Установка газового счетчика в квартиру. где, сколько?

Alexsandr

Well-Known Member
5.10. Власники (балансоутримувачі та/або орендарі (наймачі)) житлових і громадських будинків, підприємств комунального та побутового обслуговування населення повинні:
....
При технічному обслуговуванні здійснюються контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання; ..."

Тільки користувачі можуть виявити в себе витік газу, утримувати труби в працездатному вигляді (красити), оглядати наприклад шланг підключення газовий і заявити, що його потрібно заміняти... Це все частина обслуговування. На жаль наше законодавство дуже диряве в багатьох питаннях. але частину роботи можуть робити тільки кінцеві споживачі.
 

Dr.Blender

New Member
Споживач може виявити запах газу, а не його витік. І при його виявленні має закрити кран, провітрити приміщення (при цьому не можна вмикати/вимикати освітлення і електроприлади) і викликати аварійну службу, яка вже виявить витік (якщо він є). Єдине з переліченого Вами, що повинен і може робити споживач - це фарбувати газопроводи, на інше споживач не має права. І справа тут не у "дірявому законодавстві", а в необізнаності населення щодо його (законодавства) вимог.
 

Alexsandr

Well-Known Member
Буває запах від газу без витіку? А ось місце витіку вже може біти і не його проблема. А відкриті вікна, відключити (не включати) електрику (частина обслуговування та запобігання ЧС) вже проблеми користувача.

Єдине з переліченого Вами, що повинен і може робити споживач - це фарбувати газопроводи, на інше споживач не має права.
Знімати данні з прибору має право? А це потребує навичок (потрібно знати цифри та обчислення) і також можна віднести до обслуговування. фарбувати газогін потрібно? Теж обслуговування...
У вас трохи занижене (або у мене підвищено) термін обслуговування. Але в законі прописано.

технічне обслуговування - системи обходів (оглядів), ремонтів, які дають змогу утримувати обладнання в справному стані. При технічному обслуговуванні здійснюються контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання; ..."
контроль на запах газу споживач здійснює? Якщо є газоаналізатор, то йде і перевірка на загазованість. Труби миє (очищує)?...
Користувач таки по букві закона обслуговую свою частину, в невеликих межах, але все ж.
 

Dr.Blender

New Member
Запах одоранту схожий на запах тухлих яєць, тухлої капусти ... (та навіть миша яка здолха під підлогою, може вам нагадати цей запах).
Щоб переписати декілька цифр - вища освіта не потрібна (до того ж правильність даних, що Ви надаєте, періодично перевіряється контролерами).
Витерти пил з газової плити - не значить провести її обслуговування.

Я вам пункти Правил - Ви мені свої думки... Хочете щось запитати - якщо зможу відповім. Переливати з пустого в порожнє - не до мене.
 

Alexsandr

Well-Known Member
Запах схожий, але Сумигаз, або хто інший за користувача цього не зробить. Щоб переписати вища освіта не потрібна, але я не казав, що потрібна вища освіта. але освіта таки потрібна. На роботі роботу робить працівник, але періодично його контролює керівник. Питання хто з них робить роботу? витерти пил, закрити крани, пофарбувати трубу... це не кваліфікована праця по обслуговуванню. Якщо фарбують міст, щоб іржею не брався це обслуговування чи ні? А там навіть цифр можна не знати.
Я вам пункти Правил - Ви мені свої думки
Я теж пункти правил привів. Я більше скажу, по телевізору йшла соціальна реклама колись, що потрібно тягу перевірити, провітрити... Вона йшла для користувачів які тим самим обслуговували обладнання, або для Сумигаз та подібних компаній?

я розумію бажання Симигаз і подібних бути монополістом, уся нам повинні, а ми нікому нічого (вставка лічильника 4 тис, це занадто), але на справді так не виходить.
Ще приведу приклад. Працівник обходить рейки і повідомляє про пошкодження. він працює, обслуговує чи ні?
 

КОТ

Белый и пушистый !
А вот как устанавливают газовые счетчики в Польше !
Не уродуя кухни и имея круглосуточный доступ к счетчику газовой службы !

p.s. Ну очень интересная статья
 

Вкладення

d324co

Well-Known Member
А вот как устанавливают газовые счетчики в Польше !
Не уродуя кухни и имея круглосуточный доступ к счетчику газовой службы !

p.s. Ну очень интересная статья
Согласно требований, принятых у нас - такое размещение газовых приборов недопустимо. И мне не верится, что в обозримом будущем эти правила изменят.
 

КОТ

Белый и пушистый !
Ну наконец то !!!!!!
Надеюсь волна судебных исков будет нарастать с каждым днём !
На этих ур@дов всё таки найдётся управа !!!!!!!!!!!

"Ми довели, що загальний лічильник не може бути вузлом для комерційного обліку газу, — пояснює юрист Богдан Рабешко, представник позивача. — Його встановлюють для зведення балансу газу — в будинку, мікрорайоні, селищі тощо. Однак за ним не можуть проводити розрахунки зі споживачами. Точка комерційного обліку газу встановлюється на межі квартири та труби. І тоді лічильник чітко показує кількість блакитного палива, яке спожили в конкретній квартирі, а людина сплачує за те, що використала. Тобто тепер кожен споживач може в суді довести, що йому мають нараховувати кубометри газу за чинними нормами, а не за тим, скільки його використав будинок. Адже часто буває, що споживач сплачує за сусідів!
Звісно, найкраще — встановити для обліковування газу індивідуальний лічильник. Однак це коштує чимало — близько 4 тисяч гривень! Верховна Рада ще минулого року внесла зміни до закону, за яким споживач може встановити лічильник власним коштом, а впродовж року газопостачальна компанія повинна повернути йому ці гроші. Уряд ще до кінця квітня мав розробити відповідний механізм, але — гальмує його. Тому наразі споживач незахищений".
Суд зобов’язав "Львівгаз" перерахувати Богданові Ясіновському фактичний об’єм спожитого блакитного палива, згідно із нормами. Установа має 30 днів на оскарження рішення суду. Офіційну позицію обіцяють оприлюднити уже найближчими днями.

 
  • Like
Реакції: Aiir

Tiger

*-*-*-*-*-*-*
Команда форуму
Супер Модератор
А кто с 9-12 мкрна? Где обычно ставят в 3х комнатных квартирах газовый счетчик на кухне?
 
Зверху