Газовый счётчик - сомнения .

Alexsandr

Well-Known Member
а по моему ( и не только ) мнению задержка квитанций нужна для того , что бы снять субсидию - типа вы ж во время ( а это до 20 числа ) не оплатили , вот вам и нет субсидии...
Там же кажется два месяца не оплаты? Опоздавшая квитанция тогда не помеха.
 
  • Like
Реакції: Aiir

Aiir

_
Модератор
Там же кажется два месяца не оплаты? Опоздавшая квитанция тогда не помеха.
а где это написано , что 2 месяца ?? - хотелось бы почитать , а то вот у моей дочери было год назад во время не заплатила ( пол месяца считай ) и всё , следующий месяц субсидии уже не было ...
 

A-alex

Member
Мулька с этой монетизацией. Все на субсидии, а гос-во им фиг вовремя перечисляет и в полном объеме.
 

d324co

Well-Known Member
«Сумыгаз» заставили выполнить решение антимонопольного комитета через суд
25.04.2018 |
«Сумыгаз», любыми путями пытавшийся извернуться и не принимать в эксплуатацию роторный счетчик, установленный сумчанином Пономаренко, вынужден будет это сделать, теперь уже по решению суда.

Суд признал правомочным решение админколлегии Сумского теротделения АМКУ, обязавший «Сумыгаз» принять в эксплуатацию счетчик и заплатить штраф в 68 000 гривен, за нарушение законодательства.

состоялась, на повестке дня новый иск к «Сумыгазу» по компенсации нанесенного ущерба гражданину Пономаренко, чьи законные права он нарушил, как поставщик услуг.
Хотя, конечно, заголовок громкий, и не совсем правильный.
Вернее было бы сказать "суд вынес решение не в пользу сумыгаз"
Это еще обжалуют, да и, как показывают суды против маршрутчиков, на решения суда у нас ложат (или кладут - как правильно?)
 
Останнє редагування:

Murchik

я выиграл акцию-Бан 10лет
уже Все получили такой заебись?
You must be registered for see images
 

d324co

Well-Known Member
уже Все получили такой заебись?
You must be registered for see images
18.01.2017 / 14:45

ЯК ПРИВЕСТИ ОБ’ЄМ СПОЖИТОГО ГАЗУ ДО СТАНДАРТНИХ УМОВ
Шість груп коефіцієнтів для приведення об’єму газу до стандартних умов, в залежності від місця розташування лічильника
Стандартні умови - це температура повітря 20 градусів за Цельсієм та абсолютний тиск 760 мм ртутного стовпчика.

Більшість лічильників, які встановлено у споживачів, рахують об’єм газу в робочих умовах - без корекції температури та тиску. Якщо потребується визначити об’єм у стандартних умовах, розрахунок проводиться за порядком з К (Кодекс ГРМ) за використання коефіцієнтів, які визначаються Нею визначено шість груп коефіцієнтів для приведення показань лічильника до стандартних умов.

Такі коефіцієнти зокрема використовуються для розрахунку об’єму спожитого обсягу газу комерційним споживачем, якщо вузол обліку не обладнаний корекцією. Зазвичай побутові лічильники без автоматичної корекції встановлюються на комунально-побутових об’єктах з невеликими обсягами споживання та у побутових споживачів.

Визначений лічильником об’єм приводять до стандатрних умов застосовуючи відповідний коефіцієнт. Проте за допомогою цих коефіцієнтів, будь-який побутовий споживач може самостійно визначити своє споживання газу в стандартних умовах.



