ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Цитата:

Одесит: “Мені дуже сподобалася новорічна промова Зеленського… не було Гімну України, не було Герба України, не було Прапора України…”

Допис одесита Mikhailo Lavriv. Публікуємо допис в оригіналі. Орфографію та синтаксис збережено:

“Не знаю як кому, але мені дуже сподобалася новорічна промова Президента Зеленського, бо не було всяких не потрібних атрибутів – не було Гімну України, не було Герба України, не було Прапора України, не було Штандарту Президента України, не було Слава Україні і не було Героям Слава. Був наш простий хлопець Вова, для якого все не важливо і для нас також усе не важливо, і якщо наступний Новий Рік поруч з Вовою буде прапор триколор, то це також не важливо, а ще мені дуже сподобалося, що всю другу частину промови виступав нарід і просив миру, не сильної держави, не непереможної армії, не розвитку економіки і науки, а щоб Путін подарував Україні мир.
Так держать, Вова!” – пише Лаврів.
 

Loner

Well-Known Member
Отто Йорк

сегодня столкнулся с приятелем, служит на контракте в нацгвардии. с лета не виделись. нормальный парень, без особых завихрений, но весной, знаю, поддался общему настрою и поставил галочку напротив фамилии... а, впрочем, "какая разница"
поздравили друг друга с наступившим и коротко переговорили
он : "блин, прикинь, нам раньше на новый год всегда выплачивали премию в 12 тыс грн., а в этом году заплатили всего лишь по пятьсот. сказали, денег нет..."
я : "...но вы держитесь? гггггггыыыы"
он : "да я помню, ты говорил, что только долбоёбы голосуют за заленского. значит я долбоёб. собственно, как и 90% в нашей части. но, блин, слышал бы ты, что теперь о нём говорят в казармах и на построении."
я : "да пихуй. всё, что вы теперь там говорите, можете засунуть себе в одно место. меня другое интересует : если в стране начнётся заваруха - как вы себя поведёте? как "беркут" шесть лет назад? или..."
задумался... "ну, ты меня знаешь - я-то точно на людей руку не подыму. да и большинство наших ребят, я уверен, тоже. и даже не из-за того, что довольствие урезали. просто ситуация уже не та, что была шесть лет назад, при яныке. майдан и война многим мозги вправили."
"ага, вправили, - говорю : армия, менты и нацгвардия в подавляющем своём большинстве за это чучело вазеленское голоса отдали. х...во вам жилось, долбодятлам."
"та да, отдали. но не со зла, а по глупости. хотелось, чтоб ещё лучше стало. ну, и получили. и по заслугам. многие в этом году контракт решили не продлевать, будут увольняться."
на том попрощались и договорились, что он будет держать меня в курсе справ в их части. это не повредит. ведь мы, действительно, можем с ними скоро встретиться в нетривиальной обстановке, по разные стороны баррикад
надеюсь, они не сильно будут рвать свои ж@пы за это чмо, которое они, вольно или невольно, усадили в президентское кресло. тем более, что причин за него сражаться у них с каждым месяцем всё меньше и меньше
к тому же, настоящее веселье в экономике пока лишь только начинается. запас прочности иссякает с каждым днём. далі буде...
 

Loner

Well-Known Member
Святослав Вакарчук резко ответил на новогоднее поздравление президента Владимира Зеленского, в котором тот призывает к общему примирению и говорит, что в некоторых вещах нет никакой разницы.

