов таки сонячного проміння - небезпечна, а торгівля хлібом у супермаркетах, де покупці лапають хліб, ледь до половини закритий пакетом - безпечна...
Сьогодні, перед закриттям, встиг купити квашеної капусти, продавець бідкався - увесь товар доведеться знищити... Бо карантин надовго і все зроблене - пропаде...
 

VIB

vib : bash
Модератор
Враховуючи, що Козацьке це далеко не центр цивілізації нашої області, то як мінімум в Конотопі чи Кролевці вже якось невесело. Туди можна попасти тільки через ці населені пункти. Де 76-літня жінка могла його схопити?
 

rfvgy

Ukrainian
А чому Ви так в'їдливо поставилися до цього? Знаєте щось більше? Так поділіться з нами.
Не в"їдливо , а чемно . Якщо викладений ролик ні про що - то витрачати на нього час шкода .
З тієї інформації що була за останні 3 місяці про віруси - мені запам"ятались 4-5 роликів ( наукового спрямування) , кому цікаво - пошукаю , викладу посилання .
Якщо я не помиляюсь , Ваш ролик про конспірологію , а не про коронавірус .
 
  • Like
Реакції: fibo

d324co

Well-Known Member
Черезвычайно полезная статья:

Пара примечательных цитат:

— Ну, надо понимать, что за тесты привезены, и я не знаю, что именно нам привезли. Потому что если это тесты на наличие антител, то они начинают работать с десятого дня болезни. Их актуальную ценность я не очень понимаю, и она сомнительна. Для конкретного больного пользы от нее мало, его нужно лечить уже сейчас, а не ждать десять дней, пока его организм выработает антитела к вирусу. Если речь идет об определении антигена, может быть, и такие быстрые тесты есть, то, конечно, это хорошо. Вот такие тесты нам нужны. Тогда мы сможем тестировать людей на ранних стадиях заболевания, оказывать им помощь, изолировать.
В ряде стран карантин уже принял строгие формы, когда выход людей на улицу также ограничен. Прогулка на открытом воздухе несет какие-либо риски?

— Эти меры — уже продукт страха, наверное. На улице вы не можете заразиться. Там ветер и солнце будут губительно действовать на вирус. Главное — с больными на улице не целуйтесь. А гулять по парку не только полезно, но и нужно, это успокаивает нервную систему, расшатанную карантином.
 

d324co

Well-Known Member
К вопросу скупки туалетной бумаги : как часто мы делаем что то, не зная, как это было задумано изначально

Прислали:
Знакомые, работающие в Китае сейчас, только вчера пояснили мне, что оказывается всему Китаю было рекомендовано носить при себе рулон туалетной бумаги, чтобы каждое соприкосновение с поверхностью было безопасным. Нажал кнопку в лифте и выбросил бумажку, взялся за ручку двери и тоже выброси кусочек бумаги. Это самый дешевый и простой способ. Одноразовыми перчатками можно забыться и почесать нос, да и если их выкидывать, то накладно будет. Именно поэтому китайцы скупали туалетную бумагу. Хорошо, что объяснили. Теперь хоть буду знать, что делать с запасами
 

rfvgy

Ukrainian
Будь ласка викладіть. Буду забагато вдячний за надану інформацію.
Справа в тому, що на даний ролик сам набрів волею випадку, і особисто, подібними питаннями ніколи начебто і не ставив перед собою.
Просто вразила новизна почутого.
Міцного здоров'я Вам!
Відео ютуб-блогерів , журналістів . Простими словами про досить складну тему .

You must be registered for see medias

Про Іспанку (H1N1 , пташиний грип ) :
You must be registered for see medias
це не сімейство короновірусів , але показано наскільки це небезпечні хвороби , та як людство просунулось у вивченні вірусів

You must be registered for see medias
Про коронавірус ,поширення інфекції, економіку та різні розрахунки .

You must be registered for see medias
Інтерв"ю врача-епідеміолога Михайла Фаворова якомусь голубку .

P.S. Були й інші ролики чи інтер"ю , але все не запам"ятаєш . Шось більш інформативне , щось меньш .
P.P.S. Дивитись чи ні вирішуйте самі .
За справжньою інформацією звертайтесь до СПЕЦІАЛІСТІВ ВІРУСОЛОГІВ , ЛІКАРІВ .

Бажаю здоров"я !
 

ASS

/-\| )/-\|\/|
Станом на 18.00, сьогодні, 25 березня, заступник Сумського міського голови Максим Галицький повідомив , що жінка, у якої підтвердили коронавірус, приїхала до Сум із Чехії, із Праги.
Їй 49 років, вона повернулася в Україну 10 березня. Через 9 днів звернулася до сімейного лікаря, 23 березня її госпіталізували. Сьогодні Сумський лабораторний центр підвердив, що у жінки коронавірус.
 

Udaff4eg

Well-Known Member
Нормально так, 2 недели по городу погуляла и тут коронавирус подкрался. Ждем теперь волну
 
Зверху