Щоб привести виміряний побутовим лічильником (лічильником без корекції температури та тиску) об’єм природного газу до стандартних умов, необхідно помножити його на відповідний коефіцієнт:
V × K = Vc, де
V – об’єм газу, виміряний лічильником, м3
K – коефіцієнт для зведення до стандартних умов
Vc – об’єм газу, зведений до стандартних умов, м3
Для цього потрібно вибрати правильний коефіцієнт. Застосування того чи іншого коефіцієнта залежить від місця розташування лічильника. Тож правильно оберіть групу коефіцієнтів, а вже для неї - ваш регіон (область, місто) і значення, яке відповідає конкретному календарному місяцю.
Шість груп коефіцієнтів для приведення об’єму газу до стандартних умов, в залежності від місця розташування лічильника
1. У неопалювальному приміщенні чи на відстані не більше 1 м від виходу газопроводу
2. Зовні приміщення на відстані більше 1 м від виходу газопроводу
3. В опалювальному приміщенні на відстані не більше 0,5 м від входу газопроводу
4. В опалювальному приміщенні на відстані 0,5-1,5 м від входу газопроводу
5. В опалювальному приміщенні на відстані більше 1,5 м від входу газопроводу
6. Для лічильників з елементами температурної компенсації
Все правильно - уши от осла вылазят наружу...
Путем табличной коррекции вычисляют поправку на изменение плотности газа от изменения температуры.
О поправке на изменение плотности газа от давления (давления, на котором счетчик калибровался и реального давления в трубе) - об этом умалчивают.
 

d324co

Well-Known Member
Сумчанин Володимир Пономаренко півтора року (з травня 2017 р.) жив без газу через складнощі при установці роторного лічильника: після встановлення приладу обліку в будинок прийшли працівники «Сумигазу», зняли лічильник і перекрили газопостачання.

Чоловіку включили газ і під’єднали лічильник тільки після того, як Феміда підтвердила правильність його претензій до газової компанії.

«27 числа останнє слово поставив Верховний суд України. Все що «Сумигаз» робив визнано незаконним щодо мене», – заявив на сесії в середу Володимир Понамаренко, подякувавши всім, хто йому допомагав боротися з компанією.

Він зазначив, що лічильник рахує тільки висококалорійний газ, який горить синім полум’ям, і закликав встановлювати такі лічильники.

You must be registered for see images


Нагадаємо, раніше суди різних інстанцій відмовили в задоволенні позову ВАТ «Сумигаз» про заборону використання лічильників роторного типу. Такі лічильники не тільки фіксує обсяг спожитого, а й реагує на якість прокачаного продукту.
Все, ніби, добре, але остання фраза псує все. Бо здатність лічильників роторного типу реагувати на якість газу - технічна маячня...
 

dimon85

Member
Я більше скажу в мене є лист від заводу-виробника, що вони не знають про існування таких лічильників)))Брехун і казкар)))) Напевно, ну дуже хоче їх продавати...
You must be registered for see images
 

Вкладення

Fil 74

Well-Known Member
Як повідомив сайт UA:Суми, Нафтогаз України радить не платити додаткові суми, які з’явилися у жовтневих платіжках за газ. Відповідна заява з’явилася на сайті Нафтогазу. В заяві сказано, що «Нафтогаз жодним чином не причетний до рішення газзбутів вимагати зі споживачів додаткові суми та засуджує такі дії. Відповідні витрати вже компенсуються спорідненим структурам газзбутів – облгазам через механізм виробничо-технологічних втрат. Донарахування ведуть до подвійної оплати тих самих обсягів газу». Що робити в такій ситуації споживачам, розповів заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогаз України Олексій Хабатюк.

Зразки скарг можна знайти на сайті Нафтогазу. Цю заяву прес-секретар сумського постачальника газу – ТОВ «Сумигаззбут» Анастасія Шимаріна прокоментувала нам так:

“Як НАК може заявляти про незаконність приведення до стандартних умов, якщо сам передає об’єми газу для побутових споживачів усім постачальникам, приведений до стандартних умов”

Нагадаю, в листопаді частина побутових споживачів отримала від своїх постачальників газу платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки. Їх причиною газзбути вказали «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», начебто на вимогу Нафтогазу. 23 листопада НКРЕКП своєю постановою заборонила такі донарахування.
 
Зверху