"Неважно, как названа улица, потому что она освещена и заасфальтирована. Нет разницы, у какого памятника ты ждешь девушку, в которую ты влюблен", – говорил Зеленский.
Вакарчук решил ответить президенту в стихах.
"Для мене справді є різниця де,
Для мене є різниця з ким, куди і звідки.
Все очевидно: хтось вперед іде,
А хтось стає навколішки й навшпиньки.
А щодо того, хто кому товариш, друг і брат,
На щастя, кожного я право поважаю,
Але не поважаю я порад, як через пекло проповзти до раю.
І як підставити щоку під чобіт зла, і як закрити гідність у коптьорку,
І тих, хто молиться на голову козла, і тих хто в сує одягає гімнастьорку.
У кожного свій погляд на життя,
Свої слова, гріхи і протиріччя.
Старіють очі і від сміху і від сліз,
Та не буває без очей обличчя.
Як не буває без облич людей,
І не буває без людей держави.
Какая разніца, под чєм, под кєм і с кєм,
Коли овець зганяють вовкодави.
Коли нема зубів, вже все одно жувати шоу чи смоктати серіали,
Яка різниця, сало чи попкорн,
Коли тебе на мило готували.
Ви кажете, що кожного колись потрібно врешті-решт нагодувати,
Я згоден з цим, але навіщо всім солодку вату в душу заганяти.
Ми творимо державу чи колгосп?
Ми пишемо історію чи казку?
Ми хочем без наркозу перемог,
Чи хочемо під опіум поразки?
Для мене справді є різниця де, і хто і з ким готовий побрататся.
Не проживе держава без людей,
Людей, що вовкодавів не бояться".
 

Loner

Well-Known Member
Ранкове зведення з фронту на 07:00 03 січня 2020 року
07:06 - 3.01.2020

2 січня збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.
Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
2 обстріли наших позицій зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД", а саме:
поблизу Новотроїцького – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
неподалік Миколаївки – зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.
2 обстріли противник здійснив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ", а саме:
поряд з Оріховим – з підствольного гранатомета;
в районі населеного пункту Новолуганське – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Вчора, 2 січня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було.
З початку цієї доби російські окупаційні війська один раз відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї по захисникам Новолуганського.
Втрат з нашого боку немає.
 

Loner

Well-Known Member
Знищити іранського генерала Сулеймані наказав Трамп - NYT
06:55 - 3.01.2020

Ліквідувати командувача елітних сил «Ель-Кудс» з Корпусу вартових Ісламської революції Ірану генерала Касема Сулеймані наказав особисто президент США Дональд Трамп.
Про це повідомляє .
«Генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів та службовців в Іраку та всьому регіоні. Він і його спецпідрозділ «Ель-Кудс» відповідальні за загибель сотень та поранення тисяч представників американських і коаліційних служб», - наводить видання заяву Пентагону.
Як зазначають в американському військовому відомстві, цей удар був спрямований «на стримування майбутніх планів Ірану щодо нападу».
«Сполучені Штати продовжуватимуть вживати всіх заходів для захисту наших людей та наших інтересів у всьому світі», - наголошується у заяві.
Операцію ліквідації Сулеймані було проведено після попередження на адресу Ірану, яке виголосив міністр оборони США Марк Еспер. Він заявив, що військові завдаватимуть ударів по силах, які Іран підтримує в Іраку та Сирії, якщо будуть виявлені ознаки підготовки до нападів на американські бази та персонал у регіоні.
В Ірані підтвердили смерть генерала Сулеймані. Аби повідомити про це, державне телебачення навіть перервало трансляцію передач, зауважує NYT.
 

Loner

Well-Known Member
Брифінг пресцентру Об’єднаних сил - 03.01.2020
18:16 - 3.01.2020

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.
З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник обстріляв позиції українських захисників поблизу населених пунктів Новолуганське та Зайцеве, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ".
Сьогодні, 3 січня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ 3 СІЧНЯ 2020 РОКУ
На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.
На ділянках розведення №2 та №3 обстановка стабільна. тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
2 січня збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї
Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Оріхове та Новолуганське.
Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.
Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 18 крадіжок, 5 шахрайств та 9 фактів зберігання наркотичних засобів. Також виявлено 42 адміністративних правопорушення.
Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали 8562 особи та 1711 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 13570 осіб та 1107 транспортних засобів.
У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 22 особам.
Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.
Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.
 
Зверху