Застройка в городе Сумы

Fil 74

Well-Known Member
Сумчанин Андрій Пархоменко, поспілкувавшись із працівниками концерну «NICMAS», дізнався, що конструкція прибудови уже зараз просіла. Про це він написав у Фейсбуці, закликаючи користувачів соцмережі ділитися інформацією з цього приводу
You must be registered for see images


Пост Пархоменка підтримали десятками лайків, репостів і коментарів, що лише підтвердило суспільний резонанс і обурення скандальним будівництвом.

“Как можно на металлических стойках, которые держали крышу парковки!!! построить еще 3 этажа?? Возле стоек раздолбали асфальт, залили это дело цементом и вуаля, новый фундамент готов…Остается ждать страшных последствий”, – коментує Діана Харченко.

Юрій Тищук зауважує, що деформації є також і всередині універмагу: “Цей універмаг “просів” і в основній частині будівлі. Мало хто про це знає. Хто хоче – зверніть увагу на металеві стяжки по периметру з боку будинку одягу”.

Нові члени архітектурно-будівельного контролю за зверненнями СБУ та управління містобудування провели позапланову перевірку і знайшли порушення.

“Були порушені положення Закону України про регулювання містобудівної діяльності в частині отримання дозволу на проведення підготовчих та будівельних робіт”, – пояснив заступник начальника управління ДАБК Валерій Скоромний.

Власники забудови оскаржили у суді припис на усунення порушень та зупинення будівельних робіт. Нині триває апеляція. Якщо вона не визнає перше рішення суду незаконним, архітектори збираються подавати заяву до Верховного суду, щоб заборонити прибудову до торгівельного центру.

Джерело:
 

Fil 74

Well-Known Member
Нещодавно виконавчий комітет Сумському міської ради підтримав електронну петицію Михайла Пильова «Заборонити подальше розширення універмагу «Київ».
Члени виконкому врахували результати позапланової перевірки виконання підготовчих і будівельних робіт з будівництва (монтажу) нових конструкцій на об’єкті, проведеної управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради у вересні 2017 року, якою виявлено правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Рішення передбачає ненадання управлінням архітектури та містобудування Сумської міської ради ТОВ СУБП «Укртехносинтез», власнику торговельно-розважального центру «Київ» по вул. Кооперативна, 1, містобудівних умов та обмежень на реконструкцію торговельно-розважального центру, пов’язану зі збільшенням зовнішніх габаритів об’єкту, що не відповідають планувальним обмеженням, встановлених містобудівною документацією.
 

d324co

Well-Known Member
от, блин, придется еще больше бабла занести...

интересно, хоть кто нибудь сомневается, что стройка будет продолжена???
 

d324co

Well-Known Member
По-крайней мере утеплитель (минвату) уже с пристройки убрали.
Вы давно мимо проходили?
Или я пропустил, когда убирали, или никто не убирал. Все лежит, и рабочие есть (как минимум - один)
You must be registered for see images attach
 

Fil 74

Well-Known Member
Вы давно мимо проходили?
Или я пропустил, когда убирали, или никто не убирал. Все лежит, и рабочие есть (как минимум - один)
Да... Когда-то проезжал, краем глаза заметил, что наверху движуха- убирают минвату. Оказывается они ее просто в одну в одну кучу сложили...
Что касается рабочего- либо это очень ленивый , либо очень уставший рабочий))), но скорей всего это охрана.
Предполагаю, что ту вату начал кто-то тырить, вот и назначили смотрящего за ватой)
 

fotik

Active Member
Уже начали возводить каркас внешних стен из профилей и монтировать в него листы с минеральной ватой. Так что, видимо, хозяева объекта клали на все запреты дальнейшего строительства и на мнение многих горожан.
 
Зверху