Воєнний стан

rfvgy

Ukrainian
Воєнний стан: засідання Ради почнеться через 15 годин

26 Листопад 2018, 01:27

На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України і звернення президента України Петра Порошенка, на понеділок, 26 листопада буде скликано засідання Верховної Ради.

Про це заявив голова парламенту Андрій Парубій. Він додав, що засідання почнеться о 16:00, через 15 годин після рішення РНБО.

Прийти на засідання депутатів також закликала і віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.



Як повідомляло Радіо Свобода, 26 листопада після опівночі на засіданні Ради національної безпеки та оборони було ухвалене рішення про підготовку до .

Президент України, верховний головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко заявив, що, відповідно до Конституції, підтримує рішення військового кабінету звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути запровадження воєнного стану в Україні.

Російські прикордонники ввечері, 25 листопада, відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських сил ЗС України, є шестеро поранених. У ВМС повідомили про три захоплені українські судна. У Росії заявили про «провокацію Києва». В Генштабі повідомили, що станом на початок доби 26 листопада доля українських військових і кораблів невідома.

У Росії після нападу російських військових і прикордонників на три українські кораблі і захоплення їх із застосуванням вогню на ураження, внаслідок чого були поранені, за даними на цей час, шість українських військових моряків.

Європейський союз до стриманості для деескалації напруження в Керченській протоці, а від росіян вимагає відновлення свободи руху в Азовському морі. Ввечері 25 листопада НАТО заявило, що біля Керченської протоки та закликає до стриманості й деескалації напруження.




Ну зачекаємо що там Верховна Раде проголосує ...
 

d324co

Well-Known Member
Який військовий стан? У більшості "народних" бізнес у рашці...
Не буде ніякого стану, окрім стану непевності, мутної води.
 

d324co

Well-Known Member
Для этого всё и делается...
26.11.18 00:34
Порошенко поддержал введение военного положения
Теперь решение должны поддержать депутаты. Завтра Верховная Рада соберется на экстренное заседание.


Президент Украины Петр Порошенко на экстренном заседании СНБО поддержал решение о введении военного положения, сообщает .
Саме так, прямо ї сказано
"Это не означает, что Украина будет проводить какие-либо наступательные операции", – заявил президент.

По словам Порошенко, также решение не означает какого-либо изменения действий ВСУ в зоне ООС на Донбассе. И не предусматривает срочной мобилизации.
Бізнес з рашкою не припиниться, маршрутки "в москву" як їздили, так і їздитимуть, навіть точку продажу россійських контрабандних цигарок на центральному ринку не прикриють.
Такий собі "военний станчик" лайт-версія.
Може хоч бігборди із рекламою "нового курсу" познімають.
Та нє, ще курс гривні стрибне до 30...50...
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Сегодня, 11:32
Риск военного положения ударил по украинским акциям и евробондам
Стоимость отечественных компаний и ценных бумаг снижается на западных биржах

Курс наиболее ликвидных акций украинских компаний, торгуемых на зарубежных площадках, снижается перед назначенным на 16:00 .

В частности, акции не которых компаний на Лондонской фондовой бирже (LSE) за первые 20 минут торгов в понедельник упали на 2,14%. Снижение наблюдается также на Варшавской бирже.

Котировки еврооблигаций Украины в понедельник утром резко снижаются в стоимости на новостях о нападении российских военных на украинские корабли в Керченском проливе и возможном введении в стране военного положения.

По данным системы Bloomberg, в отрицательной динамике лидируют евробонды Украина-32 – стоимость ценных бумаг к 10:35 по киевскому времени просела на 1,295 процентных пункта (п.п.) – до 80,043% номинала, Украина-24 – на 1,177 п.п., до 90,158% номинала и Украина-25 – на 1,158 п.п., до 88,427% номинала.
 

rfvgy

Ukrainian
26.11.18 15:14
Порошенко підписав указ про введення воєнного стану в Україні

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".


Відповідний указ президента №390/2018 від 26 листопада 2018 року оприлюднено на президента, інформує

Це рішення РНБО додається без пункту 12, який є секретним.

Дивіться також на "Цензор.НЕТ":

Указ набуває чинності з дня його опублікування. Контроль за виконанням рішення РНБО покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.



26.11.18 15:38
Комітет ВР з нацбезпеки підтримав уведення воєнного стану

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони розглянув і підтримав проект Закону України про затвердження Указу Президента України про введення воєнного стану


Як передає відповідне рішення було ухвалено одноголосно на сьогоднішньому позачерговому засіданні.

 

d324co

Well-Known Member

Сьогодні о 16:28•Уніан




Кравчук, Кучма і Ющенко не підтримують Порошенка у рішенні запровадити воєнний стан / фото прес-служба АП

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко висловилися щодо доцільності введення введення воєнного стану у зв'язку з агресією Росію у Керченській протоці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні трьох екс-президентів до Верховної Ради, яке перед позачерговим засіданням парламенту оголосив Кравчук.

У документі, зачитаному першим президентом, висловлювалися сумніви щодо оголошення воєнного стану, як найкращої відповіді на агресивні дії росії у морі.

Зазначалося, що оскільки воєнний стан "обмежує права і свободи громадян" і є ризик щодо створення хаосу у державі, президенти висловлюють сумнів щодо доцільності таких дій.

Читайте такожЗ’явився текст указу Порошенка про воєнний стан в Україні

"Чи виправдані ці ризики? Чи допоможе реальному протистоянню агресору? За 5 років були ситуації, коли введення воєнного стану було доцільним і можливим - захоплення Криму, Дебальцівський та Іловайський котел, де були тисячі загиблих", - зачитав Кравчук.

Він додав, що наразі велика частина суспільства вважає, що подібні дії є загрозою демократії, чим може скористатися ворог.

На думку трьох президентів, якщо депутати вирішать що воєнний стан можливий, то вони мають скасувати норму про відміну виборів та обмеження прав і свобод людей.

"Верховна рада вру має ухвалити постанову про проведення виборів 31 березня 2019 року. Настав момент, коли від мудрості народних обранців залежить доля держави", - процитував Кравчук спільну заяву.

Перший президент зазначив, що питання введення воєнного стану не треба було затягувати до моменту, коли на носі вибори, щоб не сіяти підозри і не сіяти хаос у суспільстві
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
А ще Україна парламентсько-президентська республіка .
Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Про надзвичайні заходи щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".
Це розуміти як введення воєнного стану в Україні указом Президента ?? чи це тільки пропозиція ??
 
Зверху