Володимир Зеленський Президент України

LevAris

Well-Known Member
да вот и я говорю,что клоун-наркоман в кресле Президента Украины - это капец.
"Капец"... - очень нетипичный жаргон,для того,которому "под 50".Хотя...Для адептов Зе! вполне типичный
Не, наркоман тут больше тот, кто каких то сверчков слышит. Это и есть тот самый капец.
 

arnisumy

Well-Known Member
11.09.19 09:31
Президент Чехії Земан планує обговорити із Зеленським питання "визнання автономії русинів у складі України"

Президент Чехії Мілош Земан прийняв у Празькому Граді делегацію з семи осіб, які, за їхніми словами, "представляють інтереси русинів, які домагаються автономії в складі України".
Як інформує із посиланням на " , про це повідомляє видання Deník N.
Прийом був символічно приурочений до сторіччя підписання Сен-Жерменського договору: 10 вересня 1919 року цією міжнародною угодою підтверджувалося приєднання до Чехословаччини Підкарпатської Русі - території Закарпаття, на якій проживали і проживають русини.
За повідомленням видання, президент Чехії погодився виступити посередником між Києвом і закарпатськими русинами, які, за їхніми словами, вимагають свого офіційного визнання як окремого і статусу автономії для своєї території. Мілош Земан пообіцяв обговорити це питання з новим президентом України Володимиром Зеленським. При цьому президент підкреслив, що зміна системи централізації - виключно внутрішня справа України.
Посол України в Чехії Євген Перебийніс, відповідаючи на питання журналістів, повідомив, що активісти, які виступають від імені русинів, "займаються не тільки своєю культурою і мовою, але і подальшою дестабілізацією нашої країни, яка на сході вже бореться з проросійськими сепаратистами і агресією з боку Росії".
"Русинське питання - це не питання національності, а політичний проєкт, який значною мірою підтримує, просуває і фінансує Кремль із метою дестабілізації ситуації в Україні, насамперед у Закарпатті", - заявив дипломат.
При цьому глава українського диппредставництва відмовився коментувати факт зустрічі з русинською делегацією президента Чехії.
Зазначається, що в складі делегації, яка прибула до Праги, був священник Дмитро Сидор, який раніше отримав умовний термін за посягання на територіальну цілісність України. ЗМІ повідомляли, що діяльність Дмитра Сидора фінансується Кремлем для дестабілізації ситуації в Закарпатті.
Крім нього, на зустріч приїхали Михайло Тяско і Василь Джуган - підприємці, що давно проживають у Чехії і підтримують тісні контакти з президентом країни. Обидва бізнесмени входили в передвиборний штаб Мілоша Земана і супроводжували його в поїздці до Росії.
Прессекретар президента Земана Іржі Овчачек прокоментував підсумки зустрічі: "Пан президент підкреслив, що повністю підтримує територіальну цілісність України. Його слова - лише констатація змісту Мінських домовленостей. Зміна централізації, яку вони припускають, - цілком і повністю внутрішня справа України. В цей процес пан президент у жодному разі не буде втручатися".
Нагадаємо, Президент Чехії Мілош Земан відомий своєю проросійською позицією і скандальними заявами. У червні він сказав, що Україні потрібно змиритися з тим, що Росія окупувала Крим.
 

arnisumy

Well-Known Member
17.09.19 08:09
Офіс Президента хоче запровадити національну прескарту і не пускати журналістів без неї на заходи, - журналіст Щербина

На установчих зборах Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті України прозвучала ідея ввести національну прескарту. Журналістів зможуть позбавляти цього документа "за проступки".
Про ідею введення національної прескарти розповів у своєму головний редактор "РБК-Україна" Сергій Щербина, інформує . Він 16 вересня побував в Офісі Президента на установчих зборах Ради з питань свободи слова та захисту журналістів.
"Цей документ, як я зрозумів з обговорювання, покликаний давати статус журналіста, а за проступки такого статусу можна позбавити. Легко припустити, що за принципом наявності національної прескарти буде даватися акредитація в парламент, на події за участю президента тощо" , - повідомив Щербина.
Запровадження такого документа загрожує негативними наслідками, вважає журналіст.
"Я категорично проти такої ініціативи, яка неминуче призведе до появи "святої інквізиції". Або в державному образі, або у вигляді якоїсь профільної "комсомольської" організації, або їхнього міксу. До яких потім потрібно буде ходити на поклін за званням будинку високої культури побуту. Фактично, це механізм регулювання професії, який хтось неминуче осідлає", - написав Щербина.

Він додав, що на зборах звучала апеляції до досвіду Туреччини, де така карта існує.
"Дуже хочеться запитати про досвід Саудівської Аравії. Там, як ми знаємо, теж багато чого є", - підсумував журналіст.
Як раніше повідомляв у понеділок, 16 вересня в Офісі Президента . До складу Ради увійшли 15 членів: шість представників медіа, шість представників медійних громадських організацій, а також по одному представнику від Офісу Президента України, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України.
 
Зверху